Λίγο πριν τις 3 το πρωί βγήκε ο "λευκός καπνός" από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς τότε ολοκληρώθηκε η πρωτόγνωρη διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και διήρκεσε για παραπάνω από 65 ώρες. 

Τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κέρδισαν οΣΚΑΙ, το σχήμα Καλογρίτσα, ο Ant1 και το σχήμα Μαρινάκη

Δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια τα κανάλιαStar και Alpha, καθώς και το σχήμα του Ιβάν Σαββίδη και η κυπριακή κοινοπραξία.
Το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 246 εκατ. ευρώ.
Την πρώτη άδεια πήρε ο ΣΚΑΙ καταβάλλοντας το ποσό των 43,6 εκ. ευρώ. Τη δεύτερη τοσχήμα Καλογρίτσα έναντι 52,6 εκ. ευρώ.Ακολούθησε ο Ant1 έναντι 75,9 εκ. ευρώ, ενώ την τέταρτη άδεια κέρδισε το σχήμα Alter Egoτου Β. Μαρινάκη έναντι 73,9 εκ. ευρώ.
Η μάχη για την 3η και την 4η άδεια είχε τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, περίπου 14 ώρες αντιστοίχως.

Τα ποσά που πρόσφεραν οι 4 επιλαχόντες:

-DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδηςς 61,5 εκατομμύρια ευρώ

-ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) 61 εκατομμύρια ευρώ

-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης 18 εκατομμύρια ευρώ

-ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR 13 εκατομμύρια ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συντάχθηκε το πρακτικό που υπέγραψαν οι επιχειρηματίες που κατοχύρωσαν μία άδεια και ενημερώθηκε ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος και ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

Από την κεντρική είσοδο του κτιρίου εξήλθε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΙ, Κ. Κιμπουρόπουλος, ο Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Star, Κ. Αλκαλάι. Οι υπόλοιποι επέλεξαν να αποχωρήσουν από το υπόγειο γκαράζ του κτιρίου.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος




Δήλωση Παππά

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τόνισε ότι μπαίνει "τέλος σε ένα καθεστώς 27χρονης ανομίας", χαρακτηρίζοντας "πολύ θετική" τη διαδικασία.

Παραδέχθηκε ότι "δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά", για να προσθέσει: "Σχεδιάσαμε μία δημοπρασία που θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο".

"Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να αποδώσουμε στον πολίτη το τηλεοπτικό προϊόν που δικαιούται. Οι νόμοι μας είναι πλήρεις και απαιτητικοί", συμπλήρωσε.

"Η Ελλάδα περνάει σε μία νέα τηλεοπτική εποχή και στέλνει ένα μήνυμα, ότι για όλους υπάρχουν κανόνες και πρέπει να εφαρμοστούν", είχε υπογραμμίσει νωρίτερα.


Δήλωση Γεροβασίλη


"Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία  αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον", τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας". Και υπογράμμισε: "Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας". 


http://admin.noz.gr/Uploads/%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%821.jpg

http://admin.noz.gr/Uploads/%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%822.jpg


Δηλώσεις

Ο εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος του του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, χαρακτήρισε "χιτσκοκική" τη μαραθώνια διαδικασία. Τόνισε ότι ο ΣΚΑΙ ήταν ο πρώτος που έλαβε την άδεια με ποσό 70% κάτω από όσα διέθεσαν οι υπόλοιποι καναλάρχες.

"Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες", είπε. Πρόσθεσε ότι "δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ήρθαμε να διαπραγματευθούμε λύτρα".




Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι χάρηκε που "έβγαλε χρήματα το ελληνικό δημόσιο" και συνεχάρη τους νικητες, ενώ παρομοίασε με φυλακή τις συνθήκες εντός του κτιρίου, σημειώνοντας ότι ακόμα και για να πάει κάποιος στην τουαλέτα είχε συνοδεία αστυνομικών."Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους", είπε, μιλώντας στα ρωσικά. Ερωτηθείς αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια, τόνισε: "Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια". Αποκάλυψε ότι "στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά" και έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Εκπλήρωσα την αποστολή μου".



Ο εκπρόσωπος του Star Κάρολος Αλκαλάι είπε: "Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθεί πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη", χαρακτηρίζοντας τη υπερβολική διαδικασία.

"Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε. Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι είναι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη", πρόσθεσε.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά καθώς μετά από 90 μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής οι σταθμοί: Mega, Alpha, Star και Epsilon.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.