Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ζητά από τη δημοτική αρχή να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τη ΔΕΗ, στρεφόμενη ακόμη και δικαστικά εναντίον της, προκειμένου να υπάρξει επιτέλους βελτίωση του δικτύου και να σταματήσουν οι απαράδεκτες συνεχείς και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή με την πρώτη βροχόπτωση.
Οι διακοπές αυτές, όπως τονίζεται στην επιστολή, καθιστούν το δήμο Θερμαϊκού «ανοχύρωτη πόλη», ενώ με τις συνεχείς αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος παθαίνουν συνεχώς βλάβη οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, και οι καταστηματάρχες της περιοχής να αναγκάζονται να διώχνουν τους πελάτες και να κλείνουν πρόωρα τα καταστήματα τους.
Αιτία των διακοπών αυτών, αναφέρεται στην επιστολή της «Συμπολιτείας», είναι το απαρχαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε δημιουργηθεί όταν η περιοχή είχε πληθυσμό 4-5 φορές λιγότερο του σημερινού, ενώ σήμερα που πολλαπλασιάστηκαν οι κάτοικοι, το δίκτυο παραμένει το ίδιο, με συνέπεια να μην επαρκεί και να σημειώνονται συνεχώς οι διακοπές. 
Η επιστολή του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» προς τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη έχει ως εξής:

«Π Ρ Ο Σ
τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιαννη Μαυρομάτη
Περαία 31 Αυγούστου 2017

Κύριε Δήμαρχε,
Θέλω να σας ενημερώσω ότι οργή και αγανάκτηση διακατέχουν τους συνδημότες μας στο δήμο Θερμαϊκού για τις απαράδεκτα συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή μας από τη ΔΕΗ, γεγονός που προκαλεί τις συνεχείς διαμαρτυρίες των επαγγελματιών αλλά και των άλλων κατοίκων που ζητούν να υπάρξει δυναμική παρέμβαση για το θέμα αυτό από τη δημοτική αρχή.

Οι νέες πολύωρες διακοπές ρεύματος, που σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας, έδειξαν ότι ο Δήμος Θερμαϊκού είναι «ανοχύρωτη πόλη» καθώς με την πρώτη βροχή, όχι μόνο διακόπτεται το ηλεκτρικό, αλλά σημειώνονται επίσης συνεχείς αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος.

Αυτές οι διακοπές και η εναλλαγή στην τάση, έχουν σαν συνέπεια να παθαίνουν συνεχώς βλάβη οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες, κλιματιστικά, τηλεοράσεις κλπ), αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής να αναγκάζονται να διώχνουν τους πελάτες και να κλείνουν πριν την ώρα τους τα καταστήματα, με συνέπεια να έχουν μεγάλη οικονομική ζημία.

Η πλέον χαρακτηριστική επίπτωση των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, ήταν αυτή που σημειώθηκε τη νύχτα των πλημμυρών της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου 2016, όταν ταυτόχρονα με την έναρξη της βροχής, διακόπηκε για 5-6 ώρες και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με συνέπεια δεκάδες σπίτια να πλημμυρίσουν και να υποστούν μεγάλες ζημιές, καθώς δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν τα αντλητικά μηχανήματα προστασίας που διαθέτουν.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη μετά τις πλημμύρες συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, που είχε γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, η δημοτική μας παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» είχε επαναφέρει το αίτημα που είχε διατυπώσει σε παλαιότερη συνεδρίαση, ώστε η διοίκηση του Δήμου να κάνει έντονα διαβήματα προς τη ΔΕΗ, στρεφόμενος ακόμη και δικαστικά εναντίον της, ώστε να σταματήσουν αυτές οι διακοπές, που κυρίως οφείλονται στο παλιό και ξεπερασμένο δίκτυο της κατ’ όνομα μόνο δημόσιας επιχείρησης. Και όπως είχαμε πει χαρακτηριστικά:

«Ζητήσαμε επίσης από τη διοίκηση του δήμου να πιέσει τη ΔΕΗ προκειμένου να σταματήσει αυτό το αίσχος με τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με τον πρώτο κεραυνό που θα πέσει στην περιοχή. Αξιώσαμε μάλιστα από τη δημοτική αρχή να στραφεί δικαστικά κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, καθώς δε νομίζουμε να παρατηρείται σε άλλο σημείο του πλανήτη μας το φαινόμενο του να σημειώνονται πάνω από εβδομήντα μικροδιακοπές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού μέσα σε δύο ημέρες».

Η απάντηση τότε της διοίκησης του Δήμου ήταν ότι «αυτό δεν γίνεται καθώς  δεν μπορούμε να τα βάζουμε με τις θεομηνίες και τα φυσικά φαινόμενα». Εμείς πιστεύουμε ότι είναι καιρός η δημοτική αρχή να αναθεωρήσει αυτή της τη στάση και να πιέσει ασφυκτικά τη ΔΕΗ για τη βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης που εδώ και χρόνια βιώνει η περιοχή. Δεδομένου ότι το υπάρχον δίκτυο, είχε στηθεί εδώ και δεκαετίες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, η οποία διέθετε τότε πληθυσμό 4-5 φορές λιγότερο του σημερινού, ενώ σήμερα που πολλαπλασιάστηκαν οι κάτοικοι, το δίκτυο παραμένει το ίδιο, με συνέπεια να σημειώνονται συνεχώς οι διακοπές. 
 Περιμένουμε λοιπόν, με βάση όλα αυτά κύριε δήμαρχε, ότι θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, πιέζοντας τη ΔΕΗ με κάθε τρόπο, ακόμη και δικαστικά, για τη βελτίωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης εξαιτίας της οποίας ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι συνδημότες μας.
                                                                                    Σπύρος Κουζινόπουλος

                                                            Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.