Στην προσπάθειά μας να ξεδιαλύνουμε και να πληροφορήσουμε τους κατοίκους Θερμαϊκού και Θέρμης σχετικά με την κόντρα των δύο γειτονικών δήμων για το "προτεινόμενο" (από τη Θέρμη) και "απορριπτόμενο" (από τον Θερμαϊκό), κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη θέση "τσαΐρια"ζητήσαμε να έχουμε μια συζήτηση και διευκρίνηση των προθέσεων του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη σχετικά με το θέμα.
Είχε προηγηθεί μόλις χθες η απόφαση του Δήμου Θερμαϊκού με την οποία δηλωνόταν απερίφραστα η θέλησή του να πράξει ότι είναι δυνατόν για την μη εγκατάσταση του camp στο ανατολικό άκρο του. Αλλά και μη υπόδειξη χώρου στο Δήμο Θερμαϊκού αν προηγουμένως δεν διασφαλιστεί από πλευράς πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού της κυβέρνησης για την ισικατανομή του όγκου των προσφύγων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας αναλογικά.
Μας ενημερώνει για το ιστορικό της πρότασης της Θέρμης, για την άρνησή της για ουσιαστική συζήτηση πριν την λήψη της απόφασης, για το "παιχνίδι" Φάμελλου, για τον ευνουχισμό της ανάπτυξης του Θερμαϊκού που θα προκαλέσει ενδεχόμενη υιοθέτησή του, για την κοινή γραμμή με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και φυσικά για την ακαταλληλότητα του χώρου.
Χωρίς καμία περιστροφή ξεκαθαρίζει πως η πρόταση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα της Περαίας και των πολιτών και αποτελεί  μαχαιριά από φίλο δήμαρχο και του θυμίζει την αντίστοιχη δική του στάση στην πρόταση Μπουτάρη για δημιουργία camp στα Λουτρά Θέρμης που παραπέμπει σε πολιτική "δύο μέτρων και δύο σταθμών".
Απορρίπτει την πρόταση της Συμπολιτείας για δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στην κατασκήνωση του Απόδημου Ελληνισμού και ενημερώνει πως στη σημερινή του επαφή με την Γενική Γραμματεία του Απόδημου Ελληνισμού και την πρόθεσή της να επισπευσθεί η λειτουργία ως κάμπινγκ για υποδοχή ελληνόπουλων αποό την Αυστραλία.

Ας ακούσουμε όμως τον κ. Γιάννη Μαυρομάτη:




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. κρατα γερά κ Μαυρομάτη. Μην επιτρέπεις την υποβάθμιση του δήμο μας. Εμεις σε στηρίζουμε. Όσο για τους μετανάστες να τους στείλουν σε κάνα ακατοίκητο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω αν όλοι αυτοί οι απρόσκλητοι και παράνομοι, που περνούν τα σύνορα της χώρας μας, είναι "πρόσφυγες". Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ήδη πρόσφυγες στην ίδια μας την χώρα. Καλώ (και δεν παρακαλώ) όλους αυτούς τους άχρηστους και επικίνδυνους που μας κυβερνάνε, να δώσουν προτεραιότητα στους Έλληνες πρόσφυγες. Όταν το παιδί σου έχει άμεση ανάγκη από χειρουργείο, δεν ψάχνεις μήπως άλλα παιδιά στην γύρω περιοχή χρείζουν χειρουργείου, για να τους δώσεις προτεραιότητα!!! Ξυπνήστε επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.