του ακτιβιστή

Κατολίσθηση σημειώθηκε, λόγω της χθεσινής έντονης βροχόπτωσης, στο   τμήμα του περιβάλλοντα χώρου του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας που βλέπει στη θάλασσα. Ήδη  έχει υποχωρήσει  το πρανές που γκρεμίστηκε στην υποκείμενη περιοχή της Ιχθυόσκαλας. 
Σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων  από το κτίριο "χάσκει" ο γκρεμός". 
Άμεσα συγκλήθηκε σύσκεψη των αρμοδίων παραγόντων για την εκτίμηση της κατάστασης.


Συμμετείχαν ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Στρατής Πλωμαρίτης, ο διευθυντής του ΚΥ κ. Αθανάσιος Συμεωνίδης αλλά και μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού. 

Σύμφωνα με του τεχνικούς δεν υπάρχει κίνδυνος για την στατικότητα του κτιριακού συγκροτήματος, διαβεβαίωση που δείχνει να καθησυχάζει προς το παρόν τους εργαζόμενους.

Καταστρώθηκε ένα σχέδιο αντιμετώπισης των έκτακτων και επειγουσών αναγκών που ενέκυψαν από την χθεσινή νεροποντή. 
Αλλά επειδή σ' αυτές τις περιπτώσεις η εμπειρία μας έχει διδάξει πως οι διαπιστώσεις και τα βιαστικά σχέδια αντιμετώπισης σπανίως εδράζονται σε γερές βάσεις θα προτείναμε να πραγματοποιηθεί μια νέα ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του Δήμου Θερμαϊκού που να οδηγήσει σε ένα λεπτομερή σχεδιασμό υλοποίησης άμεσων τεχνικών έργων που να "συγκρατήσουν" το κτίριο. Και να συνεχίσει να προσφέρει το πολύ σημαντικό έργο του στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών του Θερμαϊκού. Είναι ίσως ευκαιρία, τώρα με την κήρυξη του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη, να ενταχθεί σε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.