Το δημοτικό μηχάνημα σε δράση, καταστρέφοντας αμμοθίνες

Ένας χρόνος, συμπληρώθηκε από το διπλό περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ποταμό Επανομής, όταν μηχανήματα και οχήματα του Δήμου Θερμαϊκού, για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, μπήκαν στην περιοχή του προστατευόμενου από διεθνείς συνθήκες υδροβιότοπου, για να κάνουν αντικανονικά αμμοληψία, αλλά και για να εκχερσώσουν-ισοπεδώσουν παράνομα τμήμα του.


Με την ευκαιρία αυτή, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ζητά από τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη να ενημερώσει τους συνδημότες μας:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η τακτική ανάκριση που διενεργείται από την
Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, μετά την με αριθμό 30103/2016 αναφορά, που κατατέθηκε από τον Δημόσιο Κατήγορο του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης κ.Χρίστο Σιμούλη, Δασοπόνο. Στην αναφορά εκείνη, κατονομάζονταν τρία άτομα ως υπεύθυνα για την παράνομη αμμοληψία που έγινε μέσα στον υδροβιότοπο του Ποταμού, καθώς και για την «παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης και αλλαγής χρήσης αυτής, πράξεις τελεσθείσες εντός οικοτόπου περιοχής Natura 2000 και καταφυγίου άγριας ζωής», όπως αναφέρονταν επί λέξει.
2. Εάν εντοπίστηκαν κει ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα άτομα που έδωσαν
εντολή ή μετείχαν στη διάπραξη των παράνομων δραστηριοτήτων στον υδροβιότοπο του Ποταμού.
3. Εάν επιβλήθηκε στο δήμο Θερμαϊκού από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της αιρετής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το προβλεπόμενο από το νόμο 1650 του 1986 διοικητικό πρόστιμο και ποιός λογαριασμός του Δήμου επιβαρύνθηκε.
4. Εάν έγινε αποκατάσταση της περιοχής του υδροβιότοπου που καταστράφηκε με την εκχέρσωση και ισοπέδωση έκτασης μέσα στην περιοχή Natura 2000 για να κατασκευαστεί πάρκινγκ για τα beach bar της περιοχής.
Όπως είναι γνωστό, η καταστροφή αυτή, με την εκρίζωση των αγριογκορτσιών και των αλμυρικίων, υπολογίστηκε από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης στις 15.149 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται στο ποσό αυτό η τεράστια ζημία που προκλήθηκε με την αμμοληψία στις φωλιές των πουλιών Θαλασσοσφυριχτές, στην καταστροφή του Κρίνου της θάλασσας που φύεται στην περιοχή και ακόμη στη μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος που συντελέσθηκε.

Η «Συμπολιτεία» επιμένει ότι έστω και τώρα, ένα χρόνο μετά το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ποταμό, θα πρέπει να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια για την υπόθεση αυτή και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις, ώστε να μην εκπέμπεται και λάθος μήνυμα προς τους συμπολίτες μας. Ότι δηλαδή από την ώρα που δεν αποδίδονται οι ευθύνες, θα αναρωτιούνται γιατί να μην προβούν και οι ίδιοι σε ανάλογες ενέργειες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.