Δίπλα στην έκταση των κεραιών της ΕΡΤ, σε ένα χώρο 300 έως και 700 στρεμμάτων, εντός των ορίων του Δήμου Θέρμης σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η κυβέρνηση να δημιουργήσει το μεγαλύτερο καμπ προσφύγων στη Θεσσαλονίκη χωρητικότητας αρκετών χιλιάδων ατόμων. Συνολικά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και πληροφορίες, στο νομό Θεσσαλονίκης το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργούν έξι χώροι για τη φιλοξενία ή τη μετεγκατάσταση προσφύγων!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται απολύτως έγκυρες πηγές, έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τη διαμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε μια μεγάλη έκταση εντός των ορίων του Δήμου Θέρμης, στην ανατολική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης, που θα αποτελέσει χώρο φιλοξενίας των προσφύγων, μεγαλύτερο εκείνου των Διαβατών. Η έκταση είναι γνωστή σε όσους κινούνται ανατολικά, αφού ανήκει στη μεγάλη αδόμητη ζώνη του ανατολικού παραλιακού μετώπου που διατρέχει διαδοχικά τους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας, Θέρμης και Θερμαϊκού.

Βρίσκεται δίπλα στις γνωστές κεραίες της ΕΡΤ (και το πολιτιστικό κέντρο ΚΑΠΠΑ 2000 του Δήμου Θερμαϊκού), ανήκει όμως διοικητικά στο Δήμο Θέρμης. Η έκταση είναι πολύ μεγάλη και σε πρώτη φάση αναμένεται να διαμορφωθεί ο χώρος φιλοξενίας στα πρώτα 300 – 400 στρέμματα και εφόσον απαιτηθεί είναι δυνατό να επεκταθεί και στα 700 στρέμματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Μάλιστα, τις εργασίες, προκειμένου να γίνουν γρήγορα θα εκτελέσει μεγάλη κατασκευαστική εταιρία του δημοσίου, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές θα γίνει και ενημέρωση των πολιτών θεσμικά...


περισσότερα εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Ερ.: Πως θα καταλάβουν οι επιβάτες των αεροπλάνων ότι προσγειώνονται σε μια πολυπολιτισμική χώρα;
    Απ.: Απ΄τα διάφορα χρώματα που θα έχουν οι σκηνές τους ! ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο θα πει μεγαλη υποβάθμιση της περιοχής. Η δημοτική αρχή εχει υποχρέωση να αρνηθεί την κατασκευη του καμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποια υποβαθμιση της περιοχης μιλας ανιστορητε ρατσιστη? Οταν εσυ ο ιδιος μενεις σε πολη η οποια δημιουργηθηκε απο προσφυγες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κάθε ηλίθιος αναμασάει την καραμέλα του ρατσιστή για να το παίξει τάχα προοδευτικός...
    Όσο για το "ανιστόρητος": Μάθε καραγκιόζη ότι οι παππούδες μας ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ νοικοκυραίοι και όχι Αβγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Μαροκινοί και Σύριοι ισλαμοκανίβαλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.