Το μεταναστευτικό δεν είναι ζήτημα που στη δημιουργία του συμβάλλαμε εμείς ως πολίτες. Την μεσογειακή και μεσανατολική κρίση την δημιούργησαν οι Αμερικάνοι, η Ε.Ε., και το ΝΑΤΟ. Εκμεταλλεύτηκαν την διάθεση των λαών για την αποτίναξη των δικτατορικών καθεστώτων, δημιούργησαν πολιτική αστάθεια και οδήγησαν σε εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις. Σκοπός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων η αύξηση της επιρροής τους στην περιοχή και η κερδοφορία των funds στα οποία υποτάσσονται.

Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να προσεγγισθεί και η πεντάχρονη προσπάθεια απομάκρυνσης του Άσσαντ από την Συρία και η έξωθεν υποκίνηση της αντιπολίτευσης αλλά και η οικονομική και στρατιωτική στήριξη του ISIS.

Εξαιτίας των παραπάνω λόγων είχαμε την γιγάντωση του προσφυγικού ρεύματος από τη Συρία και το Ιράκ και ενός μεταναστευτικού συνοδού κύματος από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Μαρόκο κ.α.

Αυτή τη κατάσταση κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση αποδεδειγμένα ανίκανη και δεν μπορεί να τη διαχειριστεί γιατί:
  • ούτε στοιχειωδώς μπόρεσε να προβλέψει τις ροές και τις συνέπειες τους
  • δεν είχε φανταστεί καν τον εγκλωβισμό των τεράστιων όγκων ψυχών στην χώρα μας (και ούτε τώρα μπορεί να καταλάβει πως από τις δεκάδες χιλιάδες θα οδηγηθούμε σε εκατοντάδες χιλιάδες)
  • δεν οργάνωσε χώρους υποδοχής και παραμονής παρά μόνο όταν της πρόσταξαν οι εντολοδόχοι της ,επί επιβολή ποινής, να το πράξει.
  • δεν είχε τη δύναμη (και πως άλλωστε θα μπορούσε χωρίς να έχει το λαό στο πλευρό της) να διαφοροποιηθεί από τις ντιρεκτίβες των υπερσυντηρητικών κύκλων της Ευρώπης
  • με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της Ελλάδας των "ανοιχτών συνόρων"από τη μια και της συστηματικής αποδιοργάνωσης από την άλλη δημιουργεί πλέον αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες που ακόμα και σήμερα δείχνουν με αξιοθαύμαστο τρόπο την φιλοξενία και την ανθρωπιά τους απέναντι στους πρόσφυγες.

ΜΕΜΦΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. που εκτός:
  • της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης του ελληνικού λαού
  • της καταρράκωσης των εργασιακών δικαιωμάτων
  • της συρρίκνωσης των μισθών και των συντάξεων
  • της χειροτέρευσης του κράτους πρόνοιας και των δομών υγείας
  • της πολιτικής διαστροφής απεμπόλησης αρχών και θέσεων με την επακόλουθη ένταξη στο αντιλαϊκό νεοφιλελεύθερο ελληνικό και ευρωπαϊκό πάνελ

ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ που είναι ο κύριος διακινητής των προσφύγων προς την Ευρώπηκαι υποστηρικτής του ISIS

Παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα με την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων της FRONTEX  στην παραμεθόριο

ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΝΗΣΟ ΕΛΛΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ φιλοξενώντας δεκάδες χιλιάδες ανομοιογενών πληθυσμών μεταναστών που η μόνιμη παραμονή και ένταξή τους δημιουργεί, εκτός από αποικία χρέους, και μία χώρα αποθήκη ψυχών.

Η αδυναμία διαχωρισμού και κατάταξης των προσφύγων σύμφωνα με τη χώρα καταγωγής τους, δημιουργεί ένα άλλο δευτερογενές πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανασφάλεια και πιθανότερα σε γενικευμένες συμπλοκές.

Οι επιπτώσεις της δημιουργίας νέων κέντρων προσφύγων σ’ όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα που δέχεται το μεγαλύτερο βάρος, δημιουργούν ένα αίσθημα ανησυχίας στις τοπικές κοινωνίες.

Εμείς, ως μέλη της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, έχοντας βοηθήσει έμπρακτα τους μετανάστες με διαδοχικές αποστολές υλικού (ρούχων, τροφίμων κλπ) αλλά και παρουσία μελών μας ζητάμε:
  • τη  δημιουργία μικρών κέντρων παραμονής που θα είναι εύκολα διαχειρίσιμα αλλά και ελέγξιμα τόσο για την υγιεινή των προσφύγων όσο και για την ασφάλεια αυτών αλλά και των γηγενών.
  • να εξεταστούν οι επιπτώσεις από την μακροχρόνια παραμονή (ενδεχόμενα εκατοντάδων χιλιάδων) εγκλωβισμένων μεταναστών 
  • να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες διαχείρισης του προβλήματος σταματώντας την μετάθεσή τους σε «περίεργες» τουλάχιστον οργανώσεις και ΜΚΟ που περιπλέκουν αντί να διευκολύνουν το πρόβλημα.
Τέλος, δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις υπερασπιζόμενοι το αίτημα να ζουν και να ευημερούν οι λαοί ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ στις χώρες τους, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. "τη δημιουργία μικρών κέντρων παραμονής που θα είναι εύκολα διαχειρίσιμα αλλά και ελέγξιμα τόσο για την υγιεινή των προσφύγων όσο και για την ασφάλεια αυτών αλλά και των γηγενών"
    Κάνει εντύπωση ότι πρωτίστως βάζετε την ασφάλεια των μεταναστών και μετά των γηγενών.
    Και γιατί ζητάτε για μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών?
    Ο πόλεμος στη Συρια οδεύει προς το τέλους του. Να επιστρέψουν στις πατρίδες τους μετα τη λήξη του πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.