Την εναλλακτική πρόταση να μεταφέρονται οι μετανάστες σε "τρίτες χώρες", σε περίπτωση που ναυαγήσει η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, έριξε στο τραπέζι ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Izvestiyaυπό καθεστώς ανωνυμίας, η πηγή του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ότι η ΕΕ είναι πλέον πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα μετανάστευσης, εάν η Τουρκία ακυρώσει τη συμφωνία της με την ΕΕ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η ΕΕ θα σκεφτεί σοβαρά τη λύση να στέλνει τους πρόσφυγες σε "τρίτες χώρες", παρότι μέχρι σήμερα θεωρούσε απάνθρωπη την πρακτική της μεταφοράς προσφύγων σε άλλες χώρες.

"Οι Βρυξέλλες ενδιαφέρονται πολύ για την εύρυθμη λειτουργία της συμφωνίας με την Τουρκία και η πλευρά μας έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, η δήλωση του Ερντογάν για επαναφορά της θανατικής ποινής είναι ένα καθαρό μήνυμα. Αν αποφασίσει να επαναφέρει τη θανατική ποινή, αυτό θα σημάνει τη διακοπή οποιασδήποτε συζήτησης της ΕΕ με την Αγκυρα, συμπεριλαμβανομένης της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά και της συμφωνίας για το προσφυγικό", ανέφερε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι ως "απάντηση" η Τουρκία θα σταματήσει να ελέγχει τις προσφυγικές ροές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο κύμα προσφύγων με προορισμό την Ελλάδα.

"Φυσικά και διεξάγουμε ήδη ανεπίσημες συζητήσεις για το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας από την Τουρκία. Εάν συμβεί αυτό, όλα τα στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου θα διακόψουν τις διακοπές τους.Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα μόνη της δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων, που θα θελήσουν να περάσουν στη χώρα - έτσι, η Ελλάδα θα γινόταν ένας τόπος γεμάτος με φράχτες και κέντρα κράτησης προσφύγων" λέει.

Σε αυτή την περίπτωση, υποστηρίζει ότι οι Βρυξέλλες θα ψάξουν να βρουν εναλλακτική λύση, για να αποφευχθεί το χάος.

Μια από αυτές είναι το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τους πρόσφυγες-μετανάστες σε "τρίτες χώρες", δηλαδή σε χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.