Έχει δίκιο ο “MrRecordman”, οι πρόσφυγες και κάθε μορφή από ταλαιπωρημένους μετανάστες είναι πιο τυχεροί από τους παίκτες του "Survivor"! Tουλάχιστον οι πρώτοι αγωνίζονται για να διατηρήσουν λίγα δράμια αξιοπρέπειας.
Έχει δίκιο η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά, και οι πολιτικοί της αντίπαλοι "έπαιξαν" με τους δικαστές και με το σύστημα της δικαιοσύνης και τότε οι πρώτοι υπήρξαν λιγότερο επικριτικοί στο ζήτημα από ό, τι σήμερα οι δεύτεροι. Πάντα η καταγόμενη από τον λενινισμό αριστερά (σε αντίθεση με την άλλη) πίστευε πως η αυστηρή διάκριση των εξουσιών και η συμβολική της αναπαράσταση αποτελούσαν μια αστική υποκρισία, έναν φερετζέ δημοκρατίας στον καπιταλισμό. Γιατί να δείξει λοιπόν αξιοπρέπεια; Δεν είναι απαραίτητο το μουστάκι στον πούστη, αν και είναι απαραίτητο το γένι στον αποτριχωμένο διασωθέντα. Η κυβερνώσα αριστερά στην Ελλάδα απαλλάσσεται από το μουστάκι, ενώ η κυβερνώσα δεξιά καλά θα έκανε να αφήσει γένια, μια και μόλις μπαίνει στο νέο - πολιτικό αυτή τη φορά - παιχνίδι "Survivor"! Ένας και εδώ κερδίζει από αυτούς. Οι υπόλοιποι θα καούν... θα είναι οι καμένοι!
Και οι θεατές; Αυτοί λιγοστεύουν επικίνδυνα! Μετά και από την επιστολή δεσμεύσεων Τσίπρα προς το ΔΝΤ δεν βλέπω πώς τα ψηφοδέλτια θα μπορούσαν να αποτελέσουν χώρο για αυτόγραφα! Και δίχως την προοπτική αυτόγραφων, πώς ο θεατής να κινητοποιηθεί, να πλησιάσει τον πολιτικό και να ψηφίσει σήμερα; Η επιστολή αυτή βάλλει ευθέως εναντίον της αξιοπρέπειας ακόμα και εκείνων των θεατών που δομούν την ταυτότητά τους στο πλαίσιο αυτόγραφων και βολεμάτων κάθε είδους.

Τελικώς οι μοναδικοί τυχεροί είναι αυτοί που δεν έχουν ανάγκη να βλαστημούν καθημερινά την ατυχία τους και να παρακολουθούν ένα θέαμα που αφορά σε έναν ανταγωνισμό αναξιοπρέπειας με έπαθλο μία ή περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις και ένα ουάου από την αργυρώνητη πένα! 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.