του ακτιβιστή

Με κατεπείγουσα ανάρτηση στην Διαύγεια και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασία κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Θερμαϊκού  για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 06-09-2016.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει για 6 μήνες, μέχρι τις 7 Μαρτίου 2017.
Η απόφαση προήλθε μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο δήμαρχος  Γιάννης Μαυρομάτης, λόγω των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί κάτοικοι και ιδιοκτησίες στον δήμο.

Τι σημαίνει;

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ο ξεκινά αμέσως η καταγραφή των ζημιών και η ιεράρχηση για την αποζημίωση των πληγέντων. Παράλληλα ενισχύεται ο μηχανισμός αποκατάστασης του οδικού δικτύου και βοήθησης με πρόσθετα μηχανήματα των κατοίκων.
Στην πράξη όπως πληροφορηθήκαμε από αύριο κιολας συστήνεται επιτροπή που θα αναλάβει την υποδοχή αιτήσεων των πληγέντων, κατά τόπους (στα 8 δημοτικά γραφεία του δήμου).
Κάτοικοι για την καταστροφή των οικιών και των καταστημάτων θα υποβάλλουν αιτήσεις και θα πιστωποιούνται οι αποζημιώσεις από κλιμάκιο κρατικής υπηρεσίας (αντίστοιχη με την παλιά ΥΑΣΒΕ).
Για την καταστροφή αυτοκινήτων θα δικαιούνται αποζημίωσης όσοι έχουν συμβόλαιο ασφάλισης που περιλαμβάνει φυσικές καταστροφές.
Οι αιτήσεις για αποζημίωση των αγροτών θα γίνονται στον ΕΛΓΑ.

Νεώτερες πληροφορίες

Ο ακτιβιστής θα αναρτά κάθε νεώτερη πληροφορία για την πορεία αποκατάστασης αλλά και την ύπαρξη προβλημάτων σε όλο τον Δήμο.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πρέπει να φτιάξουν σωστά τους δρόμους και να ξεβουλώσουν τα φρεάτια! Δεν είναι κατάσταση αυτή. Με κάθε καταιγίδα δεν ξέρουμε που να περπατήσουμε! Έλεος πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.