O δήμος Θερμαϊκού συμπεριλαμβάνεται στους … μπαταχτσήδες Δήμους της Θεσσαλονίκης, καθώς οφείλει στην Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ποσό πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποχέτευση!.
Πάντως ο πρώτος σε χρέη προς την ΕΥΑΘ για την ύδρευση είναι ο δήμος Δέλτα, που οφείλει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτης, που οφείλει στην εταιρεία ποσό ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, έχει προχωρήσει σε διακανονισμό.
Τα στοιχεία αυτά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, κατά τη χτεσινή παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΕYΑΘ για το 2016. Όπως διευκίνισε, η  εταιρία απαιτεί από τους καταναλωτές, που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να καλύψουν τις οφειλές τους και τόνισε ότι μόνο στους συστηματικούς κακοπληρωτές η εταιρεία διακόπτει την υδροδότηση, ή προσφεύγει στα δικαστήρια.
Ο κ. Κρεστενίτης ανακοίνωσε παράλληλα την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης επέκτασης  της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (διυλιστήριο), ένα έργο-ανάσα για τη Θεσσαλονίκη, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ περίπου, που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2021.

Τέλος παρουσίασε τον προγραμματισμό της εταιρίας για άμεση επέκταση με παράλληλο «άνοιγμα» σε νέες περιοχές υδροδότησης, σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΥΑΘ. Αναφορικά με τις επεκτάσεις σε νέες περιοχές, αυτές αφορούν ανατολικά στους δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας - Χορτιάτη (εκτός Πανοράματος και Πυλαίας), όπου θα απαιτηθούν κεντρικά έργα μεταφοράς νερού και θα διερευνηθεί η ανάγκη ανάπτυξης εξωτερικού ή εσωτερικού δικτύου. Στα δυτικά η επέκταση αφορά στους περισσότερους οικισμούς της Χαλάστρας και του Αγίου Αθανασίου, τον Εχέδωρο και τη ΔΕ Ωραιοκάστρου. Μετά την κατασκευή των έργων υδροδότησης των νέων οικισμών περιφερειακά της Θεσσαλονίκης (προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ περίπου), ο πληθυσμός εξυπηρέτησης της ΕYΑΘ αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 126.000 κατοίκους περίπου, ενώ η ζήτηση κατά 9 εκατ. και πλέον κ.μ. νερού ετησίως αυξάνοντας σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας.
Να σημειωθεί πως στα πλαίσια της ετήσιας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΕΥΑΘ για το 2016, ο κ. Κρεστενίτης, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για τη μεταφορά της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αλλά και την πώληση ποσοστού 23% του δημοσίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης παγκοσμίως. Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε επί του θέματος και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη θέση της και να ενταχθεί σχετική πρόβλεψη στη σχεδιαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση”.
Προτού τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο κ.Κρεστενίτης ξεκαθάρισε ότι εκφράζει την προσωπική του θέση, αφού δεν υπάρχει σχετική τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Έτσι εξηγούνται βέβαια οι τελεταίοι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί που λαμβάνουν οι δημότες μέσα στο Μάιο. Λογαριασμός π.χ τετραμήνου περί τα 160 ευρώ αντικατέστησε λογαριασμό εξαμήνου περί τα 130. Σε ετήσια βάση, τα 260 έγιναν 480. Μιλάμε σχεδόν για διπλασιασμό. Καταλήγει να είναι ένας δήμος-βδέλλα για τους δημότες του, που καλούνται να πληρώσουν την κακοδιαχείριση των ιθυνόντων οι ίδιοι.Αιδώς, Αργείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.