Φιλοξενούμενοι στο ράδιο-Θεσσαλονίκη, με οικοδεσπότη τον Στέφανο Διαμαντόπουλου βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι δήμαρχοι Θερμαϊκού και Θέρμης, Γιάννης Μαυρομάτης και Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Στην αγωνία του να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη επικεντρώθηκε ο της Θέρμης προβάλλοντας την επιθυμία του να δημιουργούνται μικρά κέντρα 500 έως 1000 προσφύγων και να κατωχυρωθεί η δίκαιη διασπορά προσφύγων στη χώρα και στους δήμους. Υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι ο προτεινόμενος χώρος βρίσκεται στα διοικητικά όρια τυης Θέρμης και άρα μπορεί να υποδείξει χωρίς να λαμβάνει υπόψη του των γειτονικούς δήμους. Του ξέφυγε βέβαια και ένας ρατσιστικός σχολιασμός σε βάρος των ρομά της περιοχής, που πέρασε ασχολίαστος ....

Σε τρία επιχειρήματα βάσισε την άποψή του να μην αποδεχθεί την υποδεικνυόμενη λύση ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Στο ότι βλάπτεται η ανάπτυξη ενός κατ' εξοχή τουριστικού δήμου χωρίς ενδοχώρα, ότι ο κύριος του χώρου (πρόκειται για το ΤΑΙΠΕΔ) δεν συναινεί και ότι δεν μπορεί να λέει άλλα ο δήμος Θέρμης τότε (που υποδείκνυε ο Μπουτάρης τον χώρο των Λουτρών - τότε αντέδρασε έντονα γιατί έβλαπτε το αναπτυξιακό σχεδιασμό  που έμεναν κλειστα΄για 10 χρόνια) και άλλα τώρα.

Ακούστε την αντιπαράθεση και τα επιχειρήματα ένθεν κα κείθεν:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. τους ρομα (προς το παρον)βαζουν μπροστα οι "αλληλεγυοι " στο τοπο μας....( κι ας τους εχουν εκει χρονια ξεχασμενους.....)μονο που ενα ακομη ερωτημα προκυπτει .... στα πλαισια ολης αυτης της επερχομενης αναπτυξης...που ανακοινωνει η διοικηση.... αναρωτηθηκαν αραγε αυτοι οι ανθρωποι τι "προβλεπει" για τους ιδιους το "σχεδιο" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.