Από τις 20 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλουν αιτήσεις εγγραφής για τη φοίτηση των παιδιών τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Θέρμης. Παρά τη δυσκολία των καιρών και με στόχο να εξυπηρετηθούν όσο περισσότεροι γονείς,  δημιουργείται, μάλιστα, βρεφικό τμήμα στον παιδικό σταθμό Θέρμης, το οποίο θα φιλοξενεί βρέφη ηλικίας από 18 μηνών ενώ, στον παιδικό σταθμό Βασιλικών θα φιλοξενούνται βρέφη από 8 μηνών.

Στο δήμο Θέρμης λειτουργούν συνολικά επτά (7) δομές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, στις οποίες φιλοξενούνται βρέφη ηλικίας από 8 μηνών έως 2,5 ετών και προνήπια ηλικίας από 2,5 έως 5 ετών. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Θέρμης καλύπτουν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του δήμου.
Όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», δέχονται όμως και επιπλέον παιδιά έως τη συμπλήρωση της δυναμικότητάς τους, με οικονομική επιβάρυνση των γονέων ενώ υπάρχουν ελαφρύνσεις για τους μόνιμους κατοίκους ή δημότες εφόσον δεν δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή έχουν κάνει αίτηση και έχουν απορριφθεί.

Παροχές
Oι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θέρμης διαθέτουν αυλές με πιστοποιημένα παιχνίδια, αίθουσες εκδηλώσεων και ομαδικών δραστηριοτήτων.
Σε όλα τα παιδιά των παιδικών μας σταθμών παρέχεται δωρεάν σίτιση (πρωινό, φρούτο και μεσημεριανό), άριστης ποιότητας, με προσεγμένο διαιτολόγιο μελετημένο από διαιτολόγο και παιδίατρο.
Μέσα στον παιδικό σταθμό το παιδί εντάσσεται σε μια μικρή, αλλά πολύ σημαντική κοινωνία, όπου μαθαίνει να συνεργάζεται, να επικοινωνεί, να μοιράζεται, να ακολουθεί κανόνες και να πειθαρχεί. Όλα αυτά τα λαμβάνει μέσα από ένα σωστά δομημένο και λειτουργικό πρόγραμμα, με τη γνώση, την αμέριστη αγάπη και την υπομονή του εκπαιδευτικού καθώς και του αντίστοιχου βοηθητικού προσωπικού μας.
Αναμφίβολα, η προσχολική ηλικία είναι η περίοδος που τα παιδιά αναπτύσσουν τις βασικές δομές της νοητικής τους λειτουργίας και αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας και καθοδήγησης των ενεργειών τους.
Για το σκοπό αυτό, εκτός από το άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό μας προσωπικό, διαθέτουμε δωρεάν υπηρεσίες λογοπεδικού, ώστε να αναπτύσσονται στο έπακρο οι νοητικές και γλωσσικές τους ικανότητες και να ελέγχεται η γενικότερη πορεία της ανάπτυξής τους. Παράλληλα, διαθέτουμε δωρεάν υπηρεσίες παιδιάτρου, ο οποίος επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τους παιδικούς σταθμούς, τηρεί ατομική καρτέλα για το κάθε παιδί, ελέγχει τον εμβολιασμό των παιδιών, δίνει οδηγίες διατροφής, ενημερώνει εγγράφως τους γονείς για την υγεία των παιδιών τους και, συνεργαζόμενος με τον λογοπεδικό, παρακολουθεί την ψυχοσωματική υγεία και ανάπτυξή τους.
Για τις μετακινήσεις των παιδιών, ηλικίας άνω των 2 ετών, από και προς τους Παιδικούς Σταθμούς, διαθέτουμε τρία σχολικά λεωφορεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς με μικρή οικονομική επιβάρυνση των 30 € μηνιαίως, ενώ για γονείς που κάνουν χρήση μιας μόνο διαδρομής από ή προς τον Π.Σ., με 20 € μηνιαίως και γονείς που μετακινούν δύο παιδιά, με 50 € μηνιαίως.
Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Θέρμης λειτουργούν καθημερινά από τις 7:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. Οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί τον μήνα Αύγουστο, ενώ τις εργάσιμες ημέρες των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, παραμένει ένας σταθμός ανοικτός σύμφωνα με τη δυναμικότητα των παιδιών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς που έχουν ανάγκη.

Πληροφορίες:

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Θέρμης είναι οι εξής:
• Στην αγροτική περιοχή Δήμου Θέρμης (περιοχή αεροδρομίου) λειτουργεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Μελισσόπουλα», δυναμικότητας 80 βρεφών (από 8 μηνών και άνω)  και 125 Παιδιών προνηπιακής ηλικίας (Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 472666, 489315)
• Στο Ν. Ρύσιο (στροφή Ρυσίου) λειτουργεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ελαφάκια», δυναμικότητας 80 βρεφών (από 8 μηνών και άνω) και 125 Παιδιών προνηπιακής ηλικίας (Τηλ. Επικοινωνίας: 23920 71979, 71983)
• Στο Πλαγιάρι λειτουργεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Νότες Στοργής», δυναμικότητας 40 βρεφών και 80 Παιδιών προνηπιακής ηλικίας (Τηλ. Επικοινωνίας: 23920 66516)
• Στα Βασιλικά λειτουργεί Δημοτικός Βρεφοπηνιακός Σταθμός δυναμικότητας 75 Παιδιών προνηπιακής ηλικίας και 18 βρεφών από 8 μηνών και άνω (Τηλ. Επικοινωνίας: 23960 22397)
• Στη Θέρμη λειτουργεί Δημοτικός Βρεφονηπιακός  Σταθμός δυναμικότητας 105 Παιδιών προνηπιακής ηλικίας ( 20 βρεφών από 18 μηνών και 85 προνήπια, Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 462555)
• Στην Καρδία λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός «Γλυκές Μελωδίες» δυναμικότητας 30 Παιδιών προνηπιακής ηλικίας (Τηλ. Επικοινωνίας: 23920 66433)
• Στη Νέα Ραιδεστό λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός «Φωλίτσα» δυναμικότητας 30 Παιδιών προνηπιακής ηλικίας (Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 465017)
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.