Απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ δέχτηκαν εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και οι “Ρομπέν του Ξύλου” έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην προσπάθειά τους να στήσουν σκηνές, σύμφωνα με την απόφασή τους για διαμαρτυρία διαρκείας.



Είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με την υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου όπου μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της νόμιμης λειτουργίας των εγκαταλελλειμμένων και αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων.

Η αστυνομία χτύπησε με γκλοπ τους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους κάνοντας χρήση χημικών. Παράλληλα έγιναν δύο προσαγωγές αλληλέγγυων οι οποίοι χτυπήθηκαν από την αστυνομία και ένας διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ράμματα. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες και ο αλληλέγγυος δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, ο οποίος προσήχθη την στιγμή που κατέγραφε την επίθεση των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι καλούν σε συνέλευση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 6 μ.μ.

Να υπενθυμίσουμε πως η κινητοποίηση γίνεται λόγω της παρόδου της εξάμηνης αναβολής του πλειστηριασμού του ακίνητου. Το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ βρίσκεται ξανά υπό απειλή ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για την νόμιμη λειτουργία του.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί μια οριστική λύση με την παραχώρηση του οικοπέδου που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

“Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι άρση του πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ, άμεση απόδοση του οικοπέδου της Φίλκεραμ Τζόνσον που είναι δεσμευμένο από το Δημόσιο και κανονική παροχή ρεύματος και νερού στις εγκαταστάσεις. Αναφέραμε στην υπουργό ότι κατεβήκαμε για να μείνουμε και έχουμε την επιμονή να το κάνουμε μέχρι να ακούσουμε τις απαντήσεις στα αιτήματα αυτά. Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε την απόλυτη νίκη” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μ. Αναγνώστου εκ μέρους των εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ

Oι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι έχουν ήδη κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο αφότου αποχώρησαν τα ΜΑΤ και δηλώνουν πως δεν θα αποχωρήσουν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Δείτε βίντεο με την επίθεση των ΜΑΤ:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.