Η 6η Πανελλήνια Πορεία Ελεύθερης Ιππασίας αναμένεται να προσελκύσει ιππείς απ’ όλη την Ελλάδα, σε ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις



Για μια ακόμη χρονιά, οι φίλοι των αλόγων απ’ όλη την Ελλάδα, δίνουν ραντεβού στο Σχολάρι του δήμου Βόλβης, για ένα συναρπαστικό τριήμερο με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
Από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, το Σχολάρι θα φιλοξενήσει την 6η Πανελλήνια Πορεία Ελεύθερης Ιππασίας που διοργανώνεται από τον Ιππικό Όμιλο Σχολαρίου και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης.
Δίπλα από τους Πλάτανους του Σχολαρίου, χαρακτηρισμένους ως Μνημεία της Φύσης, ο Ιππικός Όμιλος Σχολαρίου, θα υποδεχθεί στις 09.00 το πρωί της Παρασκευής, μαθητές δημοτικών σχολείων και μικρά παιδιά, τα οποία θα ενημερωθούν από ειδικούς για τη θεραπευτική ιππασία και τα πολλαπλά οφέλη της. Επίσης, θα παρακολουθήσουν επίδειξη πεταλώματος, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες με άλογα και με πόνυ, αλλά και να συμμετέχουν σε παιδικά αγωνίσματα (τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες κ.ά.). Η ημέρα θα κλείσει με την πρώτη ιππική πορεία, με κατεύθυνση τη λίμνη Κορώνεια.
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από το πρωί θα γίνει η επίσημη υποδοχή ιππέων και αλόγων από ολόκληρη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 16.00 με την παράδοση μαθημάτων πρώτων βοηθειών, από ειδικευμένους διασώστες. Στις 17.30 αρχίζει η πρώτη μεγάλη έφιππη πορεία μήκους 10 χιλιομέτρων και ακολουθεί στις 18.30 σειρά από εντυπωσιακά ιππικά αγωνίσματα, ενώ το βράδυ έχει οργανωθεί γλέντι από τους διοργανωτές.

Με τη μεγάλη έφιππη πορεία των 23 χιλιομέτρων, η οποία αρχίζει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2016, με κατεύθυνση τον ορεινό όγκο της περιοχής, ολοκληρώνεται η 6η Πανελλήνια Πορεία Ελεύθερης Ιππασίας στο Σχολάρι.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.