Στη συντήρηση του κτιρίου δημοτικής αγοράς Επανομής μας πληροφορεί πως προχώρησε ο δήμος Θερμαϊκού. Προφανώς λόγω και της παλαιότητάς του  (35 χρόνων), και της έλλειψης συντήρησης από την εποχή που χτίστηκε επέβαλαν την ανακαίνιση και την επισκευή του.

Το κόστος της ανακαίνισης, όπως πληροφορούμαστε από το δελτίο τύπου της διοίκησης, ανήλθε σε 81.000 ευρώ, και καλύφθηκε από ίδιους πόρους.

Οι επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορoύσαν σε αφαιρέσεις κι αντικαταστάσεις φθαρμένων υλικών, επιστεγάσεις, επιχρίσματα, επιστρώσεις, επενδύσεις, είδη υγιεινής, κουφώματα, υαλοπίνακες και ελαιοχρωματισμούς.

Φίλοι από την Επανομή, προφανώς ικανοποιημένοι από το έργο αποκατάστασης της δημοτικής αγορά δεν έκρυβαν όμως  τον σκεπτικισμό τους για το ύψος του κόστους. Χαρακτηριστικά μας τόνισαν πως είναι υπέρογκο το ποσό που διατέθηκε αναλογικά με τις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Εδώ να σχολιάσουμε πως σε μερικά έργα τα χρήματα διατίθενται με το σταγονόμετρο ενώ σε άλλα με την "σέσουλα".
Με τη "σέσουλα" μαθαίνουμε πως "πέφτουν" τα χρήματα για την μεταφορά φερτών υλικών και χωμάτων από τις πλημμύρες. Ένα εκατομμύριο κόστισαν οι μεταφορές του πρώτου μήνα στην ΠΚΜ, ποσό που θα εκταμιευθεί προς τις εταιρίες που ανέλαβαν το έργο ....

Τα χιλιάρικα ή τα "μύρια" φιλαράκια δεν είναι μαρούλια ... ούτε πλατανόφυλλα ....


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.