Δεν έχω σκοπό να αναφερθώ στο "βούλιαγμα" του Θερμαϊκού από επισκέπτες - λουομένους του Σαββατοκύριακου, ούτε στην εμπορική έκθεση. Το έκαναν πολύ καλά δεκάδες κάτοικοι, φίλοι στο fb με τα αυθεντικά τους ρεπορτάζ, όπως καταγράφηκαν στα social midia. Σε επόμενο ποστ θα παραθέσουμε μερικές αναφορές και διαλόγους και θα σχολιάσουμε το Σαββατοκύριακο.

Απλά βγήκα Δευτέρα μεσημέρι, πιστεύοντας πως θα είχαν μαζευτεί τα σκουπίδια από τον τόπο που ζω και που επί μέρες ανέδυαν τις γνωστές καλοκαιρινές μυρωδιές της αποσύνθεσης.
Τράβηξα λίγες φωτογραφίες από κάδους στην παραλία και στα καλαθάκια και μόλις μια από παρατημένα κτίρια ερείπια  ενός σφριγηλού από ζωή παρελθόντος που σίγουρα ξεθωριάζει στη μνήμη. Φώτο με ξέχειλους κάδους που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα καλοκαίρια που η σημερινή διοίκηση στηλίτευε για ανικανότητα την προηγούμενη.

Και κοίτα να δεις τι έκανε το έξυπνο κινητό μου. Έφτιαξε (ειλικρινά) χωρίς να του το ζητήσω ένα βιντεάκι με τις λίγες εικόνες. Διάλεξε και πρόσθεσε μουσική. Μετέτρεψε την εικόνα σε ασπρόμαυρη.
Και ιδού η θλίψη για την εγκατάλειψη ενός χωριού που παλαιότερα ήταν το προπύργιο του τουρισμού της περιοχής.
Μια εικόνα λέγεται ότι είναι χίλιες λέξεις.
Ένα βιντεάκι από smart phone άραγε πόσες λέξεις είναι;

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Αναρωτιέμαι κι εγώ εδώ και μέρες τι γίνεται με τα σκουπίδια και γιατί αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα τις περιόδους που δεν πρέπει να συμβεί, δηλ. το καλοκαίρι. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην περιοχή που μένω, (Αγγελοχώρι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.