Σε τι διαφέρει ως προσωπικότητα ένας αυθεντικός αναρχικός ή κομμουνιστής από έναν αυθεντικό φασίστα ή νεοναζί σήμερα; Σε αυτό που διέφεραν πάντα.
Τους πρώτους τους σέβεσαι έστω και αν διαφωνείς απολύτως μαζί τους, ενώ τους δεύτερους τους περιφρονείς και τους χλευάζεις έστω και αν μπορούσες να συμφωνήσεις σε κάτι μαζί τους!  
Γιατί; Επειδή οι δεύτεροι είναι απολύτως υποκριτικά ανθρωπάκια, έτοιμα να παραλλάξουν το φρόνημά τους για να αντιμετωπίσουν τη κριτική /αντίδραση της κοινωνίας ή τον εισαγγελέα και τον δικαστή που τους κρίνει στο πλαίσιο της εφαρμογής της αντιρατσιστικής νομοθεσίας.
Αυτοί οι τιποτένιοι χαμαιλέοντες μετά την παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξαιτίας της απόφασης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου για την «μη ένταξη - τοποθέτηση των προσφύγων στο χώρο του σχολείου» και την αντίδραση των φυσιολογικών, σοβαρών, λογικών και ευαίσθητων ελλήνων στο ζήτημα, μετέβαλλαν αμέσως ύφος – άλλαξαν αυτόματα κοινωνικό προσωπείο: Δεν είναι ρατσιστές είναι απλοί άνθρωποι και ευαίσθητοι γονείς, οι οποίοι απλώς ανησυχούν για τα παιδιά τους, καθώς δεν είναι απολύτως βέβαιοι πως τα παιδιά των μεταναστών παρακολουθούνται υγειονομικώς και έχουν κάνει τα προβλεπόμενα εμβόλια!
Η πολιτεία φταίει που δεν μπόρεσε ή ενδιαφέρθηκε να τους πείσει πως αυτά τα παιδιά δεν αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία! Αν πείθονταν είναι βέβαιον πως θα τα αγκάλιαζαν σαν να ήταν δικά τους παιδιά, όπως έπραξαν και πράττουν άλλοι έλληνες μη-ρατσιστές γονείς! Δεν πρόκειται για σιχαμένους μισάνθρωπους ρατσιστές, που βλέπουν τα παιδιά των μεταναστών σαν υπανθρώπους - όπως είχε πει στη βουλή αυτή η καλή κυρία του νεοναζί αρχηγού, αναφερόμενη στους «λαθρομετανάστες» -  αλλά για δύσπιστους νομοταγείς πολίτες και κυρίως καλούς γονείς!   
Προς Θεού αυτοί οι ευλαβείς χριστιανοί δεν είναι ρατσιστές, μισάνθρωποι και φασιστοειδή, αλλά αγανακτισμένοι υγειονομιστές, έτοιμοι να ανοίξουν κεφάλια και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για καθαρά υγειονομικούς λόγους!
Μα, πάντοτε οι επιχειρήσεις των φασιστών και ναζιστών δεν είχαν υγειονομικό χαρακτήρα; Ποιο είναι το νέο διαλογικό (discursive) σημείο ή πλαίσιο της στάσης και δράσης τους; Δεν υπάρχει κάτι νέο, όλα είναι μια μαύρη και πρόστυχη ιστορική φάρσα. Όλα είναι ακραίες εκδηλώσεις ρατσισμού, ο οποίος επιχειρείται να συγκαλυφτεί από ένα πέπλο ανησυχίας υγειονομικού χαρακτήρα.
Τώρα, λοιπόν, που οι ρατσιστές απέκτησαν συνεκτική άμυνα μέσα στα χαρακώματα του φασιστικο-ναζιστικού υγειονομισμού, φαντάζομαι να καλυφτούν εκεί και ορισμένοι φασίστες ιεράρχες, για να μην αναγκάζονται να εξευτελίζονται κάθε τόσο, εμφανιζόμενοι σαν σχιζοφρενείς στο ποίμνιό τους, υπό την απειλή του εισαγγελέα και της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, ασφαλώς.

Θα παραφράσω τον Paul Valery: Ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι (ξένοι) αποτελούν υγειονομικό πρόβλημα για τη κοινωνία. Φασιστοειδές-ρατσιστής, λοιπόν, δεν γεννιέσαι... γίνεσαι, αφού πρώτα μεταμορφωθείς σε χαμαιλέοντα του υγειονομισμού! Να, ένας ακόμη λόγος ένας αξιοπρεπής, ντόμπρος άνθρωπος να αποστρέφεται τον ρατσιστή και τις μεταμορφώσεις του, που αποσκοπούν όχι τόσοστο να αποκηρύξει τον ρατσισμό του, αλλά στο να διασκεδάσει την πραγματική φασιστικο-εθνικιστική ή νεοναζιστική κοσμοαντίληψή του και ύπουλη κοινωνικώς δράση του.    

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. πως γνωρίζετε ότι είναι Χριστιανοί;μεταναστες μαθητές δεν πήγαν μόνον φέτος.Ο πρόεδρος τού συλλόγου είπε ότι είχαν κι αλλες χρονιές κι ήταν αποδεκτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην παιρνεις ναρκωτικα κ.Γιαννακοπουλε,δεν φτανουν για ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ .Γιαννακοπουλε,σε διαβαζει καποιος αλλος εκτος απο τον ''ακτιβιστη'';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και κυρια απαντησε μας εαν εχεις παιδια,που μενουν και σε ποιο σχολειο τα στελνεις,για να μπορεσουμε να συζητησουμε ποιος ειναι φασιστας και ποιος κομμουνιστης...εαν κρινω παντως απο τον Τσιπρα που στελνει τα παιδια του στο καλυτερο ιδιωτικο της χωρας και δηλωνει κομμουνιστης,τοτε ναι,εγω ειμαι φασιστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.