Η διοίκηση Μαυρομάτη φλερτάρει με έναν ιδιότυπο τίτλο .... νομίζουμε ότι είναι πολύ κοντά στην απονομή του βραβείου της "πλέον αντιοικολογικής διοίκησης με φιλοεπιχειρηματικές ευαισθησίες".

Ενώ δεν έχει λήξει - πιθανολογούμε ότι θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις - η υπόθεση της εμπλοκής της στην παράνομη αμμοληψία και την εξυπηρέτηση του επιχειρηματία στον Ποταμό (πάρκινγκ μετά από εκχέρσωση, ισοπέδωση κλπ) ιδού που μεσούντος του εορτασμού του πολιούχου της Επανομής και ενώ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Αργυρίων 2016 μια νέα παρέμβαση αλλοίωσης του χαρακτήρα του Νέου πάρκου από ιδιώτη χαίρει της αποδοχής ή και της ενθάρρυνσης της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού.

Και το λέμε πολύ κομψά "παρέμβαση αλλοίωσης του χαρακτήρα" για να μην το ονοματίσουμε καταστροφή ενός τμήματος του Νέου Πάρκου Επανομής.

Και μιλάμε γι' αυτό το πάρκο που μόλις 11 μήνες πριν, στις 6 Ιουνίου 2015 στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι κκ Μαυρομάτης, Πατουλίδου και Μητροπολίτης Άνθιμος επιχειρώντας να επιδείξουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία ΕΦΥΤΕΥΣΑΝ ΕΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙ και ΕΘΕΣΑΝ ΠΛΑΚΑ που ετόνιζε την θαυμάσια πρωτοβουλία τους αυτήν.



Και μόλις 15 μέτρα πιο πάνω, στο ίδιο πάρκο, με τις ευλογίες και
την απόφαση των δημοτικών συμβούλων του κ. Γιάννη Μαυρομάτη ξεχερσώνεται το γρασίδι, σκάβεται μια μεγάλη έκταση, τοποθετείται σιδερένια βάση για να ντυθεί με ξύλινο δάπεδο ο χώρος του πάρκου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για "τραπεζάκια έξω" παρακείμενου καφε-μπαρ.





Και μπορεί να πέρασε η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο (με ισχνή πλειοψηφία) αλλά και πάλι  για πολλοστή φορά  δεν υπήρξε γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου Επανομής. Αλήθεια αυτός ο πολυδιακηρυγμένος σεβασμός στις αποφάσεις των περιφερειακών τοπικών συμβουλίων και πάλι πήγε περίπατο ;;;

Ντρεπόμαστε που ζούμε σε έναν τόπο που αντί η διοίκηση να είναι ο θεματοφύλακας της διαφύλαξης των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων δεν διστάζει να συναινεί σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό αίτημα και ιδιαίτερα σε αυτά που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες που για λόγους εντυπωσιασμού η ίδια πριν λίγους μήνες διατυμπάνιζε.


Οι φωτο μας δόθηκαν από κατοίκους και μια "απαλλοτριώσαμε" από τον "Φάρο του Θερμαϊκού"
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

7 comments:

  1. Η καταστροφή ενος σημείου του πάρκου έχει γίνει προπολου απο διάφορα μαγαζιά και δημάρχους. Αλλα δεν βλέπω να κάνετε αναφορά στα παραπανω. Η στάση σας δείχνει εμπάθεια και λασπολογία σε ενα συγκεγκρικενο επιχειρηματια που το μόνο που προσπάθησε είναι να κάνει ακριβώς το ίδιο έτσι ώστε να επιβιωσει κάτω απο τους ίδιους όρους. Την επόμενη φορα να είστε πιο αντικειμένικοι και να παρουσιάζετε τα γεγονοτα απο όλες τις πλευρές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟλύ καλά τα λέει ο Ακτιβιστής και μπράβο του. Οι άλλοι επιχειρηματίες δεν έσκαψαν το πάρκο, ούτε το γέμισαν με σιδεριές και σανίδια. Και σε κάθε περίπτωση, εμείς οι Επανομίτες πρέπει να προστατεύσουμε το λίγο πράσινο που έχει το χωριό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Επανομη επικρατεί -ο θάνατος σου ή ζωή μου -ξαφνικά θυμήθηκαν το πράσινο. Ο κόσμος προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του με όσα μέσα μπορεί. Τα παράπονα είναι μεμονωμένα περιστατικά από κάποιους χαμηλής νοημοσύνης και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας.Ξύπνησε ο κόσμος και ενοχλεί αυτούς που έλυναν και έδεναν κάποτε. Μπράβο στα παιδιά καλή αρχή και καλές δουλειές να έχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτο το σημειο πρεπει να πω ενα μεγαλο "μπραβο" στον κ.Ιβανοβιτς και στον κατοικο της επανομης για τις παραπανω φωτογραφιες και το αρθρο. Σας παρακαλω ανοιξτε ενα λεξικο και διαβαστε προσεκτικτα τον ορο του ακτιβισμου. Δυστυχώς εχετε θυσιασει τον ορο του ακτιβισμου στον βωμο του "προβοκατσισμου". Στηριχθηκατε σε εναν κατοικο της επανομης ο οποιος θελει να κερδοσκοπησει πατωντας τα πτωματα των αλλων επιχειρηματιών αντί να κανετε ερευνα πανω στο θεμα του του παρκου της Επανομής. Ζουμε στο 2016 και σε μια τουριστικη περιοχη η οποια εχει πανω απο 12.000 κατοικους και αντι να προσπαθούμε για την αναπτυξη του τοπου μας, προσπαθούμε να την υποαναπτυξουμε ακομα περισσότερο. Απο αυτο και μονο θα πρεπει να καταλαβετε ποσο μικρομυαλοι ειναι οι ανθρωποι. Αντι να προσπαθουν να στηριξουν την Επανομη για ενα καλυτερο τοπο και μελλον προσπαθουν να την υποβαθμισουν στα ματια των δικων τους συμφεροντων.Παρακατω αναφερετε πως τα συκοφαντικα σχολια θα διαγράφονται. Για τα συκοφαντικα αρθρα τα οποια καταστρέφουν την φημη μιας επιχειρησεις ουτε λογος. Εδω και 5 χρονια ολοι κερδοσκοπουν απο το παρκο της Επανομής αλλα δεν γινεται λογος γι αυτο παρα μονο σε ενα μεμονομενο περιστατικο και αυτο ονομαζεται δημοσιογραφια. Κατα την γνωμη αυτο δεν ονομάζεται δημοσιογραφια αλλα ρατσισμος. Οσον αναφορα τον κατοικο που σας εδωσε τις φωτογραφιες δεν χρειαζεται να θιξω ονοματα. Ζουμε σε ενα "χωριο" και ολα ακουγονται. Οταν ομως κρυβονται απο πισω αλλα συμφεροντα κερδοσκοπιας ειναι λογικο να κοιταμε του αλλου την καμπουρα παρα την δικια μας. Και γινεται αναφορα στο αρθρο πως παρανομουν με αυτο το οποιο κανουνε. Πολλοι επιχειρηματίες δεν τηρουν το νομοθετικο πλασιο των επιχειρησεων τους αλλα δεν γινεται καμια αναφορα σε αυτο το μείζον θεμα πουθενα παρα μονο σε ενα μεμονομενο περιστατικο καθως ολοι τους κερδοσκοπουν εις βαρος του νομου. Δυστυχώς ετσι εχουμε καταντησει κ. Ιβανοβιτς και δεν βγαζω τον εαυτο μου απο αυτην την μαζα ανθρωπων οι οποιο προσπαθουν καθε τι αξιολογο να το καταστρεψουν. Αναθωρηστε το αρθρο κανοντας μια ερευνα πανω στο θεμα αυτο και και μην στηριζεστε σε εναν κατοικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλή φασαρία για αυτονόητα ερωτήματα.

    1. Πήρε άδεια από τον Δήμο και ΕΓΚΡΙΣΗ ότι θα βάλει τα τραπέζια του σε σιδηροκατασκευή με ξύλινο πάτωμα;
    2. Ολοι που έχουν τραπέζια εκεί όπως και τούτος περί ου ο λόγος, είναι στις χρηματικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο εντάξει ή πρόκειται για μπαταχτσήδες;

    Αυτά τα δύο σημεία είναι που ενδιαφέρουν τον κόσμο, όλα τα άλλα είναι φούσκες και τζάμπα ο τζερτζελές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λέτε όλοι σας τότε που κόβανε τα δέντρα στο κάμπινγκ δεν αντέδρασε κανένας που έχει γίνει άνδρο απο χρήστες ουσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για το πάρκο της επανωμης τόσα χρόνια που αλλα μαγαζιά έχουν κανει το πάρκο (δικό τους) με το έτσι θελω δεν σας πείραξε δεν είδαμε καμια δημοσίευση να που πηραζει κανέναν.. Τωρα σας πείραξε και σας έπιασε ο πόνος για το πάρκο... Αλλα ολοι εσείς που λέτε την κακιά σας εδω μέσα εσείς η ίδιοι θα πηγενεται εκεί κάθε μερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.