Για τον Σαββόπουλο μου συμβαίνει κάτι ανάλογο με αυτό πολλών πρώην ένθερμων ακροατών των τραγουδιών του. Μου δημιουργεί αποστροφή πλέον κι η ανάφορά του ονόματός του.

Θεωρώ, ίσως να μην δικαιούμαι μου λένε μερικοί πράοι και καλόβολοι φίλοι μου, ότι η κοινωνική και πολιτική του πορεία αποτελεί καθαρό παράδειγμα ακραίου καιροσκοπισμού, οπορτουνισμού και κορυφαία ταύτιση με την διαγωγή και συμπεριφορά της "κονόμας".
Ίσως να ταιριάζει κάπου εδώ η παράφραση ή νέα έμπνευση για το σύρμα με "σαββοπουλάκια'μ ισίς τρώτι κι πίνιτι κι μένα μι τρώει η αρκούδα".

Για τα τραγούδια του που γουστάριζα από την εφηβεία μου θα παραπέμψω σε μια ανάρτηση του
Yannis Androulidakis, που έχει πολύ ενδιαφέρον και που σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται ως τραγουδοκλέφτης, στιχοκλέφτης αλλά και αντιγραφέας λάιφ στάιλ (για τους ενδιαφερόμενους η ανάρτηση εδώ).


Αλλά ο λόγος της σημερινής μου ανάρτησης είναι η αλγεινή εντύπωση που μου έκανε η απροκάλυπτη λογοκριτική του παρέμβαση και διακοπή live στον Γιάννη Ζουγανέλη που ήταν προσκεκλημένος του στην αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας συναυλία του Σκάι και του Αλαφούζου για το "όλοι μαζί μπορούμε" που μεταδόθηκε προχθές από το Καλλιμάρμαρο.

Την παρακολούθησα, χωρίς να βλέπω την οθόνη, ενώ δούλευα νέες αναρτήσεις του ακτιβιστή. Θεωρούσα σχετικά αδιάφορα, πως θα έπαιζε την χιλιοειπωμένη ταινία με διασκευές τραγουδιών του από καλλιτέχνες που έχουν το κοινό τους και ίσως και την ψευδαίσθηση ότι βοηθούν εξαθλιωμένους συμπολίτες μας ενώ θα πρωταγωνιστούσαν σε άλλη μια σκάιμούβι με κουμανταδόρο τον Σαββό.

Έτσι δεν πήρα είδηση την είσοδο και την διασκευή που έκανε ο Γιάννης Ζουγανέλης με σαφή αντιμνημονιακή κριτική στο τραγούδι "τον χειμώνα ετούτο". ( Είπαν θα μας σώσουν κι όμως μας πηδήξανε... / Κάντε κάτι αδέρφια, μας γαμούν αλύπητα..).

Ο Σαββό οργισμένος δεν επέτρεψε τον Ζουγανέλη να τελειώσει και παρεμβαίνοντας σταμάτησε τους μουσικούς. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι οι αναφορές του πως "αγνώριστο μου το έκανες το τραγούδι..." και η στηλίτευση πως η πράξη του Ζούγα «του θυμίζει τον συμμαθητή που παίρνει το μικρόφωνο στο πούλμαν». Και μετά προλογίζοντας τον επόμενο καλλιτέχνη είπε οτι «τώρα θα έρθει ένας σοβαρός άνθρωπος».

Χίλια μπράβο από μας στον Γιάννη Ζουγανέλη και μια ακόμα φορά που εισπράξαμε την συστημική στάση και υποταγή του άλλοτε αντικονφορμιστή Νιόνιου που έγινε Σαββόπουλος.

Δείτε το βίντεο και σχολιάστε ελεύθερα :



update 14/7, 23:00

Με επιχείριση εξαπάτησης για "καλό σκοπό" ο Γιάννης Ζουγανέλης δηλώνει στο TheTOC: «Αποδέχτηκα την πρόταση του Διονύση Σαββόπουλου να συμμετάσχω στη συναυλία γιατί τη θεώρησα πολύ τιμητική. Κι εκείνος αποδέχτηκε τη δική μου να φτιάξω ένα κείμενο και να διασκευάσω το κομμάτι του "Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε" στο "Το χειμώνα ετούτο ... μας ξαναπηδήξανε...." κάνοντας σάτιρα σ' αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις "εισαγόμενες" πολιτικές. Κι ήταν προσχεδιασμένο αφού ολοκληρώσω το κείμενο και το διασκευασμένο τραγούδι, να έρθει στη σκηνή και να πει: "Πω πω, μου το χάλασες το κομμάτι..." Ηταν προβαρισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν είχε προετοιμαστεί» αναφέρει ο κ. Ζουγανέλης.

Και ως δείγμα των καλών σχέσεων και του παραμυθιάσματος (κατά την άποψή μας) φωτογραφίζονται οι δυο τους με κοστούμια ως άλλοι παλιάτσοι σε παράσταση, και ο Σαββό ανεβάζει την φωτο στον τοίχο του με το σχόλιο: "Να φορέσαμε κουστούμια με τον Γιάννη για να δείξουμε πως είναι όταν είμαστε σοβαροί γιατί πληροφορηθήκαμε οτι κάποιοι δεν κατάλαβαν την πλάκα μας στο Καλλιμάρμαρο".
 
Εδώ να πούμε πως κατανοούμε τις προθέσεις. Ας μας συγχωρέσουν που δεν πειθόμαστε.
Είναι κακή εξέλιξη το θέατρο να συνεχίζεται αναζητώντας αφελείς θεατές.
 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κομπλεξικοί, μικροί κι αστείοι, προσπαθείτε να τον ξεσκίσετε αλλά το μόνο που καταφέρνετε είναι να αναδείξετε το μεγαλείο του. Τόσο κακία γιατί δεν είναι άρρωστος κι αποτυχημένος σαν τα μούτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.