του Patrick Buchanan 1.8-2017

[Στον καθημερινό αγώνα που καταβάλλει για να αφυπνίσει τους Αμερικανούς πολίτες στην πραγματικότητα ταχείας κατολίσθησης σε πολυμέτωπες καταστροφικές συρράξεις ανά την υφήλιο, ο άλλοτε λογογράφος του προέδρου Νίξον, από τους κορυφαίους συντηρητικούς πολιτειολόγους και πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, προβάλλει εδώ το διαμορφούμενο σκηνικό μιας Αμερικής κατά πάντων.Oι υπογραμμίσεις είναι το ιδίου.]

Μετάφραση Μ. Στυλιανού

To Σάββατο ο Κιμ Γιονκ Ουν εδοκίμασε ένα διηπειρωτικό πύραυλο, βεληνεκούς ικανού για να πλήξη την αμερικανική επικράτεια. Βελτιώνει τώρα την ακρίβειά του και μιαν πυρηνική κεφαλή αρκετά μικρή για να ταιριάζει στον πύραυλο και να ανθέξει στην επανείσοδό της στην ατμόσφαιρα.
Η επιδίωξη του είναι σαφής, εκτός εάν πιστεύουμε πως ο Κιμ είναι ένας αυτοκτονικός παράφρων. Θέλει αυτό που θέλει κάθε πυρηνική δύναμη –την ικανότητα να πλήξει την πατρίδα του εχθρού του με τρομακτικά αποτελέσματα, προκειμένου να τον αποτρέψει να του επιτεθεί.
Ο Κιμ επιθυμεί την αναγνώριση και τον σεβασμό για το καθεστώς του και από τις ΗΠΑ, που με σάρωση καταιγιστικών βομβαρδισμών από το 1950-53 απέκοψαν την Βόρειο Κορέα από την χερσόνησο.
Που μας αφήνει αυτή η πραγματικότητα; Κατά τον Cliff Cupchan του Eurasia Group, « Οι ΗΠΑ τίθενται ενώπιον ενός διλήμματος: ή δέχονται την Βόρειο Κορέα στην πυρηνική λέσχη, ή εξαπολύουν  ένα πυρηνικό πλήγμα, προκαλώντας τεράστιο αριθμό αμάχων θυμάτων.»
Είναι η ώρα της αλήθειας. Αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Βορείου Κορέας, όπως αυτές που ψήφισε το κογκρέσο την περασμένη βδομάδα, δεν πρόκειται να σταματήσουν τον Κιμ να αποκτήσει διηπειρωτικούς πυραύλους. Είναι πολύ κοντά στον στόχο του.
Και οποιαδήποτε προληπτική επίθεση στη Βόρειο Κορέα θα προκαλέσει μιαν αντεπίθεση κατά της Σεούλ από το συγκεντρωμένο πυροβολικό στην αποστρατικοποιημένη ζώνη, προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Νοτιοκορεάτες, μαζί με Αμερικανούς στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.
Θα έχουμε εμπλακεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μέχρι τέλους με τη Βόρειο Κορέα, έναν πόλεμο στον οποίο ο αμερικανικός λαός δεν θέλει να πολεμήσει.
Το Σάββατο, ο Πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε στο Τουίτερ την απογοήτευσή του για την άρνηση της Κίνας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά: «Δεν κάνουν τίποτα για μας με την Βόρειο Κορέα, μόνο κουβέντες. Δεν θα επιτρέψουμε πια να συνεχιστεί αυτό. Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να λύσει το πρόβλημα.»
Την Κυριακή αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β πέταξαν πάνω από την Κορέα και ο αεροπορικός διοικητής Ειρηνικού προειδοποίησε ότι οι μονάδες του είναι έτοιμες να πλήξουν την Βόρειο Κορέα « με ταχύτατη, θανάσιμη και συντριπτική ισχύ.»
Ωστόσο, επίσης την Κυριακή, ο Ξι Ζινπίνγκ επιθεώρησε μια τεράστια παρέλαση τανκς, αεροπλάνων, στρατού και πυραύλων, ενώ Κινέζοι αξιωματούχοι κορόιδευαν τον Τραμπ ως «πρασινόκερω πρόεδρο» και «κακομαθημένο παιδί», που μπλοφάρει με την Βόρειο Κορέα. Είναι πράγματι; Θα το δούμε σύντομα.
Όπως δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο ΄Αμπε, ο Τραμπ υποσχέθηκε την Δευτέρα πως «θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να προστατέψει τους συμμάχους των ΗΠΑ. Και η πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκη Χάλι ξεφώνησε: «Ο καιρός για λόγια τελείωσε».
Πάμε δηλαδή για στρατιωτικό ξεκαθάρισμα και πόλεμο με τον Βορρά; Οι αγορές, σημειώνοντας ρεκόρ πάλι την Δευτέρα, δεν έδειχναν να το νομίζουν.
Αλλά η Βόρειος Κορέα δεν είναι ο μόνος δυνητικός αντίπαλος με τον οποίο οι σχέσεις μας χειροτερεύουν τάχιστα.
Μετά την μαζική ψήφιση από το κογκρέσο των νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας την περασμένη βδομάδα και την υπογραφή του Προέδρου Τραμπ, που ο νόμος του αφαιρεί την εξουσία να άρει τις κυρώσεις χωρίς την έγκριση του κογκρέσου, η Ρωσία εγκατέλειψε τις ελπίδες της για μια επαναπροσέγγιση με την Αμερική του Τραμπ. Την Κυριακή, ο Πούτιν διέταξε την περικοπή του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας και των προξενείων κατά 755 θέσεις.
Ο Δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος, που άρχισε όταν προωθήσαμε το ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας και βοηθήσαμε στην ανατροπή ενός φιλορωσικού καθεστώτος στην Ουκρανία, ψυχραίνει τώρα περισσότερο. Να περιμένετε απάντηση της Μόσχας στην εχθρότητα του κογκρέσου όταν ζητήσουμε την βοήθειά της στη Συρία και με την Βόρειο Κορέα.
Οι κυρώσεις της περασμένης βδομάδας θα πλήξουν και το Ιράν, επειδή εδοκίμασε ένα πύραυλο για τοποθέτηση δορυφόρου σε τροχιά, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία για τα πυρηνικά απαγορεύει μόνο βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Απτόητοι Ιρανοί δηλώνουν πως οι πυραυλικές δοκιμές τους θα συνεχιστούν.
Τις τελευταίες ημέρες είδαμε ακόμη αμερικανικά πολεμικά και ιρανικά σκάφη ακτοφυλακής σε μεγάλη εγγύτητα, με τα αμερικανικά να ρίχνουν φωτοβολίδες και προειδοποιητικές βολές. Τα αεροπλάνα και τα πολεμικά μας βρέθηκαν επίσης πολλές φορές πολύ κοντά σε ρωσικά και κινεζικά σκάφη και αεροπλάνα στην Βαλτική και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Ενώ ανησυχεί για ένα πόλεμο με την Βόρειο Κορέα, η Ουάσιγκτων μοιάζει να ξερογλείφεται για έναν πόλεμο με το Ιράν. Πράγματι. Η απειλή του Τραμπ να κηρύξει το Ιράν παραβάτη της συμφωνίας για τα πυρηνικά δείχνει να έρχεται σύγκρουση. Και αναρωτιέται κανείς. Εάν το κογκρέσο είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί με την πηγή του κακού που είναι το Ιράν γιατί δεν ακυρώνει την αγορά και την προαναγγελία πρόσθετης αγοράς από το Ιράν των 140 και αεροπλάνων που οι Μουλάδες έχουν παραγγείλει από την Μπόινγκ;
Γιατί πουλάμε αμερικανικά αεροπλάνα στους «μεγαλύτερους υποστηρικτές της τρομοκρατίας στον κόσμο»; Αφήστε στην Αιρμπάς να πάρει το χρήμα του αίματος.
Προφανώς, οι αμερικανικοί πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στην Συρία, στην Υεμένη και στη Σομαλία δεν φτάνουν για να κορέσουν το Κόμμα του Πολέμου. Τώρα μας θέλει να οδηγήσουμε τους Σουνίτες στη Μέση Ανατολή να εξοντώσουνε τους Σιίτες, που κυριαρχούν στο Ιράν, στο Ιράκ, στη Συρία και στον Νότιο Λίβανο και αποτελούν την πλειοψηφία στο Μπαχρέϊν και στις πετρελαιοπαραγωγούς περιοχές της Σαουδικής Αραβίας.
Η εκστρατεία προσφέρεται σχεδιασμένη στους Αμερικανούς στρατιωτικούς. Ο Πρόεδρος Τραμπ θα χρειαστεί στρατεύματα, ακόμη και του μεταλλαγμένου φύλου που αποκλείει.
Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους ο Τραμπ κατατρόπωσε τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του το 2016 ήταν ότι έδειχνε να μοιράζεται την αμερικανική επιθυμία εσωστρέφειας.
Ωστόσο σήμερα οι σχέσεις μας με την Κίνα και την Ρωσία είναι τόσο κακές όσο ήταν επί δεκαετίες, ενώ γίνεται ανοιχτά συζήτηση για πόλεμο με το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα.

Ήταν αυτό για το οποίο ψήφισε η Αμερική, η αυτό εναντίον του οποίου εψήφισε;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.