Παρασκευή 5-8-2016, ώρα 8,30 πμ και οι εστίες φωτιάς στον  ΣΜΑ Ν.Μηχανιώνας 
εξακολουθούν να ντουμανιάζουν


Δεινοπάθησαν για μία ακόμη νύχτα οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας από τους καπνούς που εξακολουθούν να βγαίνουν, δύο εβδομάδες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην παράνομη χωματερή η οποία λειτουργούσε δίπλα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή των κοιμητηρίων της Ν.Μηχανιώνας.

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν 15 ημέρες από την εκδήλωση της φωτιάς, στις 21 Ιουλίου 2016 και την κατάσβεσή της από την Πυροσβεστική, εντούτοις σε κάποια σημεία αυτή εξακολουθεί να σιγοκαίει και να υψώνονται καπνοί στην ατμόσφαιρα. Και με τη φορά του ανέμου, η βρώμα και η μπόχα από τα απορρίμματα που αργοκαίγονται, κυρίως τα πλαστικά, να «εισβάλουν» στα σπίτια των κατοίκων.
«Αναγκαστήκαμε να κοιμηθούμε με κλειστά παράθυρα και να σκάσουμε από την πολύ ζέστη, καθώς η οσμή που έμπαινε στα δωμάτιά μας ήταν ανυπόφορη», μας έλεγε το πρωί της Παρασκευής Μηχανιώτης που μένει πίσω από το «Καψαλάκειο», καθώς η έντονη μυρωδιά από τα καιόμενα σκουπίδια, έφτανε μέχρι το κέντρο της Νέας Μηχανιώνας.
Πρέπει να θυμίσουμε ότι από την καύση των πλαστικών και των χρωμάτων που υπήρχαν πεταμένα στον παράνομο σκουπιδότοπο του ΣΜΑ Μηχανιώνας, απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα τεράστοι όγκοι διοξινών και φουρανίων που είναι άκρως επικίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων, μέχρι και καρκινογόνοι.
Το πρόβλημα θα είχε αντιμετωπιστεί εάν οι μικροεστίες της φωτιάς καλύπτονταν με χώμα από τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου και είναι απορίας άξιο γιατί καθυστερεί στο θέμα αυτό η δημοτική αρχή.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. ο δημος ειναι απαραδεκτος
    θα επρεπε εμεις οι δημοτες να βγουμε στους δρομους αρκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "είναι απορίας άξιο γιατί καθυστερεί στο θέμα αυτό η δημοτική αρχή"
    Προφανως επειδη μας εχει γραμμενους. Ξεχασε πολυ γρηγορα ο κυριος Δημαρχος χαρην ποιανου ψηφου κερδισε τις εκλογες. Αλλα δεν θα ξανακανουμε το ιδιο λαθος, στις επομενες θα παρει απο εμας αυτο που του αξιζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.