του ακτιβιστή

Αναρτημένη στο ιστολόγιο του Δήμου Θερμαϊκού εξακολουθεί να βρίσκεται η αφίσα που καλεί για συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Οι κάτοικοι είχαν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Δήμου.
Τι γίνονται όμως τα είδη που συλλέγονται.
Προφανώς και κάποια παραδίδονται στις δομές που τα διακινούν στα καμπ μεταναστών. Πάνε όμως όλα εκεί;
Μήπως κάποια παραμένουν αδιάθετα σε αποθήκες του Δήμου;

Οι φωτο που παραθέτουμε λήφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε ανοίκιαστο δημοτικό κατάστημα της Μηχανιώνας, στο κτίριο Δίας.
Όπως μπορείτε να δείτε, μεγάλες ποσότητες διαφόρων ειδών βρίσκονται "πεταμένα" στο πάτωμα εδώ και τρεις μήνες όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι της Μηχανιώνας που γνωρίζουν.
Μάλιστα όπως μας διαβεβαίωσαν στις κλειστές σακούλες και χαρτοκιβώτια (που γεμίζουν τουλάχιστον ένα φορτηγό, υπάρχουν και αδιάθετες ποσότητες τροφίμων, πέρα από τα είδη ρουχισμού, καθαριότητας, υγιεινής και βρεφικών - παιδικών.
Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν έφτασαν στον προορισμό τους.
Οι αρμόδιοι της διοίκησης έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν άμεσα.

Γιατί καλό είναι να γίνονται εκκλήσεις για βοήθεια και οι πολίτες καλή τη καρδία να ανταποκρίνονται, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να μένουν αχρησιμοποίητα χρήσιμα είδη για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, να κινδυνεύνουν να αλλοιωθούν τρόφιμα ή να "μουχλιάσουν" και να καταστραφούν ρούχα και άλλα.





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.