Ο Δήμος Θερμαϊκού και η Αντιδημαρχία Παιδείας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ecomobility για την Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, πραγματοποιούν εκδήλωση στον κεντρικό πεζόδρομο της Επανομής με τίτλο: «Ο πεζόδρομος που θέλουμε…».

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, από 12.00 έως 14.00, ο πεζόδρομος της Επανομής αφιερώνεται εκεί που δικαιωματικά ανήκει. Έφηβοι-μαθητές του Γυμνασίου Επανομής μέσα από πρωτότυπες δράσεις θα αναδείξουν τα προβλήματα του πεζόδρομου και μαζί με τους πολίτες της περιοχής θα αποφασίσουν πώς θέλουν τον πεζόδρομο της πόλης τους. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Θερμαϊκού.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι διπλός: αφενός η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της αλόγιστης χρήσης αυτοκινήτου και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των πεζών και αφετέρου η ενεργοποίηση μαθητών των γυμνασίων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Ecomobility, έτσι ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα μετακίνησης των διαφορετικών περιοχών του Δήμου και να διατυπωθούν προτάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας την άνοιξη του 2018.

Αυτή τη σχολική χρονιά, η εκστρατεία Ecomobility γιορτάζει τα 15 χρόνια υλοποίησης και ξεκινά εορταστικά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού με τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και την επιτροπή οργάνωσης εκστρατείας Ecomobility Βορείου Ελλάδας, το Γυμνάσιο Επανομής και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

H εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, 2392330104
email : gr.paideias@3025.syzefxis.gov.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.