Να γιατί η Ομογένεια, απογοητευμένη, ''γύρισε την πλάτη'' στον ''καρνάβαλο'', που ονομάζεται ''εθνική παρέλαση''
Η πάλαι ποτέ δυναμική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, κατάντησε ''εκμεταλλεύσιμο είδος'' τυχοδιωκτών, επιχειρηματιών και επιτήδειων
Ο πρόεδρος ''Νέας Δημοκρατίας'' Κυριάκος Μητσοτάκης, ''μέγας τελετάρχης'' στην παρέλαση, Νέα Υόρκη
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας: ''Δεν θα βάλουμε τελετάρχη εκπρόσωπο της κυβέρνησης'' (προτιμάμε Κούλη)
Π. Γαλάτουλας και Αντ. Διαματάρης, χρησιμοποιούν την παρέλαση γιά όφελος και πολιτικά παιχνιδάκια σε Oμογένεια-Ελλάδα, νομίζοντας ότι είναι οι... ''νταβατζήδες της Ομογένειας Νέας Υόρκης'' και η παρέλαση ''μαγαζάκι'' τους. Το αστείο είναι ότι η Ομογένεια δεν τους υπολογίζει και γελά με τα χαζά τους και την εγωμανία τους. Τα άβουλα μηδενικά, μέλη του Συμβούλιου της ελληνικής Ομοσπονδίας απατεωνίσκων Αστόριας, κλήθηκαν, μισή ώρα πριν την συγκέντρωση, γιά να επικυρώσουν την ''απόφαση του πρόεδρου''.
Οργάνωση ψευτών, πολιτικών ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ: Η Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, είχε πάρει απόφαση πριν λίγα χρόνια, να ΜΗΝ καλεί πολιτικούς από την Ελλάδα ως ''επίσημους τελετάρχες'' στην παρέλαση (με εξαίρεση εκπρόσωπο κυβέρνησης). Τώρα, ο ασοβάρευτος πρόεδρός της, μαζί με τα άβουλα μηδενικά του Συμβούλιου, την έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα, εξευτελίζοντας την Οργάνωση γιά κομματικούς λόγους (γιά χάρη του Κούλη).

Η κομματικοποίηση της (φθίνουσας, ούτε 7.000 παρελαύνοντες και θεατές) πολυέξοδης εμπορικής παρέλασης γιά την εθνική μας επέτειο (θα γίνει 10 Απριλίου 2016), πιστοποιεί ότι ο επιζήμιος γιά την Ομογένεια, τυχοδιώκτης πρόεδρος της διοργανώτριας ελληνικής Ομοσπονδίας Αστόριας Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, είναι ''φερέφωνο'' του εκδότη της -μικρής κυκλοφορίας- ημερήσιας εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'', γνωστής και ως ''γεροντοκόρη''.
Ο εκδότης, Αντ. Διαματάρης, έχει διαχρονικά στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, μέσω της οποίας ο ''Κήρυκας'' οφελήθηκε οικονομικά και προνομιακά, γιά 3 δεκαετίες, με ελληνικό κρατικό χρήμα (καταχωρήσεις, χορηγίες κ.ά.). O πρόεδρος, έχει φιλοδοξίες να ξαναγίνει ''νομάρχης'' της ''Νέας Δημοκρατίας'' στις ΗΠΑ και...''παγκόσμιος ηγέτης της Ομογένειας''(!!!). Xρησιμοποιείται από τον εκδότη (που νομίζει -στην φαντασία του- ότι... ''κατευθύνει'' την Ομογένεια) γιά να πουλάει -ο εκδότης- εκδούλευση στον Κυριάκο, με την πρόσκληση στον πρόεδρο της ''Νέας Δημοκρατίας'' (χωρίς να ερωτηθεί Συνέλευση, Συμβούλιο Ομοσπονδίας). Και τους δύο, δεν τους ενδιαφέρει αν με τέτοιες ανόητες ενέργειες καταστρέφουν την υπό διάλυση παρέλαση και ''παγιδεύουν'' τον Κ. Μητσοτάκη, με κίνδυνο να διασυρθεί στις ΗΠΑ, αφού η Ομογένεια ''δεν τρώει κουτόχορτο'' και γνωρίζει τα πονηρά παιχνίδια των εγωμανών, Γαλάτουλα και Διαματάρη. Πρόεδρος και εκδότης, χρησιμοποιούν διαχρονικά Ομογένεια και παρέλαση ΜΟΝΟ γιά τα συμφέροντά τους. Ενδεικτικό και το γεγονός ότι, ο αστοιχείωτος πρόεδρος, που τον χρησιμοποιεί ο εκδότης (δίνοντάς του προβολή -πληρώνει η... Ομοσπονδία- και καλύπτοντας τις ανομίες του), επιχειρεί να διασπάσει την οργανωμένη Ομογένεια ΗΠΑ τους τελευταίους 16 μήνες (με την... σύμπραξη-βοήθεια της εφημερίδας) και ειδικά να ''εξαφανίσει'' το εμπόδιο που λέγεται ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο''. Φυσικά, η Ομογένεια κατάλαβε τα παιχνιδάκια πρόεδρου κι εκδότη και δεν τους υπολογίζει, ενώ αυτοί νομίζουν ακόμα ότι την... ''επηρεάζουν''(!!!), ζώντας στον (φανταστικό) κόσμο τους.
Aλλά αυτό που προβληματίζει, είναι η ελαφρότητα του πρόεδρου της ''Νέας Δημοκρατίας'', που δέχεται να χρησιμοποιείται από επιτήδειους, εκμεταλλευτές της Ομογένειας, με αποτέλεσμα να γελούν -και να θλίβονται- οι Ομογενείς, ακόμα και ''οπαδοί'' της ''Νέας Δημοκρατίας''.
Γιά δεκαετίες υπήρχε μία παράδοση: Την Ελλάδα εκπροσωπεί επίσημα μέλος της Κυβέρνησης. Οι τυχοδιώκτες ''γκέττο'' Αστόριας, την κατάργησαν τώρα. Ο 'Αλεξ Σκαρλάτος και ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης, θα είναι, επίσης, τελετάρχες. Aλλά με απούσα την...ελληνική κυβέρνηση.
Τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, θα πλαισιώνουν στην παρέλαση της 10ης Απριλίου 2016, το ζεύγος Πατούλη και ο προτιμητέος των ακροδεξιών της Ομοσπονδίας (τακτικός στην παρέλαση) πρ. στρατηγός, Φραγκούλης Φράγκος.

Σημ. 1: Ο ''Εθνικός Κήρυκας'' Αστόριας, κατάφερε να...γελοιοποιείται συστηματικά στην Ομογένεια, υπερπροβάλοντας (σε βαθμό γελοιότητας) την οικογένεια Μητσοτάκη γιά δεκαετίες και ειδικά τώρα τον Κυριάκο, με παράλληλη απαξιωτική-υβριστική γραφή κατά μη Δεξιών κυβερνήσεων.
Σημ. 2: Στην πανομογενειακή συγκέντρωση γιά προετοιμασία παρέλασης (10 Μαρτίου), όταν ο πρόεδρος ανάγγειλε την έλευση του Κούλη, δεν χειροκρότησε έστω ένας, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να ''διαμαρτυρηθεί'' που δεν ''χειροκροτήθηκε'' η επιλογή του. Επίσης, ο φελλός πρόεδρος είπε ότι ''αποκλείεται τώρα (δηλ. μετά την επιλογή Κυριάκου) να οριστεί τελετάρχης εκπρόσωπος της κυβέρνησης''.

Τουριστικό ταξίδι 'Ελενας Κουντουρά στην Φλόριδα, γιά την προώθηση του...τουρισμού (14-17 Μαρτίου)
H κ. υπουργός και η πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία, μπορεί να μην πρόβαλαν ουσιαστικά τον ελληνικό τουρισμό, αλλά ''τίμησαν ελληνικότατα'' τα καλά εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα και την ''νυχτερινή ζωή'' της θερμής νότιας Φλόριδας. (''Λεφτά υπάρχουν'')

Ο Πάνος Καμμένος σε τουριστικό ταξίδι στις ΗΠΑ, Φλόριδα 18-19 Μαρτίου και μετά περιήγηση στην Ουάσιγκτον (20 Μαρτίου), με αφορμή το Συνέδριο της Αμερικανο-Ισραηλινής Οργάνωσης ΑΙΡΑC, ευελπιστώντας σε αναμνηστικές φωτογραφίες με Μπάϊντεν και υποψήφιους γιά το προεδρικό χρίσμα
Ο υπουργός'Αμυνας της Ελλάδας θα είναι ένας από τους 160 ομιλητές στο συνέδριο του AIPAC. Η δεκάλεπτη ομιλία του στο AIPAC, είναι και ο βασικός σκοπός της πολυέξοδης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με πολυμελή ακολουθία και το προεδρικό αεροσκάφος. (''Λεφτά υπάρχουν'')


Επειδή ''τον έσκασαν'' τον υπουργό με την υπόθεση ''Μακεδονία-Μουζάλας'' και γιά να μην τα κάνει ''κούγκι'', γιά να ''ξεσκάσει'', παίρνει το προεδρικό αεροσκάφος, με σύζυγο, συνεργάτες και φίλους, γιά μιά πολυέξοδη τουριστική περιήγηση στις ΗΠΑ.
Σημ.: Ο υπουργός Π. Καμμένος, ήταν να έρθει 17 Μαρτίου στις ΗΠΑ, αλλά υπήρξε μονοήμερη καθυστέρηση, εξαιτίας ''Μουζαλο-Μακεδονίας''

H επί του Τουρισμού ''αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού'', 'Ελενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από πολυμελή αντιπροσωπεία, ''συμμετείχε'' στην διεθνή έκθεση Κρουαζιέρας ''Seatrade Cruise Global'' (14-17 Μαρτίου), στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ (νοτιοανατολική Φλόριδα). Αν κρίνουμε από το διαχρονικά πρώτο στην παραπληροφόρηση κρατικό ΑΠΕ, η κ. υπουργός «είχε σημαντικές επαφές για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως δημοφιλούς παγκόσμιου προορισμού κρουαζιέρας... Η Ελλάδα συμμετέχει στη φετινή έκθεση με περίπτερο του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), έχοντας σημαντικά ενισχυμένη παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις... Η κ. Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο της έκθεσης, όπου παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές στον θαλάσσιο τουρισμό από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου».
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'', διαπιστευμένο στην έκθεση τα τελευταία 6 χρόνια, ΔΕΝ διαπίστωσε συμμετοχή της κ. Κουντουρά σε -έστω ένα- συνέδριο (από τα πολλά) και ειδικά σε εκείνο γιά κρουαζιέρα στην Ευρώπη. ΔΕΝ συμμετείχε ως ομιλήτρια σε οποιοδήποτε συνέδριο στα πλαίσια της έκθεσης, σε αντίθεση με τον υφυπουργό του Γερουλάνου, Γ. Νικητιάδη, επί κυβέρνησης GAP (2011). 
 Για του λόγου το αληθές, δείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα των συνέδριων της έκθεσης, με τα ονόματα των ομιλητών. Μπορεί η κ. Κουντουρά να ''συμμετείχε'' ως θεατής σε ένα από τα συνέδρια, αλλά παρέμβαση, ως ομιλήτρια, ΔΕΝ είχε. Ούτε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας έκανε παρέμβαση ή ομιλία σε συνέδριο της 'Εκθεσης. Φυσικό και επόμενο, επειδή τέτοιες εκθέσεις χρειάζονται και σοβαρό, μήνες πριν, προγραμματισμό από τους συμμετέχοντες και όχι τις χαζο-ελληνικούρες του δήθεν και του ''παραμυθιού'' γιά -χωρίς αποτελέσματα- φτηνό εντυπωσιασμό ''αφελών'' από 'Ελληνες γραφικούς υπουργούς. Η Ελλάδα, αναλογικά, είχε τους περισσότερους αντιπροσώπους στην -με μεγάλο κόστος συμμετοχής- 'Εκθεση, που περιπλανούνταν στους χώρους της, ως...τουρίστες ή κουβέντιαζαν απέξω μεγαλόφωνα και...νεο-ελληνικά.
Ευτυχώς, που το γραφείο ΕΟΤ Νέας Υόρκης, έκανε σχετικά καλή δουλειά με το περίπτερο στην έκθεση και έσωσε τα προσχήματα. Η πολυμελής αντιπροσωπεία από Ελλάδα, ήταν ''θίασος άσχετων'', δηλ. ''κρατικοδίαιτων σούργελων''.
Γιά την κ. υπουργό και την αντιπροσωπεία της, ισχύει η φράση «τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι»

Ο υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, με την πολυμελή ακολουθία του (9 άτομα, οι 2-3 συνεργείου της ΕΡΤ και το προεδρικό αεροσκάφος), στην Φλόριδα (Κόλπος Τάμπα) Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 και μετά πάει Ουάσιγκτον, γιά να μιλήσει σε συνέδριο Αμερικανο-Ισραηλινής Οργάνωσης, Κυριακή 20 Μαρτίου. Δεν θα είναι στην παρέλαση (γιά 25η Μαρτίου) στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα, 20 Μαρτίου '16. Στην παρέλαση θα είναι η ''μπάντα του πολεμικού Ναυτικού'' από Ελλάδα (τα έξοδα καλύπτονται από Ομογενείς).
Δεν γνωρίζουμε αν η ''μπάντα'' θα αφιχθεί ενωρίτερα στην Τάμπα, γιά να παιανίσει, αποδίδοντας τιμές στον υπουργό, στην άφιξή του. Γνωρίζουμε όμως ότι, υπουργός και ''μπάντα'', θα είναι υπό την ''υψηλή προστασία, καθοδήγηση'' του θρυλικού ''Μητσάρα'' (Γιώργου Μέρμελα).
Ο υπουργός και οι ''πανέξυπνοι'' του υπουργείου του, νόμισαν ότι οι ΗΠΑ θα ''επιτρέψουν'' την προσγείωση και φιλοξενία του ''προεδρικού αεροσκάφους'' στην βάση ΜacDill (κέντρο επιχειρήσεων ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ, Τάμπα), γιά χάρη του υπουργού. Οι της βάσης τους είπαν ευγενικά ''πηγαίνετε στο διεθνές αεροδρόμιο Τάμπας, παρκάρετε εκεί, πληρώστε το κόστος παρκαρίσματος και ανεφοδιασμού και αφήστε μας ήσυχους''. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο χρόνο, ο υπουργός 'Αμυνας, πήγε στην Ουάσιγκτον χωρίς ραντεβού με τον Αμερικανό ομόλογό του, νομίζοντας ότι θα τον δεχτεί. Τελικά, τον είδε μία βοηθός του υπουργού 'Αμυνας ΗΠΑ.
Η αποθέωση της ''ελαφρότητας'': Ο υπουργός 'Αμυνας, ευελπιστεί ότι με τις ''υπηρεσίες-μεσολαβήσεις'' του ''θρυλικού Μητσάρα'' (που τον παρακίνησε να πάει στην Φλόριδα) θα τον λάβουν... σοβαρά υπόψην στην Ουάσιγκτον!!! (χωρίς να διδαχτεί από τους... παθόντες στο παρελθόν, 'Ακη Τσοχατζόπουλο και Ευ. Βενιζέλο). Στην Ομογένεια ΗΠΑ, πέφτει πολύ γέλιο, με αφορμή τις νέες πολυέξοδες γκάφες του υπουργού.
Σημ.: Μόνο στην Φλόριδα (Τάρπον Σπρινγκς) γίνεται η παρέλαση σε κοντινή με την 25η Μαρτίου Κυριακή. Στις άλλες παροικίες, γίνεται Απρίλιο.

Στη Νέα Υόρκη -22 Μαρτίου 2016- και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης (δεν γνωρίζουμε τον λόγο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ)

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.