Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη ,
Έχω γράψει κατά το παρελθόν πως απευθύνομαι προς τους συνδημότες μου , όταν εκτιμώ πως πρέπει να μοιραστώ κάτι μαζί τους για την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση τους .
Όμως δεν άντεξα στην πρόκληση και τον πειρασμό του άρθρου του κ. Λαζαρίδη με τίτλο '' Ένας χαμένος χρόνος'' .
Όλοι μας έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της άσκησης κριτικής . Όταν όμως έχουμε ασκήσει διοίκηση , όταν κατείχαμε θέση ευθύνης , όταν δηλαδή έχουμε δοκιμαστεί , οφείλουμε να είμαστε προσεκτικότεροι . Επιπλέον όταν η κριτική απευθύνεται στο κοινό (δημότες) θα πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίζει και να επηρεάζει , ώστε να υπάρχει και το ανάλογο προσδοκώμενο πολιτικό όφελος . Διαφορετικά έχει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα .
Ο κ.Λαζαρίδης , μέλος της πλέον αποτυχημένης δημοτικής αρχής των τελευταίων ετών , ασκεί κριτική στον κ. Μαυρομάτη στον τομέα της καθαριότητας όταν αυτός ο τομέας ήταν η αχίλλειος πτέρνα της διοίκησης της οποίας συμμετείχε . Αλήθεια είναι ίδια η κατάσταση σήμερα από τότε ; Υπήρχε επί ημερών τους σάρωθρο όχημα που σκούπιζε τους δρόμους και τις λαϊκές αγορές σε όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες ; Υπήρχε πλυντήριο κάδων που επιπρόσθετα έπλενε και τους δρόμους όπου γίνονται λαϊκές για να μη μυρίζει η περιοχή ;  Ήταν τόσο καθαρές οι παραλίες όπως σήμερα  ;   Αλλά και αν ακόμη κάποιος επιμένει πως είναι η ίδια κατάσταση δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο Δήμος ωφελήθηκε κατά 400.000 ευρώ , όσο και αν θέλει να το υποβαθμίσει .  Δεν κάνει καμία αναφορά στην αύξηση της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών που είχε ως αποτέλεσμα τη δωρεά ενός απορριμματοφόρου στο Δήμο . Μάλλον ο αρθρογράφος έχει ασθενή μνήμη αλλά εκεί που τον βολεύει. Κατά το δοκούν δηλαδή .
Αλήθεια επί ημερών Αλεξανδρή δεν υπήρχαν Αργύρια , Μηχανιώτικα , γιορτή σαρδέλας , Επιβατιανά ; ΄Η μήπως δεν τα προέβαλαν παντοιοτρόπως ; Έλεος πια .Ποιός τελικά υποτιμά και υποβαθμίζει τη νοημοσύνη μας ;
Αναφερόμενος στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή , ενώ αναγνωρίζει την πραγματική αύξηση των επισκεπτών ταυτόχρονα προσπαθεί να την υποβαθμίσει άκομψα λέγοντας πως  αυτό δεν μεταφράστηκε σε αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης γιατί δεν διέθεταν οικονομική δύναμη για να ξοδέψουν χρήματα . Μήπως και γιαυτό φταίει ο Μαυρομάτης ; Και γιατί δεν υπήρξε αύξηση επισκεψιμότητας επί των ημερών τους ; Μήπως κάτι διαφορετικό είδαν οι επισκέπτες που δεν το έβλεπαν τότε ; Αν δεν με απατά η μνήμη μου ο κ. Λαζαρίδης ήταν και πρόεδρος της τουριστικής επιχείρησης του Δήμου . Ας μας εξηγήσει τους λόγους . Η τάση του να υποβαθμίσουμε και να εκμηδενίσουμε ακόμη και τις επιτυχίες είναι πασιφανής .
Συνεχίζοντας το παραλήρημα του  αναφέρεται στην επαναλειτουργία των τεσσάρων αναψυκτηρίων στον ποταμό Επανομής . Αυτό σημαίνει ότι ενώ λειτουργούσαν αυτοί δεν τα λειτούργησαν . Και έτσι είναι . Υπήρξε χρονιά που δεν πρόλαβαν να τα δημοπρατήσουν με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Τόσο ικανοί ήταν αυτοί που σήμερα ασκούν κριτική στον Μαυρομάτη .
Οι άνθρωποι που επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν , έτοιμη προς χρήση , δεξαμενή νερού στο Μεσημέρι (κατασκευάστηκε επί Οικονομίδη) , κατηγορούν τη ΔΕΥΑΘ για λειψυδρία , στην Περαία και τους Ν. Επιβάτες και για έλλειψη επιστημονικού προσωπικού λες και επί ημερών τους δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα και εμφανίστηκαν ξαφνικά επί Μαυρομάτη . Ξέχασαν τα μπουκάλια νερού που μοίραζαν . Λησμονούν ηθελημένα , ενώ το γνωρίζουν , ότι τα προβλήματα αυτά για να λυθούν θέλουν χρόνο και χρήμα και ο χρόνος Μαυρομάτη δεν τελείωσε ακόμη . Κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν έχει λειτουργήσει ακόμη . Δεν πρέπει να το λησμονούμε αυτό .
Οι άνθρωποι που επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν έριξαν ένα κυβικό χαλίκι , που ξέχασαν να εντάξουν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου την τοπική κοινότητα Μεσημερίου γιατί δεν γνώριζαν ότι ανήκει στο Δήμο , που δεν έκαναν απολογισμούς ως όφειλαν , χωρίς ίχνος αυτοκριτικής , κατηγορούν τον Μαυρομάτη .
Ήταν τέτοια η αποτυχία τους , η ανικανότητα τους και η αγανάκτηση των δημοτών που αν και διοίκηση δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν υποψήφιο από την ομάδα τους . Είναι οι άνθρωποι που σε μεγάλο βαθμό πήραν στο λαιμό τους και τον κ. Τσαμασλή .
Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι πως όλα βαίνουν καλώς , πως δεν υπάρχουν προβλήματα , πως δεν έχουν γίνει λάθη και παραλήψεις , πως πρέπει να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια κλπ... κλπ. Όμως με ενοχλεί αφάνταστα η αδικία . Και είναι άδικο να κατηγορούν έναν άνθρωπο που εργάζεται στο γραφείο του (Δημαρχείο) από της 6 το πρωί μέχρι της 7-8  το βράδυ για να λύση συσσωρευμένα προβλήματα ετών και ανυπέρβλητα εμπόδια της γραφειοκρατίας κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες . Να παρευρίσκεται όπου τον καλούν όποια ώρα και στιγμή . Το γραφείο του να είναι πάντα ανοικτό για τους δημότες και όχι κλειστό για τους φίλους και την κλίκα . Να ελέγχει συνεχώς όλους τους συνεργάτες του στους οποίους έχει αναθέσει θέσεις ευθύνης .
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Λαζαρίδης ήταν αυτός που στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου συνεχάρη δημόσια τη σημερινή Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών λέγοντας της πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να λύσει προβλήματα που αυτοί δεν μπόρεσαν σε τέσσερα χρόνια . Αυτό και μόνο τα λέει όλα .
Οι πόντιοι έχουν μια παροιμία που λέει '' Η κοσάρα  πιν νερό και τερεί σον ουρανό '' δηλαδή η κότα πίνει νερό αλλά κοιτάζει και στον ουρανό . Κάποιοι δεν έχουν το θεό τους . Είναι τέτοιο το μίσος τους και η εμπάθεια τους απέναντι στον Μαυρομάτη που δεν λέει να σβήσει . Τον συκοφάντησαν , τον λοιδόρησαν , του έριξαν λάσπη αλλά δεν του ζήτησαν ποτέ συγνώμη ως όφειλαν μετά την αθώωση του από τρία δικαστήρια . Ο Γκεμπελισμός σε όλο του το μεγαλείο . Όμως έχουν γνώση οι φύλακες (δημότες) .             


ΥΓ : Επειδή η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη δεσμεύομαι να επανέλθω πολύ σύντομα με στοιχεία και τεκμηριωμένα επιχειρήματα για τις ημέρες και τα έργα της πρώην και της νυν δημοτικής αρχής .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

8 comments:

  1. Λογικό να τα λέει αυτά ο Τεκίδης .Τις σκούπες και τα σάρωθρα τα γνωρίζει καλά .Μην του κόψουν και το μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκεμπελ(ιδης)μός δεν είναι όταν προκειμένου να στηρίξεις το αφεντικό που σου πετά ξεροκόμματα λες μ@%@&13ς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί απαντήσεως
    Ιστορική αναδρομή: Γκαίμπελς
    «…Στις 27 Απριλίου 1930 ορίστηκε από τον Χίτλερ ως επικεφαλής της Προπαγάνδας του Ράιχ αρμόδιος για τον Τύπο, τις κινηματογραφικές ταινίες, τη Ραδιοφωνία και την Εθνική Παιδεία. Άρχισε να διοργανώνει τις γνωστές του μαζικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια των οποίων, σαν ομιλητής, συνοδευόταν στην αίθουσα από φρουρούς και σημαιοφόρους. Επειδή ήταν αδύνατο να μιλήσει ο ίδιος σε όλες τις εκδηλώσεις, δημιούργησε τμήμα ομιλητών, οι οποίοι ελάμβαναν ακριβείς οδηγίες και βρίσκονταν πάντα υπό αυστηρή παρακολούθηση κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στις οποίες αντιπροσώπευαν τον Γκαίμπελς…»
    Επανερχόμενοι στο παρών, διαβάζουμε ως απόσπασμα κριτικής σε δημοσίευμά μου: «…όταν η κριτική απευθύνεται στο κοινό (δημότες) θα πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίζει και να επηρεάζει , ώστε να υπάρχει και το ανάλογο προσδοκώμενο πολιτικό όφελος . Διαφορετικά έχει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.»
    Με την πρώτη κιόλας αποστροφή του λόγου του ο συμπαθέστατος κειμενογράφος δηλώνει την πρόθεση της κριτικής του παρέμβασης! Επιθυμεί (και διεκδικεί) το ανάλογο πολιτικό όφελος από τα γραφόμενά του!
    Επειδή λοιπόν κάτι άνθρωποι σαν κι αυτόν «ελάμβαναν ακριβείς οδηγίες και βρίσκονταν πάντα υπό αυστηρή παρακολούθηση», δεν θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω στην ουσία του κειμένου του, διότι δεν είναι δικό του.
    Θα απαντήσω όμως με μεγάλη ευχαρίστηση σε όποιον αποδείξει ότι έχω κάνει αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για τις κρίσεις και τα σχόλια που καταθέτω με μεγάλη ευχαρίστηση κρίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπα να το διαβάσω αλλά όταν στις πρώτες εκατό λέξεις η παράγραφος ξεκινά με το "Ο κ.Λαζαρίδης , μέλος της πλέον αποτυχημένης δημοτικής αρχής των τελευταίων ετών ..." άστα να πάνε... Ισοπέδωση, κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Λαζαρίδη , φαίνεται πως η διαστρέβλωση , η παραπληροφόρηση και η συκοφαντία σας έχουν γίνει χούι .
    1. Η υποκειμενική σας άποψη - ερμηνεία δεν ενδιαφέρει τους δημότες . Αυτοί έχουν και κρίση και γνώση . Το γεγονός ότι ήσασταν δύο φορές υποψήφιος , διατελέσατε Αντιδήμαρχος και όλη σας η αρθρογραφία εστρέφετο και στρέφεται εναντίον του κύριου πολιτικού σας αντιπάλου δηλώνει από μόνο του εάν προσδοκούσατε πολιτικό όφελος . Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια . Όταν ασκείται κριτική σε έναν τομέα να αναφέρεστε και στα δικά σας αποτελέσματα ώστε να μπορεί να υπάρχει μέτρο σύγκρισης . Αυτό σημαίνει αντικειμενική πληροφόρηση .
    2. Ποιός ελάμβανε ακριβείς οδηγίες . Εγώ που ήμουν μέλος μιας προεκλογικής ομάδας ή εσείς που κατείχατε εφημερίδα και αρθρογραφούσατε συκοφαντώντας τον κ. Μαυρομάτη ; Εγώ που ήμουν μέλος μιας προεκλογικής ομάδας ή εσείς που ήσασταν Αντιδήμαρχος και είχατε πολιτικό προϊστάμενο τον Δήμαρχο ;
    3. Στην αρθρογραφία δεν είμαι ουρανοκατέβατος για να ισχυρίζεστε πως το άρθρο δεν είναι δικό μου . Η ιστοσελίδα του Ακτιβιστή έχει φιλοξενήσει αρκετά άρθρα μου , τα οποία έχουν διαβάσει οι συνδημότες μου , και γνωρίζει αν είναι δικά μου ή όχι . Όταν αρθρογραφούσα στην εφημερίδα σας , εσείς μου γράφατε τα κείμενα ;
    Θα σας συνιστούσα να μη συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο διότι εκτίθεστε δημόσια και χάνετε το δημοσιογραφικό σας κύρος και αξιοπιστία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καλαμίδα , μπορείτε να εξηγήσετε και να υπενθυμήσετε για ακόμη μια φορά στους συνδημότες μας τους λόγους της παραίτησης σας από τη διοίκηση Αλεξανδρή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή κ Τεκίδη μας λέτε πως η άποψη σας για τον Μαυρομάτη είναι αντικειμενική την στιγμή που είναι γνωστή σε όλον τον δήμο η σχέση εργασιακής εξάρτησης που έχετε μαζί του? Θα κρίνατε ποτέ αντικειμενικά την άθλια κατάσταση στην καθαριότητα από τον δήμο και τον εργολάβο των οποίων είστε εργαζόμενος? Θα ήσασταν ποτέ εκεί εργαζόμενος αν δεν μετείχατε όπως λέτε στην δημοτική παράταξη του δημάρχου; Μπορείτε να μας πείσετε πως μετείχατε στις εκλογές για το καλό του τόπου σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρειάζεται απύθμενο θράσος να κατηγορείς για Γκεμπελισμό αυτούς που τολμούν να ασκούν κριτική στον δήμαρχο Θερμαϊκού και να λιβανίζεις ταυτόχρονα τον κ. Μαυρομάτη που στα δύο τουλάχιστον χρόνια που βρίσκεται στη δημοτική αρχή, χρησιμοποιεί συνεχώς τις μεθόδους του Γκέμπελς. Ας ανατρέξει ο κ.Τεκίδης στις προβοκάτσιες που προσπάθησε να στήσει ο Μαυρομάτης και η παρέα του κατά του δημοτικού συμβούλου της "Συμπολιτείας" Γιάννη Τσακμάκα για το θέμα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και μετά ας μιλήσει για Γκεμπελισμό. Προβοκάτσιες που όταν κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος, δεν είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να ζητήσει συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.