Όποιος με θέση ευθύνης στο Δημόσιο αρνείται τα καθήκοντά του όπως τα προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, δεν μπορεί να είναι ξανά σε θέση ευθύνης. Αυτό τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, εκτοξεύοντας μιας ευθεία απειλή, στους προϊσταμένους, που θα αρνηθούν να συμμετέχουν στην διαδικασία της αξιολόγησης.
Η κ. Γεροβασίλη μιλώντας, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ανέφερε ότι η σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει στόχο να επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης, «γιατί μιλάμε για την αξιολόγηση του 2016 και έχουμε Σεπτέμβριο του 2017, σε λίγο θα πρέπει να μιλήσουμε για την επόμενη».
Μάλιστα, ίδια έγινε πολύ συγκεκριμένη και σημείωσε: «Αυτή η ρύθμιση έρχεται να πει το αυτονόητο: κάποιος με θέση ευθύνης στο Δημόσιο, προϊστάμενος, αρχιδιευθυντής, γενικός διευθυντής, δεν είναι δυνατόν να θέλει να είναι ξανά σε θέση ευθύνης όταν ο ίδιος αρνείται τα καθήκοντά του, που προβλέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ανέκαθεν».
Η υπουργός φανερώνοντας ταυτόχρονα τις προθέσεις του υπουργείου, αλλά και τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη διαδικασία της αξιολόγησης, ανέφερε: “Η αξιολόγηση είναι σημαντικό κομμάτι πάνω σε αυτήν στηρίζονται και τα επόμενα βήματα. Δεν μιλάμε μόνο για την αξιολόγηση του προσωπικού, των δημοσίων υπαλλήλων. Έχουμε βάλει ένα καινούργιο πλαίσιο, με τίτλο «Αξιολόγηση 360 μοιρών». Οι κάτω και οι πάνω, αξιολογούνται από όλους, με διαφανή τρόπο και αξιοκρατικά κριτήρια. Μαζί, υπάρχει και η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών” .
Τόνισε ωστόσο ότι «αυτό που μένει, ως κενό για την αξιολόγηση του προσωπικού το 2016 είναι ότι δεν υπήρχαν πριν, δεν είχαν συμβεί το 2014 και 2015, οι κρίσεις των προϊσταμένων. Για τους προϊστάμενους, τα τελευταία χρόνια, επί υπουργίας Μητσοτάκη αλλά και προηγουμένως, δεν έγινε ποτέ αξιολόγηση, από το 2010 μέχρι σήμερα. Οι προϊστάμενοι μπήκαν με ανάθεση, και μάλιστα με «μεγάλο κύμα» σε μία νύχτα, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία παρέδιδε την διακυβέρνηση, το Δεκέμβριο του 2014».
Ο νόμος ήταν σαφής, συνέχισε, «διαχώρισε τους όρους για την αξιολόγηση του 2016, από την υπόλοιπη κυβέρνηση … τις αξιολογήσεις των προϊσταμένων και των δομών. Αυτή η αξιολόγηση δεν έχει κανενός είδους τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως αυτή που είχαν δει επί υπουργίας Μητσοτάκη οι δημόσιοι υπάλληλοι».
Επίσης η υπουργός θύμισε ότι η μεταρρυθμιστική στρατηγική που παρουσιάστηκε ολοκληρωμένα προ ημερών, το «Δημόσιο 2020», έχει πολλά βήματα, είναι ένα τριετές στρατηγικό σχέδιο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.