Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 63264/1160/17-2-2017 έγγραφο της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης συνιστάται η προσοχή σε όλους όσοι διαθέτουν στην κατοχή τους οικόσιτα πουλερικά. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας εστίες γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (Η5Ν8), σε οικόσιτες εκμεταλλεύσεις στην Αρκαδία, στη Φλώρινα και ανιχνεύθηκαν ιοί της γρίπης πτηνών τύπου Α σε επτά βουβόκυκνους σε Ρόδο, Έβρο, Ροδόπη, Αρκαδία και σε ένα βουβόκυκνο και μία πάπια στο νομό Θεσσαλονίκης. 

Κατά συνέπεια, η διατήρηση πουλερικών οικόσιτων και συστηματικών εκμεταλλεύσεων ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους, σε όλη την επικράτεια.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.