Ιδιαίτερα αισθητός έγινε σε όλη την πόλη αλλά και στους νομούς Κιλκίς και Σερρών και στις γειτονικές βαλκανικές χώρες ο σεισμός που σημειώθηκε στις 14.12 προκαλώντας ανησυχία αφού η πόλη είχε δοκιμαστεί από το μεγάλο σεισμό του 1978.

Ο σεισμός ήταν έντασης 4,4 ρίχτερ με εστία 36.8χλμ Βορειοδυτικά από Θεσσαλονίκη στο χωριό Γυναικόκαστρο (περιοχή Κιλκίς) με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νότια της Δοϊράνης και 9 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού Κριστώνη στο Κιλκίς, με Εστιακό Βάθος (χλμ.): 10.

Σύμφωνα με μέτρηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Έχουν ακολουθήσει ήδη μια σειρά μετασεισμοί μικρότερης έντασης με τους επιστήμονες να παρακολουθούν την εξέλιξή τους σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σεισμολογικού Σταθμού του ΑΠΘ.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.