Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού οδών και ρεμάτων με δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας που βρίσκονται στον δήμο Θερμαϊκού. Παράλληλα προχωρεί η καταγραφή των πληγέντων απότις υπηρεσίες του δήμου.

Μέχρι την περασμένη βδομάδα οι αιτήσεις για αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου δεν ξεπέρασαν τις 270.
Ο σχετικά μικρός αριθμός αιτούντων μπορεί να αποδοθεί είτε στην πλημμελή ενημέρωση είτε στον σκεπτικισμό των πληγέντων σχετικά με την ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια.
Από πληροφορίες που συλλέξαμε η βοήθεια συνίσταται σε άμεση καταβολή 560 € και ανώτατο όριο αποζημίωσης για αντικατάσταση οικοσκευής τις 6.000 €, με παγιωμένο το ποσό των 4.500 €.

Οι επιτροπές του Δήμου που ανακοινώθηκαν συνεχίζουν τις αυτοψίες στα οικήματα των αιτούντων και είναι τέσσερις. Αποτελούνται από ένα αιρετό μέλος της διοίκησης και δυο υπαλλήλους του δήμου.

Πρόβλημα καθυστέρησης παρατηρείται στις επιτροπές - κλιμάκια της ΥΑΣΒΕ που σταμάτησαν προσωρινά τις αυτοψίες αφού μετακινήθηκαν στη Θάσο για καταγραφή των εκεί ζημιών μετά τις εκτεταμένες πυρκαγιές. Μαθαίνουμε ότι θα επανέλθουν.

Οι πληγέντες που δεν έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα αίτηση για αποζημίωση θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2016.

Ως γνωστόν τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν κατά την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, είναι τα ακόλουθα:

-Έντυπο Ε1
-Έντυπο Ε9
-Φωτογραφικό υλικό
-ΑΜΕΑ (απόφαση ΚΕΠΑ)
-Πολύτεκνοι (βεβαίωση δικαιούχου επιδόματος)
-Μισθωτήριο συμβόλαιο
-Λογαριασμός ΔΕΗ
-Φωτοτυπία ταυτότητος
-Βεβαίωση Πυροσβεστικής και έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου για την καταγραφή του συμβάντος.

Να σημειωθεί ότι όσοι προχωούν σε αποκατάσταση των οικιών και καταστημάτων τους θα πρέπει να έχουν κρατήσει φωτογραφικό υλικό από την πρότερη κατάστασή τους και να συγκεντρώνουν αποδείξεις από έξοδα που κάνουν για αποκατάσταση ώστε να τα καταθέσουν στις επιτροπές της ΥΑΣΒΕ για πιστοποίηση.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Το ενδεχόμενο κάποιοι συντοπίτες μας να φοβούνται ότι κατά την αυτοψία θα αποκαλυφθεί ότι έχουν ακόμη κάποιες "μη τακτοποιημένες" πολεοδομικές αυθαιρεσίες και ότι θα βρούν ίσως ακόμα χειρότερα τον μπελά τους, δεν το έχετε σκεφτεί; Η κακή οικονομική κατάσταση εδώ και χρόνια έχει εμποδίσει ουκ ολίγους από το να είναι να και τυπικά σωστοί σε αυτά τα πράγματα. Δεν είχαν μαζέψει όλοι λίπος κατά τα λεγόμενα "καλά" χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.