Με αφορμή τον επερχόμενο καύσωνα και για όσες μέρες διατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες ο Δήμος Θερμαϊκού με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες:

Α΄. Μέτρα πρόληψης

Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κλπ).
Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμιδική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
Συχνά ντους.
Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά, εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κλπ.
Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, που είναι: Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.
Έχει ληφθεί μέριμνα από το Δήμο μας ώστε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου που διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες να παραμείνουν ανοιχτά κατά τις ώρες των υψηλών θερμοκρασιών, για να δώσουν ανάσες δροσιάς στα παραπάνω άτομα υψηλού κινδύνου.

Β΄  Όχι άσκοπη χρήση νερού

Θεωρούμε ότι, η προστασία του Περιβάλλοντος και της Φύσης, είναι υπόθεση όλων  των πολιτών,
Ας μη κάνουμε λοιπόν αλόγιστη χρήση του νερού, αυτού του πολυτιμότερου αγαθού για τη ζωή μας. Το πότε γίνεται αλόγιστη χρήση όλοι το αντιλαμβανόμαστε και είναι υπόθεση όλων μας η προστασία αυτού του αγαθού.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κάθε 100 μέτρα έχει βουνα με σκουπίδια και όλα αυτά τα αναπνεουμε!τα μέτρα για τον καύσωνα μας λέτε?που θα μας φάνε τα ποντίκια από την βρωμιά και την απαθεια όλων των υπευθυνων τι θα γίνει?για πιο Δήμο Θερμαϊκού μιλάτε?μια κατεστραμενη χώρα είμαστε!τίποτα παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.