Καμία λαϊκή περιουσία δε θα βγει σε πλειστηριασμό, ήταν η απόφαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να αποτρέψει πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αλλά και λαϊκής περιουσίας.

Στις 15.30 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκονταν δύο κλούβες των ΜΑΤ, όπου ήταν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους πλειστηριασμούς.
pleistiriasmoi-1Στις 15.40 ο κόσμος που είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, βρέθηκε εντός της αίθουσας. Μάλιστα, έγινε αλλαγή αίθουσας… Εικασία είναι πως η αλλαγή αυτή έγινε διότι ο κόσμος δε χωρούσε στη μικρότερη.
pleistiriasmoi-5
Στις 16.07 οι συμβολαιογράφοι δεν είχαν περάσει εντός της αίθουσας, βασικά δεν κάθεται κάποιος στα έδρανα. Ο συμβολαιογράφος κάθεται κάτω, εκεί όπου κανονικά βρίσκονται οι δικηγόροι. Τέσσερις αστυνομικοί εντός. Δυο κλούβες έξω από τα δικαστήρια.
pleistiriasmoi-4
Στις 16.12 δεν υπάρχει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη.
Στις 16.15 Διαβουλεύσεις του Συντονισμού Συλλογικοτήτων θεσσαλονίκης έξω από την αίθουσα του Ειρηνοδικείου
pleistiriasmoi-2
Στις 16.22 Η απόφαση είναι καμία λαϊκή περιουσία δε θα βγει σε πλειστηριασμό.
pleistiriasmoi-3

Σταμάτησαν κι άλλο πλειστηριασμό στη Θεσσαλονίκη: Δεν θα αφήσουμε καμία λαϊκή περιουσία να χαθεί

Κάθε Τετάρτη, το ραντεβού στη Θεσσαλονίκη είναι ένα: Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Ειρηνοδικείο.
Όπως επίσης και το σύνθημα είναι ένα (σ.σ. από τα πολλά): Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζίτη.
Έτσι, όπως κάθε Τετάρτη, και σήμερα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης απέτρεψαν με την παρουσία τους, πλειστηριασμούς από το Ειρηνοδικείο.
Αν και όπως έλεγαν οι δικηγόροι του Κινήματος, δεν υπήρχε σήμερα πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, ωστόσο πλειστηριάζονταν λαϊκή περιουσία, μια αποθήκη και ένας χώρος που ενδέχεται να κατοικείται από οικογένεια. Οπότε και σήμερα, μετά από διαβούλευση έξω από την αίθουσα του Ειρηνοδικείου, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί ο πλειστηριασμός.
Είναι μία πολιτική απόφαση, υποστήριζαν οι επικεφαλείς του Κινήματος και μπήκαν μέσα στην αίθουσα, όπου μετά από διαβουλεύσεις με τον αρμόδιο συμβολαιογράφο και αφού χρειάστηκε περίπου μια ώρα συζητήσεων για να τον πείσουν να φύγει, ο πλειστηριασμός δεν έγινε.
Αρχικά, το συγκεντρωμένο πλήθος που για πολλοστή φορά ήταν μεγάλο σε αριθμό ανθρώπων, πήγε σε άλλη αίθουσα, παρουσία τεσσάρων ένστολων αστυνομικών, την ώρα που απ’ έξω από τα δικαστήρια υπήρχαν δύο κλούβες των ΜΑΤ.
Τελικά, οι πλειστηριασμοί διεξάγονται σε… απέναντι αίθουσα και άπαντες μεταφέρθηκαν εκεί όπου μέσα υπήρχε ο συμβολαιογράφος.
Ακολούθησαν διαβουλεύσεις, οι δικηγόροι του Κινήματος ήλεγξαν τα χαρτιά των πλειστηριασμών και δεν διαφαίνονταν ότι πρόκειται για πρώτη κατοικία. Αμέσως έγινε διαβούλευση των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και πάρθηκε η εξής πολιτική απόφαση: Δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμό λαϊκής περιουσίας.
Όλοι μπήκαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, ζητώντας από τον συμβολαιογράφο να αποχωρήσει. Εκεί άρχισε ένα… γαϊτανάκι διαβουλεύσεων, ο συμβολαιογράφος επέμενε να προχωρήσει στον πλειστηριασμό γιατί δεν πρόκειται για πρώτη κατοικία, αλλά όπως θα δείτε και στα βίντεο, τελικά αποφάσισε να μη γίνει πλειστηριασμός.
Μαζική είσοδος στα δικαστήρια

Μέσα στο Ειρηνοδικείο
πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.