Με το σύνθημα «Καλωσορίζουμε τα Χριστούγεννα» ανοίγουν τις πύλες τους, για 3η συνεχή χρονιά, οι ‘’Αστρογειτονιές’’ του Δήμου Θερμαϊκού. Μέσα από ένα πλούσιο πολυποίκιλο πρόγραμμα παιδικών δράσεων, καθώς και δρώμενων για όλη την οικογένεια, που θα εξελιχθούν σταδιακά σε όλες τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες, οι φετινές εκδηλώσεις αναδεικνύουν πανανθρώπινες αξίες και έννοιες, όπως η Αγάπη, η Ειρήνη, η Συμμετοχή και η Συνεργασία. Στο πλαίσιό τους θα λειτουργήσουν Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Περαία, στη Ν. Μηχανιώνα και Στην Επανομή. Ξωτικά, χιονάνθρωποι, τάρανδοι, μασκότ, ταχυδακτυλουργοί, τυμπανιστές, θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους, ενώ κατά τη διάρκειά τους έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, συναυλίες, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, μπαζάρ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θεατρικές παραστάσεις.

Από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου:

1.- Το Σάββατο 10.12.16, ώρα 18.30΄, στη Ν. Μηχανιώνα (Κεντρική Πλατεία της Εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης) και θα ακολουθήσουν μουσική και παιχνίδια από τα ‘’Ανεμοσκορπίσματα’’.

2.- Την Κυριακή 11.12.16, ώρα 18.30΄, στην Επανομή (Κεντρική πλατεία) και θα ακολοουθήσουν Μελωδίες από τη μουσική Σχολή ‘’ΚΙΘΑΡΙΣ’’ και παιχνίδια από τα ‘’Ανεμοσκορπίσματα’’.

3.- Το Σάββατο 17.12.16, ώρα 18.30΄, στην Περαία (στο πάρκο επί της οδού Ανθέων) εορταστικό άναμμα του Δέντρου με τους Bloco Ritmo Natureza, 25 τυμπανιστές παίζουν σε ρυθμούς samba – reggae και θα ακολουθήσει συναυλία με τους ‘’ΙΜΑΜ BAILDI’’, με είσοδο ελεύθερη.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Τις ‘’Αστρογειτονιές’’ οργανώνουν ο Δήμος Θερμαϊκού, η ΔΗΠΠΑΚΥΘ (Δημοτικές Περιβαλλοντικές Πολιτιστικές Αθλητικές Κοινωνικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού), η ΤΕΘ (Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού), σε συνεργασία με πλειάδα χορηγών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ‘’Αστρογειτονιών’’ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thermaikow.gr


   Για τις ‘’Αστρογειτονιές’’ ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Οι Αστρογειτονιές είναι πλέον θεσμός για το Δήμο μας. Είναι παράδοση, γιατί επιλέγουμε το καλό για να σηματοδοτήσει τις Άγιες μέρες που έρχονται. Είναι χαρά και κέρδος ψυχής γι’ αυτό που προσδοκούμε ή για να θυμηθούμε όμορφες παρελθούσες στιγμές. Είναι ελπίδα για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Μα πιο πολύ οι Αστρογειτονιές εκφράζουν αγάπη. Αυτή η μοναδική λέξη που χαρίζει δημιουργία, νοηματοδοτεί τη ζωή, δένει τους ανθρώπους, υπομένει, συγχωρεί και αγκαλιάζει στοργικά όλους. Με σημαία μας όλα τα παραπάνω, με ζεστασιά και μεράκι απ’ τους υπέροχους χορηγούς μας, αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου, διοργανώνονται για 3η συνεχή χρονιά οι χριστουγεννιάτικες αυτές εκδηλώσεις. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους συνδημότες μας υγεία, ευδοκία, ομορφιά ψυχής και γαλήνη αγάπης και ας θυμηθούμε ότι όλη η ομορφιά και η χαρά της ζωής δε βρίσκεται στα πράγματα, βρίσκεται μέσα μας».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Οι Αστρογειτωνιες μεχρι σημερα δεν εδειξαν τιποτα το ιδιαιτερο. με προχειροτητα και κακογουστια στηθηκαν, Και δεν αποτελεσαν ιδιαιτερο γεγονος ωστε να καθιερωθει μια ετησια γιορτη οπως αρμοζει σ ενα μεγαλο δημο. Οιδιοργανωτες προσπαθησαν συμφωνα με τις δυνατοτητες τους, ομως οπως φανηκε δεν ειχαν τις γνωσεις το οραμα και την πειρα. Ας ελπισουμε φετος οτι θα ξεφυγουν απο τα τετριμενα και θα παρουσιασουν κατι που θα κανει αυτη την γιορτη να ξεχωρισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν θα κάνει και φέτος την γιορτή να ξεχωρίζει μιας και κανείς δεν έχει όραμα σε αυτό τον Δήμο ... ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα ... Ακόμα και το καράβι που με μεγάλο φωτεινό καράβι που πάρθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στέκεται εκεί ερειπωμένο για να μας θυμίζει την ανικανότητα των Αρχόντων μας ... Άντε βρε σαΐνια και του χρόνου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγαλη απογοητευση μιας και αυτο που αρχισαν δειλα δειλα με τα ξυλινα σπιτακια,με την συμμετοχη τοπικων επαγγελματιων, με το γνωστο παρκο της Περαιας στολισμενο δεν θα υπαρχει.Οι σκορπιες εκδηλωσεις θα γινουν στο Θεατρο ΚΑΠΑ . Οτι αρχισαν οι προηγουμενοι χρονια τωρα καταργηθηκε και ειδικα στην Περαια που ακομα μια φορα υποβιβαστικε απο το δηπακυθ και απο το τοπικο της συμβουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.