Κείμενο αλληλεγγύης στην Ηριάννα υπογράφουν περισσότεροι από 20 Έλληνες μουσικοί, αλλά και ο Manu Chao.

Η 29χρονη βρέθηκε στη φυλακή επειδή διατηρούσε σχέση με έναν "ύποπτο" για συμμετοχή στη "Συμμετοχή Πυρήνων". Ο ίδιος αθώωθηκε από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο. Εκείνη όμως καταδικάστηκε σε κάθειρξη κάθειρξη 13 ετών. Η άδικη καταδίκη της έχει ξεσηκώσει ένα μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης, από πολίτες, συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Σε αυτό το κίνημα προστίθενται ακόμη 23 καλλιτέχνες, κάποιοι εκ των οποίων είχαν εκφράσει την αλληλεγγύη τους το προηγούμενο διάστημα ατομικά και σήμερα υπογράφουν το παρακάτω κείμενο:

"Η Ηριάννα, όπως λίγο πολύ πλέον όλοι ξέρετε, φυλακίστηκε για 13 χρόνια με αμφιλεγόμενο μερικό δείγμα dna και τη σχέση της με έναν αθώο.

Φυλακίστηκε από κάποιους που δεν δίνουν καμία σημασία στην ανθρώπινη ζωή. Άνθρωποι επικίνδυνοι σε επικίνδυνες θέσεις και εμείς έρμαια των αποφάσεων τους. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν...

Για μας μουσική δεν είναι ο στόχος ή το αποτέλεσμα. Είναι το μέσo στην δική μας προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να βροντοφωνάξουμε για την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επειδή λοιπόν υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα απ την μουσική σε αυτόν τον κόσμο σπάμε την σιωπή και την βολική λογική ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να μιλάνε μόνο μέσα απ το έργο τους και φωνάζουμε για την απελευθέρωση της!

Μακάρι οι μελωδίες μας να της κάνουν συντροφιά και να της δίνουν δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ηριάννα είμαστε μαζί σου και θα φροντίσουμε τίποτα να μην ξεχαστεί μέχρι να δικαιωθείς!

Υπογράφουν οι:

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
MANU CHAO
ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ
ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
VILLAGERS OF IOANNINA CITY (VIC)
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΛΑΡΓΚΟ
ΚΛΕΛΙΑ ΡΕΝΕΣΗ
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΧΑΙΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ
63 HIGH
SOCIAL WASTE
ΣΩΤΗΡΕΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC


Ο Γιάννης Αγγελάκας για την Ηριάννα

"Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το μαντήλι που δήθεν φοράει στα μάτια της η θεά της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Είναι διάτρητο και λοξοκοιτάει απ' τη μια προστατευτικά προς τους πολιτικούς και οικονομικούς άρχοντές μας (δύο πολιτικοί όλοι κι όλοι μπήκαν στη φυλακή για καταχρήσεις δισεκατομμυρίων που γινόταν εις βάρος μας τόσα χρόνια και είναι και οι δύο ελεύθεροι πια) κι απ' την άλλη απειλητικά και καχύποπτα προς όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς και βουβοί την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, δικαιοσύνης και απλής λογικής στον τόπο μας.

Διαβάστε για την παράλογη και χωρίς σοβαρά στοιχεία καταδίκη της 29χρονης Ηριάννας (13 χρόνια χωρίς αναστολή) εδώ και ψηφίστε για να υποστηρίξετε την απελευθέρωσή της και τους ίδιους σας τους εαυτούς εδώ.

ΥΓ. Το 'SURVIVOR' δεν είναι ένα γλυκό όνειρο, είναι ο εφιαλτικός εμπαιγμός του καθημερινού μας μόχθου για επιβίωση. Ξύπνα δεν ειν' όνειρο το χιόνι που μας καίει".


Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου για την Ηριάννα

"Ηθελημένα, εδώ και καιρό, έχω αποτραβηχτεί από τα μουσικά δρώμενα, ώστε να έχω το χρόνο να επιθυμήσω ξανά τα τραγούδια. Βρήκα έτσι και την ευκαιρία να ξεκινήσω ηχογραφήσεις για μια νέα δισκογραφική δουλειά. Απορροφημένος απ' αυτή τη διαδικασία, πολύ λίγο ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν γύρω μου. Έτσι, και την περίπτωση της Ηριάννας την έμαθα από τα παιδιά μου.

Ποτέ δεν είχα αυταπάτες για το πόσο ταξική είναι η θεσμοθετημένη δικαιοσύνη αλλά και πόσο χώρο αφήνουν οι νόμοι στις προσωπικές πεποιθήσεις του κάθε δικαστή. Αυτό, άλλες φορές είναι για καλό και άλλες για κακό. Δεν θα ξεχάσω -από τη θετική πλευρά- εκείνη τη 'φουρνιά' των δικαστών, που σπούδασε τη δεκαετία του '60 στη Γαλλία -κυρίως- και αποτέλεσε ανάχωμα στην καταλήστευση του φυσικού περιβάλλοντος (Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας). Και σήμερα -είμαι σίγουρος- υπάρχουν δικαστές που διαχειρίζονται, με αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση, τα ψήγματα ελευθερίας κινήσεων που τους παρέχουν οι ερμηνείες των νόμων. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Δικαστές, που τηρώντας -και καλά- το γράμμα του νόμου, άτεγκτοι και μικροί θεοί, καταστρέφουν ζωές, αθέλητα ή και ηθελημένα κάποιες φορές. Τα τελευταία χρόνια τροχίζουν τη ρομφαία τους και σε ένα καινούργιο ακονιστήρι, που λέγεται 'εξέταση DNA'.

Η υφαρπαγή δεκατριών χρόνων από την ελεύθερη ζωή της Ηριάννας δεν μπορεί να στηριχθεί σε μιά αμφισβητούμενη εξέταση DNA. Ήμουν διστακτικός στο να κοινοποιήσω την άποψή μου γιατί, το να γράφει κανείς λίγα τραγούδια δεν του δίνει το δικαίωμα να γίνεται και δημογέροντας. Υπάρχει ακόμα και η σκιά της ιδιοτέλειας, ότι χρησιμοποιείται μια σχετική δημοφιλία, που προκύπτει από τη δυνατή σχέση των ανθρώπων με τη μουσική, για να εξυπηρετηθούν άλλοι σκοποί. Όμως τα προσπερνώ αυτά γιατί δεν θέλω να μολύνω τη νέα μου δουλειά με την αδιαφορία, αυτή την 'κτηνώδη ύλη που πνίγει την ευφυΐα', σύμφωνα με τον Αντόνιο Γκράμσι.

Θα δείξω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα λόγια των παιδιών μου παρά στα δικογραφικά στοιχεία και θα φωνάξω -μαζί με άλλους- απευθυνόμενος σ' αυτούς που οδηγούν το κάρο: 'Αφήστε την Ηριάννα ελεύθερη, να ανυψώσει ή να καταστρέψει η ίδια τη ζωή της'."

19/6/2017

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.