"Οι κάτοικοι της Καρδίας Θεσσαλονίκης αντιδρούν στην υποβάθμιση και απαιτούν πράξεις από τη δημοτική αρχή. Διαδικασία συλλογής υπογραφών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη συναντά την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Ηδη, εκατοντάδες πολίτες του δήμου Θέρμης, κάτοικοι της Καρδίας, έχουν υπογράψει το παρακάτω ψήφισμα:

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση των δύο πάρκων-«παιδικών χαρών» της Καρδίας του Δήμου Θέρμης.
 Απαιτούμε
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Η κατάσταση είναι πραγματικά απαράδεκτη. Συγκεκριμένα:
«ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ»
 Οι «παιδικές χαρές» στα δύο πάρκα και στο νηπιαγωγείο της Καρδίας δε διαθέτουν παρά ελάχιστα παιχνίδια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν πρόσφατα αποξηλωθεί για να μεταφερθούν, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, σε άλλα χωριά του δήμου Θέρμης. Μάλιστα, λόγω της παλαιότητας και της πλημμελούς συντήρησης, τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι ακατάλληλα και, κυρίως, επικίνδυνα. Οι «παιδικές χαρές» δε διαθέτουν περίφραξη με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πέσουν θύματα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Το υποτιθέμενο δάπεδο των «παιδικών χαρών» είναι αμμώδες στη μία περίπτωση και αγριάδα στην άλλη.  Τελικά, λόγω της φύσης αυτού του δαπέδου, ασθένειες μεταφέρονται στα παιδιά μας μέσω των κουνουπιών και των βρωμιών. 
Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση;
Ως προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών της, η δημοτική αρχή εγκατέστησε πριν σχεδόν ένα χρόνο πινακίδες με τις οποίες αποποιείται των όποιων ευθυνών της προκύψουν από τη χρήση των παιδικών χαρών και μεταβιβάζει τις ευθύνες στους γονείς. 
ΠΑΡΚΑ
Τα δύο πάρκα της Καρδίας δε διαθέτουν στοιχειώδεις υποδομές, ενώ οι υπάρχουσες είναι διαλυμένες. Κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια. Μάλιστα με δική μας πρωτοβουλία επισκευάσαμε το ξύλινο τραπέζι στο πάρκο της Κάτω Καρδίας και ένα παγκάκι, ενώ φυτέψαμε δέντρα. Συχνά μαζεύουμε τα σκουπίδια από το πάρκο. Επίσης, με πρωτοβουλία των κατοίκων ποτίζεται το χορτάρι του πάρκου. Τα χόρτα κόβονται από την υπηρεσία πρασίνου ελάχιστες φορές κάθε χρόνο (και μαζί με τα χόρτα κόβονται συχνά και τα δεντράκια που φυτεύουμε).
Συμπερασματικά:
Η δημοτική αρχή είναι απούσα, όπως απούσα ήταν και στα έργα αποχέτευσης τα οποία σε όλο το μήκος των επιχώσεων παρουσίασαν καθιζήσεις και καταστράφηκε η ασφαλτόστρωση (με πιθανές βλάβες και στο υπόγειο δίκτυο). Η αποχέτευση της Καρδίας παραμένει σε εκκρεμότητα… Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται έργα βιτρίνας, όπως η κατασκευή τεχνητού πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο, αρχικού προϋπολογισμού 385.000!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.