Τελετή παραδόσεως 17 ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλαδιτών πεσόντων κατά την περίοδο του 1964 και την τουρκική εισβολή του 1974, πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Μαΐου στην Λευκωσία.
Άπαντες επιτελούσαν Εθνική αποστολή και συμμετείχαν σε πόλεμο!
- Αντιπτέραρχος Παναγόπουλος Βασίλειος
- Συνταγματάρχης (ΠΖ) Παπαλάμπρους Βασίλειος
Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΠΖ):
- Καραγεώργος Αθανάσιος
- Σίννης Αργύριος
- Κωνσταντακόπουλος Ιωάννης
- Χαμουριωτάκης Γεώργιος
- Παπαδόπουλος Ιωάννης

Το Σάββατο 27 Μαίου στις 12.00 το μεσημέρι τα λείψανα του Γιάννη Παπαδόπουλου θα φτάσουν στο πατρικό του σπίτι στο Λάνθι Ηλείας και εν συνεχεία θα μεταφερθούν στην εκκλησία του χωριού τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Αμέσως μετά θα γίνει η ταφή των λειψάνων του στον οικογενειακό τάφο του, δίπλα από τους γονείς του.
- Μπροδήμας Κωνσταντίνος
- Ζερβομανώλης Γεώργιος

Την Δευτέρα 29 Μαΐου, με ειδική τελετή, θα μεταφερθούν από την Αθήνα στην Λέσβο τα λείψανα του Γιώργου Ζερβομανώλη και θα ταφούν στο νεκροταφείο της γενέτειράς του, Παράκοιλα Λέσβου. Ο 21χρονος στρατιώτης, σκοτώθηκε αμυνόμενος κατά την διαδικασία απαγκίστρωσης των υπερασπιστών του στρατοπέδου από το ύψωμα Α’ στα περίχωρα της Λευκωσίας, στις 16 Αυγούστου 1974. (malkidis.blogspot.gr)

- Τριάντης Βασίλειος
Ο Βασίλης ήταν 21 ετών και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Ένας αγρότης εντόπισε τα οστά του σε χώρο κοντά στο στρατόπεδο που υπερασπίστηκε, στην μάχη κατά του "Αττίλα" τον Αύγουστο του 1974.
Τα λείψανά του θα φτάσουν το Σάββατο 27 Μαϊου, το απόγευμα, στo Καναλάκι (Πάργα) και την Κυριακή 28 Μαϊου, μετά την θεία λειτουργία θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση.
Στην συνέχεια ο Βασίλης Τριάντης, θα ταφεί δίπλα στους γονείς του στο νεκροταφείο του Καναλακίου, ενώ στρατιωτικό άγημα θα αποδώσει τιμές. (http://www.fanaripress.gr)

- Τριανταφυλλίδης Μανούσος
Στις 28 Μαίου θα γίνει η κηδεία του Μανούσου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Θα ταφεί στο Μνημείο Ηρώων των Ποταμιών Ηρακλείου σε ειδική εκδήλωση. (malkidis.blogspot.gr)

- Κρητικός Νικόλαος
- Αθανασίου Νικόλαος
Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΚΔ)
- Κουρούνης Σωτήριος
- Τσιλιβάκης Στέφανος

Την Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία των ιερών λειψάνων του Στέφανου Τσιλιβάκη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Μειντάνι Χανίων. Θα ακολουθήσει η ταφή με στρατιωτικές τιμές στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής. (από Βαγγέλη Μπραουδάκη)

Έφεδρος Ανθυπασπιστής (ΜΧ)
- Άνθης Ελευθέριος

Στην Κέρκυρα με τιμές ήρωα την Τετάρτη 31 Μαΐου (ώρα 15.00) στον ιερό ναό Υ.Θ. Βλαχερνών (Γαρίτσα), θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του στο κοιμητήριο της Γαρίτσας. (από Θανάση Βασιλά)
Έφεδρος Ανθυπασπιστής ΠΝ (Ακταιωρός Φαέθων)
- Νιάφας Νικόλαος

ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ σε αυτούς τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα μας.
ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
ΑΘΑΝΑΤΟΙ




____________
Στην τελετή παρευρέθησαν: ο ΠτΔ της Κύπρου, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία Ελλάδος και Κύπρου, αντιπροσωπείες στελεχών της ΕΦ και της ΕΛΔΥΚ, ο Επίτροπος της Προεδρίας επί Ανθρωπιστικών Θεμάτων, ο εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, συγγενείς των πεσόντων και αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας και Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων.
Κατά την διάρκεια της τελετής, ο ΠτΔ της Κύπρου, απένειμε στους συγγενείς των πεσόντων μετάλλια σε ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας τους εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.