του ακτιβιστή

Κατάθεση ψυχής, μέσα σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα και με παρουσία πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών, είχαμε χθες το βράδυ από τον παπα - Χρήστο, στη συγκέντρωση στήριξης του  που διοργάνωσαν πιστοί από την ενορία του, αλλά και από άλλα γειτονικά χωριά, στον Τρίλοφο.
Φανερά πιεσμένος από όσα έχει να αντιμετωπίσει,  σε ένα χωριό που φαίνεται διχασμένο με τους δύο παπάδες του, ο παπα-Χρήστος περιέγραψε με κοσμιότητα τους λόγους που (αν δεν αρθούν) τον αναγκάζουν σε αποχώρηση από ένα τόπο που ζει τα τελευταία 20 χρόνια και τον αγαπά πολύ.
Χωρίς να δώσει έκταση ο ίδιος, είναι φανερό σε όποιον τον γνωρίζει από το έργο αλληλεγγύης που διακονεί πως κοινώς "χαλάει την πιάτσα".
Δεν μπορεί να γίνουν αρεστά σε άλλους ιερωμένους η ανιδιοτελής συμπεριφορά του, η απόσταση από το χρήμα, η αποφυγή να συναινέσει σε χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ ή άλλους τρόπους χρηματοδότησης που είναι προσφιλείς σε "άλλα μαγαζιά".
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το ανυπότακτο του χαρακτήρα του πιθανώς είναι η αιτία που θεωρείται το μαύρο πρόβατο από κάποιους προκαθήμενους που δεν διστάζουν να δημιουργήσουν έριδες με αποτέλεσμα να διχαστεί το ποίμνιο της ενορίας του.


Μέγα πλήθος όμως είδαμε στη χθεσινή συγκέντρωση, που ανέλαβε ενεργά την υπόθεση της στήριξης του παπά τους. Με στόχο την παραμονή  στον Τρίλοφο του παοκτζή παπά  μετά την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος, οργανώθηκε επιτροπή που θα προβεί σε ενέργειες και κινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση.


Τον παπά-Χρήστο συναντήσαμε λίγο αργότερα, στο χώρο του κοινωνικού φαρμακείου που έχει ιδρύσει και είναι περήφανος γιατί βοηθά με έναν ακόμα τρόπο τους ανήμπορους και αδύναμους, παρέχοντας τα φάρμακά τους. Από τη σοδειά που έχει συγκεντρώσει από πιστούς, καλύπτει ανάγκες και σε άλλες πόλεις χωρίς να κρύβει λόγια για την πολυφαρμακία που συντηρείται και διογκώνεται από ασθενείς και κυρίως από γιατρούς.


Και αφού τελείωσαν τα οργανωτικά από την αυτόβουλη ομάδα στήριξης που αμέσως μετά την ενημέρωσή του συστάθηκε, όλοι εισέρχονταν στο χώρο του "Γέροντα Παΐσιου" για να τον αγκαλιάσουν, πολλοί κλαίγοντας και να του δείξουν την συμπαράστασή τους.
Και εκείνος να ανταποκρίνεται στην αγάπη τους με το γνωστό φαρδύ και ζεστό του χαμόγελο.












Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Χρόνια έψαχνα έναν πνευματικό πού θά μέ κάνει νά μείνω κοντά του.Ζω Θεσσαλονίκη, καί αυτόν τόν Άνθρωπο τόν βρήκα στόν Τρίλοφο.
    Βρήκα μιά μεγάλη αγκαλιά, ένα πλατύ χαμόγελο, ένα ,, ανοιχτό,, μυαλό, ταπεινότητα καί δύναμη ψυχής.Εναν Άνθρωπο Αληθινό.Εναν Άνθρωπο, μέ αγάπη πραγματική για τό ποίμνιό του, αστείρευτη αγάπη για τα παιδιά, τούς νέους ανθρώπους.Και είναι ανταποδοτική αυτή ή αγάπη.Δεν έχω δεί ποτέ άλλοτε τόσα νέα παιδιά στήν λειτουργία του, στίς αγρυπνίες, μωρά ηλικιωμένους ανήμπορους.
    Κάτοικοι τού Τριλόφου καί τών γύρω χωριών, αγωνιστείτε μέ όλα σας τα μέσα.Μην αφήσετε νά ξεριζώσουν αυτόν τόν σπουδαίο Κληρικό.Ευγενια Φωκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.