Η δίκη της Χρυσής Αυγής προχώρησε με την μαρτυρία-καταπέλτη του φίλου του Παύλου Φύσσα Η.Κοντονικόλα, ο οποίος περιέγραψε την άφιξη του Ρουπακιά στον τόπο του εγκλήματος ως εκτελεστή ενός οργανωμένου τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής. Για άλλη μια φορά ήρθε η εικόνα της ανοχής της Αστυνομίας προς την Χρυσή Αυγή την ώρα της δολοφονίας. Δύο αστυνομικοί κοιτούσαν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.
Στον αντίποδα ο «αστυνομικός-«ταξιτζής» δήλωνε μονότονα ότι δεν θυμάται τίποτα!

Για χρόνια ολόκληρα το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταγγείλει την αγαστή συνεργασία Αστυνομίας-Χρυσής Αυγής.Να θυμίσουμε ότι το τάγμα των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα είχε εμφανιστεί πριν κλείσουν καν 24 ώρες από την δολοφονία στο τόπο του εγκλήματος στο πλευρό των ΜΑΤ να επιτίθεται στους αντιφασίστες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους του Κερατσινιού. Στις 8 Απρίλη, στον Πειραιά με παρουσία υπόδικων χρυσαυγιτών επιτέθηκαν ξανά μαζί με την Αστυνομία σε αντιφασίστες. Η δίκη είναι κρίσιμη για να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι και να πάνε φυλακή ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Έρχεται όμως στην επιφάνεια και ο ρόλος της Αστυνομίας στην συγκάλυψη αυτών των εγκλημάτων.
Σήμερα, στην είσοδο του Εφετείου Αθήνας άνοιξε πανό η ΚΕΕΡΦΑ με σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί». Πανό είχε και η ΟΡΜΑ. Στο ακροατήριο, στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του Παύλου Φύσσα καθώς και αγωνιστές και αγωνίστριες από γειτονιές της Αθήνας , όπως τα Πετράλωνα, το Θησείο, το Κουκάκι, τον Ν.Κόσμο, την Καλλιθέα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τις δημοτικές κινήσεις, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να πλαισιώσουν την αντιφασιστική κινητοποίηση διαρκείας στον Ιούλη.
Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη, 14 Ιουλίου.

Αντιφασιστική συγκέντρωση , Πέμπτη 14/7, 8.30πμ, Εφετείο Αθηνών, Λουκάρεως και Λ.Αλεξάνδρας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.