του ακτιβιστή

Εντύπωση δημιουργεί η ομολογία του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη πως ένα μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν φανεί από την κεντρική εξουσία τα με τυμπανοκρουσίες εξαγγελθένα οικονομικά βοηθήματα για την επούλωση των τεράστιων καταστροφών στον Δήμο.
Στις τότε συσκέψεις με ευκολία "έπεφταν" οι υποσχέσεις (λόγω και των εγκαινείων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης - για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους γαρ) για άμεση οικονομική βοήθεια στον δήμο που είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τι υπουργοί, τι υφυπουργοί, τι υπηρεσιακοί παράγοντες περασαν από το δημαρχείο, όλοι με δώρα (λεκτικά) φορτωμένοι.

Να όμως που πέντε βδομάδες μετά δεν έχει έρθει ούτε σεντ από τα με ευκολία υποσχεθέντα.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του Δημάρχου που χωρίς περιστροφές θέτει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση.

Όπως φέρεται να δήλωσε σε τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης φοβάται πως όταν θα ξαναρχίσουν οι βροχές μπορεί να ΄ξαναθρηνήσουμε με νέες καταστροφές.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή. Περιμένουμε τα λεφτά από την Αθήνα. Ακόμα δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ για να αγοράσουμε αδρανή υλικά. Θα αρχίσουν οι βροχές και πολύ φοβόμαστε ότι μπορεί να συμβεί ό,τι συνέβη πριν έναν ακριβώς μήνα. Εμείς στρώσαμε τους δρόμους και μαζέψαμε τις λάσπες αλλά άμα βρέξει πάλι θα πλημμυρίσουμε».


Να σημειώσουμε ότι μπορεί να προχωρούν έργα αποκομιδής της λάσπης, των φερτών και των ογκωδών υλικών από τις περιοχές που επλήγησαν αλλά οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος παραμένει στην δεκαετία του '50.

Παράλληλα δεν υπάρχει πειστική απάντηση για το που πρόκειται να πάνε τα ογκώδη κλπ που προς το παρόν συγκεντρώνονται στο ΚΑΠΠΑ, στον ΣΜΑ της Μηχανιώνας και σε άλλα ενδεχόμενα μέρη που μετατρέπονται σε νέες χωματερές, αλλοιώνοντας την εικόνα των περιοχών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ούτε με την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων έχει προχωρήσει τίποτα, οι προσαυξήσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος παραμένουν ως έχουν στο taxisnet και ο Οκτώβριος ήδη τρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.