Σφοδρή επίθεση, δέχθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, αργά το απόγευμα της Τετάρτης για το «κουτσουρεμένο» Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, έτους 2017, όταν αυτό ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση.

«Μίζερο, φτωχό, άτολμο και κατώτερο των περιστάσεων» το χαρακτήρισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, καθώς όπως σημείωσε, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θερμαϊκού για το 2017 δεν διαπνέεται από καμία προοπτική για τον τόπο.

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ζήτησε από τη διοίκηση του κ. Μαυρομάτη να αποσύρει το Τεχνικό Πρόγραμμα και να συγκαλέσει ειδική σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να εξεταστεί το πώς, μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θα μπορέσει ο Δήμος Θερμαϊκού να προσφέρει στους συνδημότες του αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος, πολύ περισσότερο που οι πολίτες του Θερμαϊκού πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη.

«Περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να μας φέρει έναν απολογισμό του τι υλοποιήθηκε από το αντίστοιχο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016. Δεν το έπραξε. Καθώς εκεί, θα διαπιστώνονταν η αδυναμία υλοποίησής του και η ανυπαρξία εκτέλεσης έργων, τα περισσότερα των οποίων έμειναν στα χαρτιά, όπως πολύ φοβούμαστε ότι θα συμβεί και με το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα. Δεδομένου ότι από τα όσα πομπωδώς είχαν εξαγγελθεί, ελάχιστα υλοποιήθηκαν», είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος. Για να προσθέσει:

«Από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θερμαϊκού για το 2017, απουσιάζει εντελώς η βασική κατεύθυνση που θα έπρεπε να υπάρχει για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, έστω για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Ενώ το σημαντικότερο είναι πως δεν αποτυπώνονται σημαντικές ανάγκες του Δήμου, όπως το άσχημο οδικό δίκτυο, ο ελλιπής φωτισμός, τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης, τα τεράστια ζητήματα που ανέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου κ.α.»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει στο Τεχνικό πρόγραμμα η παραμικρή πρόβλεψη για την κατασκευή έργων στην Αγία Τριάδα, τη Νέα Μηχανιώνα, το Αγγελοχώρι, τα Πάλιουρα, την παραλία της Επανομής και τους Νέους Επιβάτες που περισσότερο πλήγηκαν. Και κατέληξε:

«Πρόκειται κατ’ ουσία για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα φτώχειας και διαχείρισης που δεν ταιριάζει στο δήμο Θερμαϊκού και τους κατοίκους του, οι οποίοι άλλα περίμεναν από τη δημοτική αρχή του κ.Μαυρομάτη, με βάση και τις προεκλογικές της εξαγγελίες».

Έντονη κριτική και από Τσαμασλή, Μώραλη

Έντονη, ήταν η κριτική που δέχτηκε η διοίκηση Μαυρομάτη και από τους επικεφαλής των άλλων δύο δημοτικών παρατάξεων Γιώργο Τσαμασλή και Ντίνα Μώραλη που μίλησαν για κατ’ ουσία ανύπαρκτο Τεχνικό Πρόγραμμα. «Δεν υπάρχει ούτε ένα σημαντικό έργο που να σηματοδοτεί τη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής», είπε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσαμασλής και έκανε λόγο για τα τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο, την καθαριότητα που έγινε πολύ χειρότερα από ότι στο παρελθόν, αλλά και την ανυπαρξία προγραμματισμού για αντιπλημμυρικά έργα καθώς και έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται «για ένα ειλικρινές, άρα ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα». Και αφού απέδωσε την έλλειψη έργων την περικοπή της επιχορήγησης προς τους Δήμους κατά 65% τα τελευταία χρόνια, υπερηφανεύθηκε ότι επί των ημερών του μειώθηκαν οι ανελαστικές δαπάνες του Δήμου από 50% στο 24%. Έκλεισε δε δηλώνοντας ότι η διοίκησή του «δεν παρεξέκλινε από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.