Με έγγραφο που υπογράφεται από υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών και που με απλά λόγια "στέλνει τη μπάλλα στα μνήματα" απαντά ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης στην επιστολή με υπογραφές 70 κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού που καταγγέλλουν βανδαλισμούς και κλοπές από τους τάφους των προσφιλών τους προσώπων στα κοιμητήρια της Περαίας
Στην επιστολή τους οι ενοχλημένοι δημότες εκτός της αναφοράς για τις κλοπές και τους βανδαλισμούς υποβάλλουν στον Δήμαρχο και στους αρμόδιους αντιδημάρχους αιτήματα για τη καθαριότητα, ασφάλεια και φύλαξη των κοιμητηρίων.
"Η περίφραξη του χώρου χρειάζεται κάτι περισσότερο για να ολοκληρωθεί,ώστε να γίνει δύσκολη η πρόσβαση σε κακόβουλους. Αυτό όμως που σίγουρα πρέπει να αλλάξει είναι η κεντρική είδοδος των κοιμητηρίων, καθώς και το ωράριο λειτουργίας τους. Δεν μπορεί τα κοιμητήρια να είναι ξεκλείδωτα όλο το 24ωρο. Η κεντρική είσοδος πρέπει να "ψηλώσει" και να κλειδώνεται από υπάλληλο του δήμουκάποιοα ώρα πριν το βράδυ. Αντίστοιχα να ξεκλειδώνει κάποια ώρα το πρωί. Προβλήματα έχει και η καθαριότητα της εισόδου όπου όπως βλέπετε και σε μια από τις φωτογραφίες, είναι γεμάτη με σκουπίδια. Η εικόνα είναι απογοητευτική". Αυτά αναφέρουν μεταξύ των άλλων.


Και η απάντηση του Δημάρχου;

Δεν λέει τίποτα για τους βανδαλισμούς και τις κλοπές, απλά δικαιολογεί την υπάρχουσα κατάσταση λόγω του μικρού αριθμού εργαζομένων στο γραφείο κοιμητηρίων. Έξι συνολικά εκ των οποίων ένας διοικητικός, 2 μόνιμοι εργάτες και 3 με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Και καταλήγει στο συμπέρασμα πως "το γραφείο κοιμητηρίων αδυνατεί να παρέχει επαρκή φύλαξη στα 8 κοιμητήρια του Δήμου ακόμα και τις ώρες λειτουργίας αυτών, με δεδομένο ότι κανείς εργάτης κοιμητηρίων δεν εργάζεται μετά τη δύση του ηλίου και με τη λογική ότι η φύλαξη για να είναι επαρκής θα πρέπει να είναι 24ωρη"

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.