Τελικά η Νίκη δεν τα κατάφερε .... κατέληξε χθες.
Συντριβή για τους γονείς της 16χρονης που άφησε την τελευταία της πνοή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.
Αφού εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς Νίκο Νικολόπουλο και Αναστασία Μανωλοπούλου θα θέλαμε να τους συγχαρούμε, όπως πρόσφατα με ένα συγκινητικό μήνυμα έκανε ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, για την πραγματικά μεγαλειώδη και ηρωική απόφαση τους να δωρίσουν ζωτικά όργανα της αδικοχαμένης κορούλας τους.
Θέλει μεγάλο απόθεμα ψυχής για να φτάσεις να κάνεις αυτό που έκαναν οι δύο γονείς της 16χρονης κοπελίτσας.



Η ηρωίδα μάνα, πριν λίγες μέρες είχε γράψει στον τοίχο της στο fb:


«Όταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σε ένα "αυτιστικό" κράτος, το μόνο όνειρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς του, η οικογένεια του, είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ακόμα περισσότερο όταν αυτοί θα έχουν φύγει ή θα είναι ανήμποροι να το διαχειριστούν.
Η εικόνα εφιάλτης είναι αυτή του παιδιού σου δεμένου σε κάγκελα. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν την ζωή τους και να ζήσουν υγιείς και ευτυχισμένοι.
Δεν είναι ηρωισμός, δεν είναι καλοσύνη, είναι απλά η συνέχεια αυτού του δρόμου που ξεκινήσαμε στις 3/3/2000 χέρι - χέρι με την Νίκη. Λίγοι την καταλάβαιναν αλλά όσοι μπορούσαμε ξέρουμε τι θέλει να μας πει αυτή την ώρα»

Μέσω fb το συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης του Θεοδωράκη:
Με το Νίκο Νικολόπουλο δε με συνδέει τίποτα. Αντιθέτως μας χωρίζουν πολλά. Θα ήθελα όμως να εξάρω την πρόθεσή του και της γυναίκας του Αναστασίας να δωρίσουν τα όργανα της πανέμορφης κόρης τους Νίκης. Όπως μου είχε πει στους «Πρωταγωνιστές» μια κοπέλα που δώρισε τα όργανα του αδελφού της «το μόνο που απαλύνει λίγο τον πόνο μου είναι να σκέφτομαι ότι τα μάτια του και η καρδιά του συνεχίζουν αλλού». Μπράβο τους. Ελπίζω να υπάρξουν μιμητές. Να πάψει η Ελλάδα να είναι η χώρα με τους λιγότερους δωρητές και αιμοδότες.

Και ο αποχαιρετισμός - σπαραγμός της μάνας:
«Άγγελος ήρθες ... Άγγελος έφυγες ... Σπουδαία έζησες και ακόμα πιο σπουδαία πας εκεί ψηλά ... Η ψυχή σου δεν ταίριαξε ποτέ στον κόσμο μας αλλά με το σώμα σου ίσως βοηθήσεις κάποιους άλλους να ζήσουν πιο αξιοπρεπή κ εύκολη ζωή .... Είμαι πολύ περήφανη για σένα ... σε ευχαριστώ που ήρθες .... σε ευχαριστώ για όσα μας έδωσες ... σ αγαπάω απέραντα ...είσαι η Νίκη μου ... η Νικήτρια ! (3/3/2000 - 6/6/2016) και για πάντα».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.