Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού στη Χαλκιδική είναι οι εκδηλώσεις της Γιορτής Σαρδέλας, που παρουσιάζει κάθε Ιούλιο ο πολιτιστικός σύλλογος Ν. Μουδανιών "Ο ΦΑΡΟΣ".
Στα πλαίσια των πλούσιων εκδηλώσεων για φέτος (το πρόγραμμα των οποίων δημοσιεύουμε) συγκαταλέγεται μια παρουσίαση βιβλίου με έντονο χρώμα παράδοσης, αλλά και προσωπική συναισθηματική φόρτιση, λόγω του ότι οι συντελεστές του από τη συγγραφή έως την παρουσίασή του είναι παλιοί συμμαθητές και φίλοι αγαπημένοι.

Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου "Λαϊκά παραμύθια της Χαλκιδικής" που συνέλεξε ο Στέργιος Βαγγλής (συμμαθητής και συνταξιούχος εκπαιδευτικός) και αποτελεί  ένα σύνολο παραμυθιών που βασίστηκε στην αφήγηση του Απόστολου Καραγιάννη  και αποδίδονται με το τοπικό γλωσσικό Χαλκιδικιώτικο ιδίωμα.

Την εικονογράφηση του πονήματος φιλοτέχνησε με τα σκίτσα του ο ζωγράφος Γιάννης Τσάτσαρης (αγαπημένος φίλος και γείτονας των παιδικών χρόνων).

Οι πίνακες ζωγραφικής είναι της Αμαλίας Ζογλοπίτη.
Ευγενικοί χορηγοί της έκδοσης του βιβλίου είναι το φιλικό ζευγάρι, ο κολλητός Λάζαρος Αντ. Φωτιάδης και η σύζυγός του Ελισάβετ Φωτιάδου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συμμαθητής και φίλος παιδιόθεν Αντώνης Καμμάς.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο των Ν. Μουδανιών στις 9 μμ.
Την επιμέλεια του όμορφου βίντεο είχε η Νάνσυ Τορτομάνη.



Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Γιορτής Σαρδέλας:




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.