Το θέμα άνοιξε η παράταξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ με ένα δελτίο τύπου που καταγγέλλει τον Δήμο Συκεών - Νεάπολης για τουλάχιστον 8  Παιδικούς Σταθμούς  και ΚΔΑΠ που λειτουργούν παράτυπα και   με πλαστά πιστοποιητικά πυροπροστασίας.
Μάλιστα όπως μαθαίνουμε για τον έλεγχο που έγινε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα για τα δύο τελευταία χρόνια (αναμένονται και για προγενέστερες χρήσεις ;;).
Επικράτησε ανησυχία κυρίως στους γονείς για τους οποίους το ζήτημα ασφάλειας για τα παιδιά τους είναι θεμελιώδες. Ανήσυχοι παραμένουν και οι εργαζόμενοι στις αντίστοιχες δομές που φοβούνται κατάργηση θέσεων και ανεργία.
Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με δελτίο τύπου που ανέβασε στη δημοτική σελίδα στο facebook επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες διαβεβαιώνοντας πως "όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου μας, που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο, είναι απολύτως ασφαλείς και με νόμιμες άδειες λειτουργίας". Να όμως που προφανώς δεν δείχνει να πατάει καλά στα πόδια του αφού λίγο πιο κάτω στο δελτίο τύπου χρεώνει για ολιγωρία και μεταβιβάζει την ευθύνη για έλλειψη των παραστατικών σε "εξωτερικό  συνεργάτη μηχανολόγο-μηχανικό, στον οποίο είχαν ανατεθεί οι εργασίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας του παραπάνω παιδικού σταθμού, έκανε χρήση μη γνήσιου εγγράφου και όχι του υπάρχοντος πρωτότυπου, γνήσιου και έγκυρου πιστοποιητικού πυρασφάλειας".

Την αρχική είδηση έδωσε στην δημοσιότητα  η «Αλληλεγγύη Πολιτών» του Δήμου Νεάπολης- Συκεών με δελτίο τύπου όπου ανακοινώνει τα εξής:

"Μετά την πρόσφατη αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ακροπόλ» στις Συκιές, μετά τη διαπίστωση ότι η άδειά του εκδόθηκε με πλαστό πιστοποιητικό πυροπροστασίας κι αφού τα παιδιά διασκορπίστηκαν σε άλλους σταθμούς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης Συκεών (ΚΕΥΝΣ), ότι σε τουλάχιστον άλλες 8 δομές (Παιδικοί Σταθμοί και των Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) προέκυψαν παρόμοια προβλήματα, δηλαδή εκδόθηκαν οι άδειες λειτουργίας με πλαστά πιστοποιητικά πυροπροστασίας (η Π.Υ. δεν είχε στο αρχείο της πιστοποιητικά. Την περίοδο μάλιστα κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές παράτυπες άδειες (2011), πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Προκύπτουν τουλάχιστον δύο σοβαρότατα ζητήματα που έχουν να κάνουν αφ ενός με την ασφάλεια των παιδιών και αφ ετέρου με την πιστοποίηση των συγκεκριμένων χώρων για την υλοποίηση προγραμμάτων «Εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Στα προγράμματα αυτά που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ συμμετέχουν σχεδόν 4.500 παιδιά και είναι αμφίβολο εάν φέτος με τα προβλήματα που προέκυψαν θα εγκριθούν 2000 θέσεις!
Ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι. Ο αλαζονικός και εμμονικός τρόπος με τον οποίο ασκείται η διοίκηση στο Δήμο Νεάπολης Συκεών δεν είναι μόνο επιβλαβής για την εικόνα και το ταμείο του, θέτει πλέον εν αμφιβόλω την ίδια την ασφάλεια των δημοτών. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη."
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ»

Απάντησε η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών:

«Απολύτως ασφαλείς οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών…»
Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη Πολιτών», και με το οποίο καταγγέλλεται η διοίκηση του δήμου για «Πλαστά πιστοποιητικά πυρασφάλειας σε παιδικούς σταθμούς στις Συκιές», η δημοτική αρχή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και την καθησύχαση των γονέων.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, στο βωμό της στείρας και μικροπαραταξιακής αντιπολίτευσης, από δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης οδηγήθηκε και το ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του δήμου μας. Κι αυτό χωρίς ο συντάκτης του κειμένου να διαισθάνεται ούτε στο ελάχιστο τις συνέπειες που προκαλούνται απ’ αυτή την άκρως βεβιασμένη ενέργεια, ο οποίος ατεκμηρίωτα και αδικαιολόγητα τρομοκρατεί τους γονείς και σπέρνει επικίνδυνα το φόβο για την ασφάλεια των παιδιών.
»Διαβεβαιώνουμε τους γονείς με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου μας, που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο, είναι απολύτως ασφαλείς και με νόμιμες άδειες λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα για τον Β.Φ.Π. «Ακροπόλ» οι γονείς των εκατοντάδων παιδιών, που έχουν φιλοξενηθεί στον σταθμό αυτόν, είναι οι αδιαμφισβήτητοι και αδιάψευστοι μάρτυρες του απολύτως σύγχρονου συστήματος πυρασφάλειας που διαθέτει, του άριστου εξοπλισμού, της πιο σύγχρονης κατασκευής, διαρρύθμισης και λειτουργικότητας. Για αυτούς όλους τους λόγους, και πολλούς άλλους, ο σταθμός αυτός είναι περιζήτητος από εκατοντάδες οικογένειες για τα παιδιά τους. Για τον παραπάνω σταθμό υπάρχει στο αρχείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) γνησιότατο και εγκυρότατο πιστοποιητικό πυρασφάλειας, το οποίο είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Υπηρεσίας.
»Από έρευνα, που ο δήμος μας έκανε σε δεκάδες Δομές, διαπιστώθηκε ότι ο εξωτερικός συνεργάτης μηχανολόγος-μηχανικός, στον οποίο είχαν ανατεθεί οι εργασίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας του παραπάνω παιδικού σταθμού, έκανε χρήση μη γνήσιου εγγράφου και όχι του υπάρχοντος πρωτότυπου, γνήσιου και έγκυρου πιστοποιητικού πυρασφάλειας.
»Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία του δήμου μας, με γραπτά ερωτήματα της ΚΕΥΝΣ ζητήθηκαν από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες τα σχετικά έγγραφα, και με ευθύνη της διοίκησης της ΚΕΥΝΣ, και με εντολή του δημάρχου, το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την απόδοση ευθυνών εκεί όπου πρέπει.
»Και οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αποτέλεσμα της πάγιας πολιτικής της δημοτικής αρχής για απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Πεποίθηση και αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας είναι ότι όλα πρέπει να γίνονται στο φως και όταν διαπιστώνονται παράνομες ενέργειες θα πρέπει να επεμβαίνει άμεσα η Δικαιοσύνη, στην οποία εμείς πρώτοι προσφύγαμε.
»Το ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα η ΚΕΥΝΣ ήταν αυτή που προσέφυγε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, αποδεικνύεται και από το απαντητικό έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.). Από όλη την αλληλογραφία προκύπτει ότι εμείς κάνουμε εκτεταμένους ελέγχους και έρευνες, ακόμη και σε ζητήματα που αφορούν άλλες Υπηρεσίες.
»Άρα, η πρωτοβουλία των υπεύθυνων κινήσεων ανήκε αποκλειστικά στο δήμο μας, που ζήτησε τη σχετική έρευνα από την Π.Υ., και όχι όπως ψευδώς αναφέρεται στην απαράδεκτη καταγγελία ότι ‘‘η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης-Συκεών’’.
»Ας είναι, λοιπόν, οι καταγγέλλοντες πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με τόσο ευαίσθητα και κρίσιμα θέματα. Η καλλιέργεια φόβου και τρόμου στην κοινωνία, χωρίς μάλιστα να υφίσταται ο παραμικρός λόγος, ούτε καν τα δικά τους μικροπαραξιακά και εμπαθή συμφέροντα εξυπηρετούν.
»Η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει και θα συνεχίζει να στέκεται και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας, όποια κι αν είναι αυτά, με την ίδια πάντα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως έκανε πάντα και θα συνεχίσει να κάνει».

Σημαντικές όμως απορίες δημιουργούνται και   ερωτήματα τίθενται από δημότες προς τον Δήμαρχο:

Αναστασία Λυκουριώτη Με την απάντηση του ο κ Δήμαρχος, αν εξαιρέσουμε τις φλυαρίες και τους άστοχους σχολιασμούς ,ομολογεί ότι πράγματι χρησιμοποιήθηκε από το Δήμο πλαστό πιστοποιητικό πυρασφάλειας.... (μη γνήσιο το αναφέρει)
αλλά όπως λέει δεν το κατασκεύασε ο ίδιος, αλλά κάποιος συνεργάτης μηχανολόγος ...και μόλις δε τούτο έγινε αντιληπτό έτρεξε να τον "καρφώσει" και να ισχυρισθεί «δεν το κανα εγώ αλλά ο μηχανολόγος»..
Τα ίδια δηλαδή που λέει για όλα τα πλαστά και ψευδή πιστοποιητικά που χρησιμοποίησε ο Δήμος και που κάποια ελέγχονται ήδη από την δικαιοσύνη…..
Μα φυσικά δεν θα υπέγραφε ο Δήμαρχος ως μηχανολόγος …. η εντολή όμως τίνος ήταν;;; και γιατί να το κάνει πλαστό ο μηχανολόγος , τη δική του επιχείρηση εξυπηρετούσε;;;
Το ίδιο συνέβη βεβαίως και με το πλαστό τοπογραφικό που ελέγχεται ο Δήμαρχος και όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι της παράταξής του …και πάλι αυτή ήταν η δικαιολογία …
«δεν το έκανα εγώ αλλά ο τοπογράφος» ……..και βέβαια τοπογράφος θα το υπέγραφε……… αλλά τίνος εντολή εκτελούσε; Και γιατί να το κάνει πλαστό ο τοπογράφος, για δικό του οικόπεδο θα χρηματοδοτείτο (αν και πάλι δεν θα υπήρχε δικαιολογία);;;;
Αυτό έκανε και με την ψευδή βεβαίωση που έδωσε για την εκκλησία μας για να την κατεδαφίσει… πως και πάλι δικαιολογήθηκε;; «δεν υπέγραψα εγώ αλλά ο αντιδήμαρχος» ….αυτός όμως διαλαλούσε ότι θα την γκρεμίσει, όχι ο αντιδήμαρχος
Ο ίδιος επίσης ήθελε να γκρεμίσει το σχολείο μας χρησιμοποιώντας έγγραφο από αναρμόδιο υπάλληλο ότι το κτίριο ήταν δήθεν ετοιμόρροπο .. και όταν τελικά απεδείχθη ότι το κτήριο δεν είχε κανένα πρόβλημα
τα έριξε στον υπάλληλο ….αλλά αυτός ήθελε το γκρέμισμα, και έκανε μέχρι και διαγωνισμούς αρχιτεκτονικούς
Αυτά και πολλά πολλά άλλα με την ίδια ακριβώς τακτική… 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.