Ο Στράτος Δαρκαρόλης παραμένει για έβδομη μέρα έγκλειστος στο Α.Τ. Καλαμάτας, παρότι εκατοντάδες πολίτες έχον εκφράσει την αγανάκτηση τους απευθείας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στην γραμματεία του Πρωθυπουργού.  Υπενθυμίζουμε ότι ο Στράτος καταδικάστηκε σε 42 μέρες κράτησης γιατί αρνήθηκε να πληρώσει τα παράνομα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί για την μη-καταβολή του αντιτίμου για τα διόδια Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου (διαβάστε περισσότερα εδώ https://omada-stiriksis.blogspot.gr/ ).
 
H ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και όσων προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια είναι προφανής.  Κάποιοι παρουσιάζουν το θέμα ότι ο Στράτος καταδικάστηκε για μη παράδοση των πινακίδων του και της άδειας κυκλοφορίας, ξεχνώντας όμως να αναφέρουν ότι αυτό έγινε γιατί αρνήθηκε να παραλάβει τις παράνομες κλήσεις που είχαν να κάνουμε με τα διόδια!  Για όσους δεν γνωρίζουν, η μη-καταβολή διοδίων είναι πλέον αδίκημα βάσει του ΚΟΚ, με τον γνωστό νόμο Βορίδη για τους αυτοκινητοδρόμους.  Εξού και η εμπλοκή της αστυνομίας και των ποινικών δικαστηρίων στην όλη υπόθεση.  Ο Στράτος διάλεξε να μην πληρώσει τα πρόστιμα, όπως αρχικά και το αντίτιμο των διοδίων, ως μορφή αντίστασης γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή.
 
Με τις ποινές που υπεβλήθησαν στον Στράτο αλλά και σε άλλους έξη κάτοικους της Καλαμάτας, με την ίδια κατηγορία, η Κυβέρνηση δεν θέλει μόνο να τιμωρήσει όσους είναι ανυπάκουοι αλλά να κατατρομοκρατήσει κάθε πολίτη που δεν θα πειθαρχήσει στο μέλλον, και παράλληλα να εμπεδώσει την πεποίθηση ότι όποιος βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία δεν έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους.
 
Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσει να στέλνει μαζικά μηνύματα στον Υπουργό Δικαιοσύνης και την γραμματεία του Πρωθυπουργού απαιτώντας να αφαιθεί άμεσα ελεύθερος ο Στράτος.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Τηλέφωνο: 2103385585
Emails: primeminister@primeminister.gr
gge@ggk.gr
a.tsipras@parliament.gr
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Τηλέφωνο της Γραμματείας του Υπουργού: 210-770-8961 και 9660
Emails: Grammateia@justice.gov.gr
kontonis@parliament.gr
grammyf@justice.gov.gr
GenSecretary@justice.gov.gr
 
Τέλος ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 05/10 έχει διοργανωθεί διαμαρτυρία στην Καλαμάτα, από την εκεί επιτροπή αλληλεγγύης στην πλατεία 23ης Μαρτίου, μεθαύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ.  Καλούμε τους πολίτες της Καλαμάτας να παρόν ενεργά μέρος και να απαιτήσουν τα αυτονόητα.  

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν ενεργά τον Στράτο και παρακαλούμε όλες τις οργανώσεις και ομάδες αλληλεγγύης να συστρατευτούν μαζί μας υποπογράφοντας το ψήφισμα μας https://omada-stiriksis.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html


Ομάδα Στήριξης του Στράτου Δασκαρόλη
email: omadastiriksis2017@gmail.com 
blog: https://omada-stiriksis.blogspot.gr/
facebook (κάντε κλικ): https://www.facebook.com/
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.