Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα από το πολιτικό βαρόμετρο της  Public Issue για τις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή, που δημοσίευσε η εφημερίδα Αυγή της Κυριακής.
Σε ποσοστό 60% οι πολίτες πιστεύουν πως μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 38% που θα ήθελε πρόωρη προσφυγή. Παράλληλα το 49% των πολιτών θεωρούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ενώ το 30% θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στην έκτη θέση.
Τα στοιχεία για την πορεία της χώρας είναι απογοητευτικά. Το 7% θεωρεί πως τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, με το 88%, να θεωρεί ότι πορευόμαστε λάθος. Εξίσου λίγοι είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες (9%), με τα τρία τέταρτα να εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει και ένα 16% να εκτιμά ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει τίποτε.
Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και για το ΔΝΤ. Το 70% θεωρεί πως πρέπει να φύγει ενώ μόλις το 24% επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.