H ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος παροχών πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δήμο Θερμαϊκού και στο δήμο Θάσου, οι οποίοι επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές αντίστοιχα.
Γιατί και οι δύο δήμοι έχουν κηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράταση εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων

"Βόμβα" ενημέρωσης έριξε ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, Κωστής Κούτουκας, στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν αποκάλυψε πως λίγο νωρίτερα είχε εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πολίτες της Καλαμάτας και της υπόλοιπης Μεσσηνίας που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, χωρίς να συμπεριλάβει των πλημμυροπαθών στον δήμο Θερμαϊκού.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού διαβεβαίωσε πως έως την προσεχή Δευτέρα το αργότερο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, πρόκειται να υπογράψει υπουργική απόφαση με την οποία θα παρατείνεται για έξι μήνες, και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2017, η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία της 6ης προς 7ηΣεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, από παραδρομή δεν συμπεριλήφθηκε στην απόφαση αυτή και ο δήμος Θερμαϊκού, κάτι που θα γίνει με ανάλογη απόφαση τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλο, με τον οποίον επικοινώνησε ο δήμαρχος μετά την πληροφορία που παρείχε ο κ. Κούτουκας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.