Ο κατάλογος της ταβέρνας δεν έγραφε μόνο τις τιμές των φαγητών…
Πριν από μερικές ημέρες ο ερευνητής και αναλυτής στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λονδίνου, Κρίστιαν Χέντερσον, επισκέφτηκε τη Νάξο. Eκτός από τις όμορφες παραλίες και τα τοπικά εδέσματα, το ενδιαφέρον του «έκλεψε» ο κατάλογος μιας ταβέρνας στο Καστράκι.
Ο Χέντερσον αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους τα όσα διάβασε στο πίσω μέρος του καταλόγου της ελληνικής ταβέρνας και τα οποία, όπως φαίνεται, του έκαναν εντύπωση.
«Το μήνυμα στο πίσω μέρος του καταλόγου μιας ταβέρνας στη Νάξο», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την φωτογραφία την οποία «ανέβασε» στο Twitter, χρησιμοποιώντας τα hashtag #Greece #Naxos.


Τι έγραφε ο κατάλογος:

«Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα δίνεται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…
Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και τη ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.
Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν “οικονομική κρίση” απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

45 comments:

  1. Μια μικρή παρέμβαση στο κείμενο θα απέδιδε καλύτερα την αλήθεια : "Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους (ΣΑΡΣΕΜΗΔΕΣ !!!) πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala kove apodeixeis k mi mas prizeis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα πρότεινα να αναφέρει οτι οι τράπεζες έδωσαν δάνεια σε δημόσιους υπαλλήλους με εγγύηση ΔΗΜΟΣΙΟΥ τα οποία πλέον δεν πληρώνονται απο τους λήπτες (με πρόσχημα τις μειώσεις ) λες και κάποιος τους εγγυήθηκε οτι θα αμείβονταν για πάντα χωρίς να παράγουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες μακακίες κομπλεξικέ νεοέλληνα,κανείς δημ. υπάλληλος δεν έχει κόκκινα δάνεια καθώς οι δόσεις παρακρατούνται απο τον μισθό η τη σύνταξή του. Ζηλεύεις τους Δ.Υ ; Και τότε γιατί δεν έγινες και εσύ; Μπορούσες άραγε;να γίνεις δάσκαλος ή γιατρός ή στρατιωτικός; μάλλον δεν έφτανες ως εκεί, ασιχτϊρ ....

      Διαγραφή
    2. Μήπως να αναφέρει και το ύψος του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα, που με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών πέρασε σε όλους μας εργαζόμενους και συνταξιούχους, ιδιωτικούς και δημόσιους;

      Διαγραφή
  4. Γιαυτο όλοι κλοπη στο κρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο σε συμφέρει ετσι; Εισαι φοροφυγάς και θέλεις δικαιολογία, ετσι; Ομως, αλλη είναι η λύση. Οχι να ξαναφέρουμε τον Μητσοτάκη βέβαια.

      Διαγραφή
  5. Κοίτα ρε κάτι μπαγλαμάδες... πες μας κι ότι δεν ξέρεις κάνεναν δημόσιο υπάλληλο που να τεμπελιάζει ή να θέλει μίζα για να δουλέψει στο πόστο του / τσιφλίκι του, κανένα που να έκτιζε αυθαίρετα χωρίς να κάνει τίποτα σύννομο, κανέναν που να πήρε διακοποδάνειο κι άντε γειά, κανέναν γιατρό που να έπαιρνε φακελάκι, κανέναν που να μην δούλεψε ή απασχόλησε κάποιον παράνομα .... Από τον Άρη κατέβηκες ρε μάστορα ή απλά τα έγραψες όλα αυτά μπας και βρεις κανέναν αριστερό Ευρωπαίο και κάνετε τον χαβαλέ σας με ουζάκια και συνωμοσιολογίες; Ή απλά δικαιολογήσαι γιατί δεν κόβεις απόδειξη; Από παπαριές άλλο τίποτα σε αυτή την χώρα..! Κρίμα στην ιστορία μας (και δεν εννοώ την πρόσφατη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ που γνωρίζεις τόσους δημόσιους υπαλλήλους που τα κάνουν αυτά πόσες μηνύσεις και καταγγελίες έκανες για να σταματήσει αυτό το παραμύθι ??μάλλον καμία άρα μην παραπονιεσε,αν όντως συμβαίνουν αυτά τότε είμαστε όλοι συνενοχοι από την στιγμή που δεν κάνουμε τίποτα και απλά μιλάμε!

      Διαγραφή
  6. Τέτοιους έχει η χώρα μας και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.
    Και εννοω αυτούς που γράφουν αυτά τα ηλιθια σχολια για δάνεια από δημόσιους υπαλλήλους και φακελάκια και αποδείξεις και άλλες τέτοιες αηδίες. Ποτέ θα ξεφορτοθουμε αυτή την πλεμπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν θα σταματισουν να περνουν φακελακια και μιζες

      Διαγραφή
  7. Επειδή ακριβώς οι έξυπνοι "πολιτικοί¨" έχουν στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου δεν πρόκειται να σηκώσουμε ποτέ κεφάλι!! Ιδιωτικός ενάντια δημοσίου!! Όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του διπλανού παίρνει και το δικό σου!! Ποτέ δεν κατάλαβαν οι ιδιωτικοί ότι από τον σταθερό μισθό του δημοσίου επιβίωνε και ο ιδιωτικός τομέας?? Αν δεν υπάρχει κατανάλωση πως θα επιβιώσουν τα μαγαζιά οι υπηρεσίες κλπ? Χαίρεστε που κλείνουν οι επιχειρήσεις η μία πίσω από την άλλη και ανεβαίνει η ανεργία??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το λες γιατί τέτοιους μαλακές θέλει το σύστημα ανεγκεφαλους, δουλεύει καλά το διαιραι και βασίλευε

      Διαγραφή
  8. Αν πήγαιναν όμως κατηχητικό και καμιά κατασκήνωση του παπά στα Πάλιουρα δεν θα μιλούσαν έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και στα σχολια βλεπουμε μια αλλη Ελλαδα.Τους ελληνες να τσακωνοντσι διαδικτυακά για το ποιος ειναι βολεμενος ποιος παιρνει περισσοτερα και ποσο δουλευει η αν δουλευει στο δημοσιο.αυτη ειναιη πραγματική Ελλάδα που αντι να ενωθει και να λυσει ενα προβλημα καθεται και τσακώνεται για το ποιος την εχει πιο μακριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ιδιωτικός παίρνει 13 και 14 μισθό και εαν ο εργοδότης δεν το καταβάλει ειναι ποινικό αδίκημα ! Ο δημόσιος υπάλληλος δεν παίρνει και το κράτος δεν διώκεται που δεν τα καταβάλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβαζω τα σχολια των ΗΛΙΘΙΩΝ που συμφωνουν με τον πονηρο/αθλιο ταβερνιαρη και συμπληρωνω. Και 4ο και 5ο και 100ο μνημονιο μεχρι οι ΗΛΙΘΟΙ να ξυπνησουν ή να πεθανουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό μας έφαγε που μας βάζουν και μαλώνουμε μεταξύ μας. ...ας γίνουμε επιτέλους μια γροθιά και όχι δημόσιοι και ιδιώτες. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κ άλλα μνημόνια θέλουμε για να στρώσουμε.Κρίμα την ιστορία μας.Αντί να κοιτάξουμε να φτιάξουμε τη χώρα μας με μεταρρυθμίσεις αξιοκρατία ανάπτυξη κτλ μερικοί ακόμα ρίχνουν την ευθύνη της κρίσης στους ξενοι, τραπεζες εβραίοι. δυτυχως κλεβανε το κρατος δηλ.όλους μας κ συνεχίζουν .ατιμωρισια ανομια κ πολλα πρεπει να διορθώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτη ακριβως η νοοτροπια ευθυνεται για τα χαλια μας.Αυτη ειναι που επιβαλει στον εν λογο Ελληναρα να ψηφιζει τον καθενα που του υποσχεται σκισιμο μνημονιων,διαγραφη χρεων και επαναφορα μισθων και συνταξεων.Παντοτε φταιει ενας πολιτικος,ενας ξενος ποτε ομως εμεις.Μας πινουν το αιμα φωναζει και δεν κοιταζει πως ακομη κ σημερα η πλειοψηφια των ΔΥ βγαινει σε συνταξη προωρα.Δεν κοιταζει πως αν κοπουν αυτες οι προωρες και η ενισχυση σε ΟΤΕ/ΔΕΗ τα χρηματα αρκουν για να καταργηθει ο ενφια κ μαζι σχεδον το 40% των φορων σε φυσικα προσωπα.εχεις 170 οργανισμους δημοσιου π δν εχουν καν καταγραφει,εχεις μερικες χιλιαδες πλαστογραφους π ουτε συζητηση αν απολυθουνε,εχεις αργομισθους κλπ...δεκαδες χιλιαδες αναπηρους μαιμου...αλλα σου φταιει ο ξενος.και μια ερωτηση απλη,αποδειξουλες κοβουμε παντοτε μεγαλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ανωνυμε 2,09 που μας μιλας κ περι 13/14 μισθου....εχεις δει αναλογια μισθων δημοσιου και ιδιωτικου?μονο στη χωρα μας το δημοσιο πληρωνει καλυτερα απο ιδωτικο τομεα....στο δημοσιο αν εισαι πλαστογραφος,αργομισθος,απατεωνας ΔΕΝ απολυεσαι.Στον ιδιωτικο τομεα τα μαζευεις αν εισαι τεμπελης.σχεδον 50% οι προωρες το 2015 στο δημοσιο!!!170 οργανισμοι π αρνουνται ν καταγραφουν,που αλλου ο εργοδοτης δε θα γνωριζε τι δινει κ σε ποιους?1,2 δις τα δωρα ανα ετος σε δεη /οτε..οσο σχεδον το 40% της αξιας τους....να συνεχισουμε? π τολμας και μιλας κρατικοδιαιτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανωνυμε 10,51 οντως μας ψεκαζουν.Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση...να σου πως για τα 200 δις χρεος π δημιουργηθηκε μεταξυ2000/2010 εξαιτιας της επιχορηγησης των ταμειων προκειμενου ν δινουν μισθους συνταξεις εφαπαξ.....εμαθες? η εισαι απ εκεινου π κατεβαινανε σε δρομους φωναζωντας οχι σε ολα,οπως πχ στ ασφαλιστικο γιανιτση και σημερα τ παιζεις και ριγμενος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαστε ένα κράτος ηλιθιων με ξύπνιους και απατεώνες πολιτικούς που αν δεν ξυπνήσουμε θα έρθουν και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΙΔΈΣ ΜΕΤΆΞΗ ΜΆΣ ΕΊΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΓΡΆΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ.ΤΏΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΖΉΤΗΜΑ ΜΌΝΟ ΑΝ ΈΧΕΙΣ ΜΈΣΟΝ. Η ΑΞΊΑ ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ΡΌΛΟ. ΣΥΓΓΡΙΝΕΤΕ ΓΝΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΈΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ.ΠΕΡΙΜΈΝΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΆΖΕΙ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΛΊΓΟ ΚΆΤΙ ΑΛΛΆ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΧΕΙΡΌΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ....νιοστην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ πάντως όσους ιδιωτικούς υπαλλήλους ξέρω, όλοι με μέσον έχουν μπει και το τι ρουφιανιά και αναξιοκρατία επικρατεί δεν θα το πίστευα αν δεν μου το έλεγαν οι ίδιοι.. Όσο για τους δημοσίους υπαλλήλους ξέρω νέους (10ετιας) που εχουν μπει με πολλά προσόντα μέσω ΑΣΕΠ και παίρνουν ψίχουλα αλλά ξέρω και παλιούς οι οποίοι είχαν μπει με μπάρμπα στην Κορώνη.. συμπερασματικά ένθεν και ένθεν υπάρχουν οι άξιοι υπάρχουν και τα παράσιτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εχω σταματησει να κανω πολιτικα σχολια πλεον, αλλα ειλικρινα κατι τετοιες προσεγγισεις με εκνευριζουν οσο τιποτα. ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 10 ΖΩΕΣ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν βγαινουν τα περισσοτερα μαγαζια με τετοια φορολογια... συν το τεβε το ενοικιο να πληρωσεις το προσωπικο σου με ενα αξιοπρεπες μισθο το ικα τους...1000 αλλες μαλακιες ... και να εισαι ο πιο σωστος και οχι μονο να μην σου μενει τιποτα αλλα να μπαινεις μεσα κιολας. ειναι απαραδεκτο και μη βιωσιμο νταβατζήδεs και εμειs συγχρονοι σκλαβοι. για τους μικρομεσαιους ετσι ειναι . οχι δεν γινεται να επιβιωσειs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και μιλάμςε για τη Νάξο που η κρίση (οπως και σε ολες τις Κυκλάδες) πέρασε και δεν ακούμπισε χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι διεφθαρμένοι βρίσκονται παντου είτε λέγετε δημόσιος είτε ιδιωτικός τομέας είναι να μην το έχει η κούτρα του καθενός. Το πρόβλημα είναι ότι δεν β λέπουμε ο καθένας την καμπούρα του και να δουμε τι θα κανουμε αλλά κοιταμε των άλλων!!;
    Ας συνέλθουμε επιτελους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια χαρά αντι να κρεμάμε κάθε μέρα ενα "κλέφτη και δωσίλογο", θα σκοτωθούμε μεταξύ μας. Διαιρεί και βασίλευε. Αι βγείτε στους δρόμους και σταματήστε το αλληλοσκοτωμα. Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ντροπή μας που αφηνουμε τους τρίτους (ξένους ) να κρίνουν τη κατάντια μας.
    Ντροπή μας που αφηνουμε τους τρίτους (ξένους ) να αποφασίζουν για μας.
    Δώστε ψήφο (δύναμη ) στα νέα μικρά κόμματα, ψηφίστε εμένα,εσάς. Να πολιτευτούμε, να δράσουμε συλλογικά για το κοινό καλό μας σε δημοτικό, περιφερειακό και βουλευτικό επίπεδο . Εμείς αποφασίζουμε . Εμείς πράττουμε. Εμείς οφελούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στη Ναξο αποδειξη μονο αν ζητησεις κοβουν παντως η αν ειναι πολυ κεντρικο το μαγαζι. Οποτε δε φταινε οι τραπεζες, ουτε οι πολιτικοι, φταιει που μια ζωη τα ιδια μυαλα θα κουβαλανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κ.χηστο κογκαλιδη το θεμα δεν ειναι αν μπορει να γινει κανεις δ.υ.
    Αλλα ποσοι απο εσας γινατε επειδη ειχατε "μπαρμπα στην κορωνη" και ποσοι ειναι πραγματι αξιοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όπως έρχεσαι πιάσε και μία μερίδα γεμιστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.