του ακτιβιστή

Με τον καθιερωμένο τρόπο, ως είθισται τα τελευταία χρόνια (χωρίς κινητοποιήσεις και πορείες), τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των 149 σφαγιασθέντων Χορτιατινών από τις δυνάμεις των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Στο Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου με παριστάμενους εκπροσώπους κυβέρνησης, βουλής, στρατιωτικής ηγεσίας, τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεάπολης & Σταυρούπολης κ. Βαρνάβας.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση το Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος όπου μετά από σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιου Καϊτετζίδη πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία για το χρονικό της ημέρας από τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ηλία Κουσκουβέλη.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους κομμάτων, κινήσεων, αντιστασιακών οργανώσεων, πολιτιστικών συλλόγων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των 149 τραγικών θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Φωτορεπορτάζ από την σημερινή ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος ακολουθεί:


























Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.