Η Άννα Κορακάκη έκανε για ακόμη μία φορά όλη την Ελλάδα υπερήφανη καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 25μ. πιστόλι ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στο βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. 




Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν πρώτη στους ημιτελικούς με 19/25 εύστοχες βολές και στον τελικό διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο με τη Γερμανίδα, Μόνικα Καρς, της οποίας και επικράτησε με 8-6.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από 12 χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Τις προσπάθειες της Άννας Κορακάκη στα ημιτελικά και τον τελικό παρακολούθησε από κοντά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Η τελική κατάταξη:

1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Φωτογραφίες θέλουνε πολιτικοί
    σαρσέμηδες με Κορακάκη,
    ελπίζουν πως έτσι θα γλείψουνε
    κανένα κοκαλάκι

    Ενσταντανέ με αθλητές
    επιζητούν λαμόγια,
    τίποτε γι΄ αυτούς δεν κάνανε
    και μόνο είν΄ στα λόγια

    Πάρτε δρόμο ρε μουρόχαυλοι
    δεν έχετε χαΐρι,
    η Αννα ΜΑΣ (!) σας χάλασε
    για φωτο το χατίρι

    Κανείς δεν θέλει δίπλα σας
    να είναι ρε ρεμάλια,
    τι να σας κάνουμ΄ μωρέ πια
    που είστε σκέτα χάλια;

    Σαρσέμηδες πολιτικούς
    γέμισε όλη η χώρα,
    φωτογραφίες θέλουνε να βγουν
    την έχουνε την ψώρα !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.